śledź w cieście - 709 przepisów (strona:24/48)

Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6512

czyli moje ulubione Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków Jajka nadziewane ze srirachą, serowym chipsem i bekonową posypką Portugalska pasta z sardynek Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym

Karo in the Kitchen
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2165

Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa Śledzie po szwedzku – inlagd sill Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Domowy likier Irish Cream – domowy Baileys Rum piernikowy. Kremowy likier na rumie piernikowym Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Wigilijny kompot z suszu w wersji ‘modern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa

Karo in the Kitchen
Ciasteczka szafranowo-cynamonowe 145

razem z cynamonem. Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto szafranowe oraz cynamonowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka żurawinowo-migdałowe 161

Wszystkie składniki zagniatamy Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto żurawinowe oraz migdałowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka szafranowo-cytrynowe 163

skórką i sokiem, Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto szafranowe oraz cytrynowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane

Życie zamknięte w smaku
Pierogi z truskawkami 158

Moje pierwsze pierogi z truskawkami, drugie pierogi w życiu. Może nie wyglądają idealnie, ale były przepyszne. Na następny raz dałabym jedynie większe kawałki truskawek (kurczą się

Karola gotuje
Dyniowe racuchy i Instagram 196

INSTAGRAMIE ! zapraszam Was serdecznie do śledzenia moich foto relacji z bieżących poczynań :) Dyniowe racuchy 1/2 upieczonej dyni hokkaido 100 g mąki pszennej 150 g twarogu 1 jajko po szczypcie soli, cynamonu i gałki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dynię rozdrabniamy widelcem. Twaróg drobno kruszyny, wszystkie skąłdniki mieszamy. Na patelni rogrzewamy tłuszcz, nakładamypo łyżce ciasta, lekko rozpłaszczamy i smazymy na rumiano

Dzieje kuchennej Wiewióry
Potrawy i zwyczaje wielkanocne. 239

ciasta, ciasta i jeszcze raz ciasta. Serniki, mazurki, babki na milion sposobów. Dlaczego warto mieć? Zawsze stoły świąteczne są zastawione sprawdzonymi potrawami, które pojawiają się na nich dwa razy do roku. Każdy ma swoją sałatkę jarzynową i żadna inna nie będzie tak dobra jak ta domowa. Każdy ma swoją szynkę w galarecie, ulubionego śledzia, itd. Ja zawsze do świątecznych klasyków

Brzuszki Łakomczuszki
12 potraw wigilijnych. Dania wigilijne. 3445

zawsze. U nas przygotowania do tej uroczystej wieczerzy ruszają pełną parą już na kilka dni przed Wigilią. Zaczyna się szał zakupów, przygotowanie rolmopsów, lepienie uszek i pierogów, pieczenie ciast, sprawianie karpia. Potraw do przyszykowania nie jest mało, bo 12 potraw wigilijnych, które mają symbolizować 12 apostołów, niektórzy twierdzą, że ilość dań bierze się od 12 miesięcy w roku. Według polskiej(...)grzybami ale w innych regionach jada się zupę grzybową, zupę rybą lub zupę migdałową Jako przystawki ważne miejsce pośród 12 potraw wigilijnych zajmują: – obowiązkowo rolmopsy , ale też śledzie w oleju lub pod różnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka cytrynowa 133

ciasto jest idealne podczas Wielkanocy, ale nie tylko. Takie wypieki to najprostsze do przygotowania ciasta, niezwykle kruche i smaczne. Ja najchętniej jadam kawałeczek do kubka kawy lub herbaty. Babkę możesz posypać cukrem pudrem tak jak ja lub zrobić dowolną polewę – lukier, lukier cytrynowy lub czekoladę. Za każdym razem Twoja babka może być inna. Zapraszam Was także na przepisy(...)Wielkanoc: – babka majonezowa – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami

nietylkopasta.pl
Warstwowa sałatka śledziowa 232

 Kilka miesięcy temu przedstawiałem Wam przepis na sałatkę warstwową z kurczakiem , dziś jest bardzo podobna sałatka. Też warstwowa, też pięknie prezentująca się, pewnie nie

Kuchnia Łukasza
NALEŚNIKI DOMOWE Z JOGURTEM I TRUSKAWKAMI 153

www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na ___ Instagram : https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ A teraz przepis na ok 12 sztuk : 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 2 jajka Szczypta soli Szczypta cukru 2 łyżki oleju Dodatkowo:   Olej rzepakowy do smażenia Jogurt naturalny Truskawki Ulubione powidła Przygotowanie:    Wszystkie składniki ciasta na naleśniki łączymy

Gotowanie Patki
Pierogi ruskie ze szpinakiem 143

wiele wspólnego. I tak o śledziach po japońsku w kraju kwitnącej wiśni nikt pewnie nie słyszał, jak o fasolce po bretońsku w Bretanii, a pierogi ruskie w Rosji nazywane są "pierogami polskimi". A tradycyjne ruskie wzbogacone o szpinak czy dalej są ruskimi? Na to pytanie odpowiedzcie sobie sami. Smakują rewelacyjnie, a to najważniejsze. Składniki: Ciasto na pierogi: 600 g mąki

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowe muffinki z domowym budyniem 205

się przejmować – ciasto i tak w trakcie pieczenia jakoś samo „ułoży się” na Waszych muffinkach. Blachę z naszymi babeczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. Po upieczeniu czekamy aż muffinki wystygną, a następnie posypujemy je dla dekoracji cukrem pudrem. Smacznego! Jeżeli chcesz na bieżąco śledzić moje posty to polecam

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi 197

następnie płaskie krążki ciasta. Pozakrywaj nimi przygotowane babeczki, dobrze zaklejając brzegi. Babeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez ok. 20 min. Wyjmij z piekarnika, gdy będą lekko brązowe i odstaw do ostygnięcia. W czasie stygnięcia stwardnieją. Przepis dodaję do mojej  akcji "Włoskie smaki" *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania