Chleb w jajku z mięsem mielonym 160Chleb w jajku z mięsem mielonym Przepyszne jedzonko na śniadanie z prostych składników i bardzo szybkie w przygotowaniu. Decydująca ilość kromek chleba, zależy od wielkości patelni. Polecam podawać z keczupem. Składniki : mięso mielone - 350 g cebula - 1 szt koncentrat pomidorowy - 2 łyżki tłuszcz do smażenia przyprawa kebab-gyros jajka - 3 szt mleko - 60 ml szczypiorek - 1/2 pęczka ser żółty
Kuchnia Danusi
Małpi chlebek z ziarnami 157Wspaniały małpi chlebek z ziarnami i posiekanymi ziołami. Pachnący drożdżami, mięciutki i przepyszny. Upieczony w formie z kominem. Idealny na śniadanie, jako dodatek na grilla lub każdą rodzinną uroczystość. Kochani wiem, wiem jak sytuacja wygląda, ale chyba nie łudzicie się, że w końcu wszystko wróci do normalności? I nadrobimy zaległości. I w imprezach, i w spacerach. Cierpliwości. A teraz
dolcevitainmykitchen
Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 141pyszna sałatka, która idealnie pasuje nie tylko na co dzień, ale także na wielkanocny stół. Robi się ją szybko, wystarczy pięć składników i mamy wiosenny dodatek do świątecznego śniadania lub obiadu. Ta sałatka to tez świetne wykorzystanie brokuła, który zaczyna wam w lodówce przekwitać, czyli różyczki żółkną. Takie świąteczne zero waste. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem 158Jajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 7 jajek 100g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu 1 łyżka tartego chrzanu 4 łyżki posiekanego szczypiorku kilka kropel soku z cytryny sól morska świeżo mielony pieprz
Szalona Kuchnia Eweliny
Chleb na pszennym zakwasie 127Dalej kupujemy chleb w piekarni, choć trochę rzadziej niż wcześniej. Zaopatrzeniowcem u nas jest mąż, bo to on jako jedyny wychodzi z domu i idzie do
bistro mama
Placki z jabłkami i płatkami owsianymi - fit, dietetyczne 160Szybkie i pełnowartościowe śniadanie. Smakują dobrze również na zimno, możemy je zabrać na wynos. Jabłka nadają słodkości, możemy więc pominąć cukier w przepisie. 3 duże jabłka 80g płatków owsianych błyskawicznych 2 jajka 50g mąki, u mnie owsiana 1 łyżka cukru (można pominąć) 1 łyżeczka cynamonu 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy dokładnie z płatkami owsianymi, jajkami, mąką, cukrem
Szefowa kuchni
Bułeczki drożdżowe z cynamonem 180Dziś podzielę się na niemal ekspresowe bułeczki cynamonowe. Są puszyste, delikatne, w miarę słodkie i bardzo smaczne- idealne do kawy czy ciepłego mleka. Spróbujcie koniecznie Składniki
Smaki Armine
Kolorowe jajka z pastą z avocado 248Zapachniało Wielkanocą 🐣🐤 Dzisiaj efektowne i pyszne jajka z papryką i pastą z avocado... Idealne śniadanie na Wielkanoc👌 a także na codzienną zdrową dietę 💪🏋️♀️😉 🐣Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy pokrojoną paprykę, szczypiorek, sól i pieprz - mieszamy 🐣Masę jajeczną przelewamy do pojemniczków silikonowych i gotujemy 🐣 Wyjmujemy jajka i kroimy na połówki, dodajemy pastę z avocado (pasta z avocado
Alutka-Gotuje
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 179Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania. Składniki: 7 jajek 200g gotowanej i wędzonej szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 pęczki szczypiorku sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć
Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny barszcz chrzanowy z jajkiem i białą kiełbasą 176Moja wersja tradycyjnego barszczu podawana na naszym świątecznym stole podczas Wielkanocnego śniadania. Mocna rozgrzewająca, wyraziście chrzanowa, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem białej kiełbasy własnej roboty smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Składniki: 500g wędzonego boczku 5 cebul 4 liście laurowe 500ml żuru z butelki (zakwas) 120g chrzanu 3 ząbki czosnku 100ml śmietany
Szalona Kuchnia Eweliny
Zupa w stylu zero waste 240brokuła i pieczarek (pyszny), ale została mi łodyga od brokuła, której nie wykorzystałam do tego dania, ale także nie wyrzuciłam. Postanowiłam ją jakoś wykorzystać. Następnego dnia na śniadanie miałam jajko zapiekane na szparagach i ponownie zostały mi końcówki szparagów. Dorzuciłam je do łodygi brokuła, aby czekały na swoją kolej. Dziś nastąpił ten dzień, w którym postanowiłam wykorzystać
Codzienne Gotowanie
Chałka 162coś, co naprawdę warto nauczyć się piec. A sam przepis jest zaskakująco prosty. Zatem do dzieła! - domowa chałka bez jajek - idealnie puszysta, drożdżowa i maślana - super pomysł na śniadanie dla całej rodziny
AniaGotuje.pl
BUŁKI WROCŁAWSKIE/ POZNAŃSKIE Z PRZEDZIAŁKIEM 138tych bułek chodził za mną od dawna, pamiętam je jeszcze z dzieciństwa. Pulchne, miękkie w środku a chrupiące z zewnątrz z charakterystycznym przedziałkiem. Bardzo łatwe do zrobienia, idealne na śniadanie. Składniki na około 8-9 bułek: * 500 g mąki pszennej+ dodatkowa maka do podsypywania * 50 g drożdży świeżych lub 14 g drożdży suchych * 1 łyżeczka cukru * 1 łyżeczka
Zrób to smacznie
Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów 149Pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami! 🥪 Świetna do pieczywa i wafli ryżowych. Składniki : 150 g soczewicy żółtej lub czerwonej 4 suszone pomidory 3 łyżki oleju
Czarnawisienka
Catering dla święta - dlaczego warto? 139Catering na Święta Wielkanocne to bardzo dobre rozwiązanie, które pozwoli nam zaoszczędzić czas, a także zapewni rozmaity wybór potraw podczas Wielkanocnego śniadania , obiadu, deseru i kolacji. Sprawdź z nami, jakie są zalety korzystania z cateringu i jakie propozycje znajdziesz na cateringowy.com https://cateringowy.com/catering-na-wielkanoc/ Dlaczego warto skorzystać z cateringu? Korzystając z cateringu , skrócimy czas przebywania w kuchni
Jak u mamy