podłużne buraki 5 jaj 1 puszka groszku konserwowego 3 matyjasy 1 cebula 3 - 4 kiszone ogórki (w zależności od wielkości) 250 g majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Śledzie zamoczyć na 2-3 h w zimn ej wodzie z 3-4 łyżkami octu. Buraki umyć, przełożyć(...)Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę.Następnie pokroić drobniutko cebulę i ogórki obrane ze skórki. Ogórki jeśli puściły zbyt dużo soku należy delikatnie wycisnąć.Groszek odsączyć z zalewy i dodać do całości. Czas na nasze śledzie. Kroimy je w cieniutkie plasterki i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy i próbujemy. Na końcu dodajemy sól
Gosia gotujemałe jabłka4 ogórki kiszone3 średnie ziemniaki3 jajka1/2 pęczku koperku1/2 pęczku szczypiorkugarść sałaty lodowej4 łyżki majonezusól, pieprzPRZYGOTOWANIEJajka gotujemy na twardo , ziemniaki w mundurkach - obieramy .Jabłka i ogórki obieramy ze skórki. Wszystkie te składniki oraz śledzie kroimy w dość dużą kostkę. Mieszamy razem w misce.Koperek, szczypiorek i sałatę drobno siekamy. Dorzucamy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem (uwzględniając słoność majonezu). Dodajemy
Moje Kuchenne Rewelacjeprzepisy Seko" Składniki: 300 g. filetów śledziowych solone a’la Matjas Seko 1 średniej wielkości burak, ugotowany lub pieczony średnia cebula 1 jabłko 3 ogórki kiszone pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Śledzie moczymy przez co najmniej 2 godziny w wodzie, następnie drobno kroimy. Buraka obieramy i kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z cebulą, jabłkiem i ogórkami
Cynamonowe szczęścieWIELKANOCNE PRZEPISY SEKO” Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko 2 ziemniaki 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek kiszony 3 łyżki groszku z puszki majonez sól, pieprz koperek … Czytaj dalej Śledzie z sałatką
czarrna od kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szybka sałatka z śledziem w roli głównej. Zrobiłam ją z dodatkiem ziemniaków, ogórków kiszonych i musztardy francuskiej. Wyszła bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Nadaje się idealnie jako dodatek na grilla, bądź imprezę ma świeżym powietrzu Post Sałatka z śledziem, ziemniakami i musztardą francuską pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujedomu. Chłopcy uwielbiają i mogą jeść codziennie. Najlepsze są oczywiście najprostsze przepisy, takie jak ten - śledzik w towarzystwie, jabłka, cebulki i korniszonów Składniki: słoik marynowanych śledzi 2 winne jabłka kilka korniszonów (użyłam 2/3 słoika ogórków w plastrach) 1 duża cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżka łagodnej musztardy 3 łyżki kwaśnej śmietany posiekana natka pietruszki (mozna pominąć) sól i pieprz
Czerwień i błękitsmaczny ;) Składniki (około 4 porcji): 4 płaty śledziowe z zalewy octowej puszka kukurydzy (bez dodatku cukru) 1 jabłko (małe) 1 cebula 3 ogórki z octu 7 łyżek jogurtu naturalnego (dość gęstego) Sposób przygotowania: Śledzie obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę cebulę i ogórki również kroimy w kostkę mieszamy wszystkie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsałatki można przygotować na dwa sposoby tzn. zrobić je na ostro tzn. w occie albo w oleju Tak przygotowane śledzie kroimy w paseczki, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i cebulę oraz starty na grubych oczkach tarki ogórek konserwowy Składniki mieszamy, posypujemy ewentualnie pieprzem czarnym mielonym Płaty śledziowe w occie lub w oleju można kupić gotowe, a resztę zrobić wg mojego
Proste Potrawytwardo, które możemy ugotować sobie poprzedniego wieczoru i w kilka chwil mamy obiad do pracy ze śledziem. To też świetny przepis zero waste, bo możemy użyć warzyw, które zostały nam w lodówce. Składniki na 4 porcje: 8 średnich ziemniaków – ugotowanych w mundurkach ogórek szklarniowy – obrany, pokrojony i lekko posolony papryka czerwona – oczyszczona i pokrojona w paski mały(...)słoika 2 jajka ugotowane na twardo dymka lub szczypiorek – drobno pokrojone świeżo zmielony pieprz Przepis na sałatkę ze śledziem, ziemniakami i karczochami Ziemniaki obieramy, kroimy na ósemki i wkładamy do osobnych 4 miseczek. Do każdej dodajemy po trochę ogórka, papryki, karczochów. Na wierz wykładamy odsączone z zalewy koreczki śledziowe. Dekorujemy szalotką, kaparami, połówką jajka i dymką. Posypujemy świeżo zmielonym
Ugotowane pozamiatanezielonym pieprzem 3 ogórki konserwowe kilka rzodkiewek świeży koperek Przygotowanie: Crème fraîche z zielonym pieprzem przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, cebulę i rzodkiewkę. Doprawiamy całość solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Nadziewamy zawinięte śledzie. Ozdabiamy rzodkiewką oraz bazylią
Życie zaczyna się w kuchniromby. Cebulę kroimy w kostkę i przelewamy wrzątkiem na sitku, studzimy. Żurawinę zalewamy wrzątkiem na 1-2 minuty, po czym odsączamy i drobno siekamy. Ogórki i pomidorki drobno kroimy. Wszystko, oprócz śledzi, razem łączymy dodajemy olej, ocet i dokładnie mieszamy. Układamy w półmisku na przemian ze śledziami. Przed podaniem odstawiamy najlepiej na noc do lodówki
Kulinarne przemysleniawięcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin. Składniki: - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze będą leśne grzyby, prawdziwki
Apetyczna babeczkarobi, rewelacyjnie smakuje, a przy tym jeszcze ładnie prezentuje się na stole. Tak podane śledzie polecam na różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Składniki: 4 jajka 4 śledzie marynowane 1 duża cebula 2 duże ogórki konserwowe 8 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Układamy na półmisku żółtkiem do dołu. Płaty śledziowe przekrawamy wzdłuż
Pobite gary Barbaryszybko znika :) Zajadana w mojej rodzinie od lat. Składniki - kostka sera białego 25 dkg - konserwa rybna - filety z makreli w oleju - ( może być inna ryba np. śledź ) - dwa jajka ugotowane na twardo - dwa ogórki kiszone większe, lub trzy mniejsze - łyżka majonezu, łyzka jogurtu naturalnego - sól, pieprz do smaku. Wykonanie Rybę i ser ugniatam w miseczce widelcem,dodaję starte na tarce
Kuchnia z widokiem na ogród