serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:442/561)

Sernik na zimno z kaczuszkami 134

Masa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 lyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2

Camilla w kuchni
jagodowy tofurnik - wegański sernik 290

tofu czyli tofurnik ;) Uwielbiam tę nazwę ;) Do zrobienia wegańskiego sernika przybierałam się długooo. W końcu jednak się zdecydowałam i nie żałuję, bo jest tak samo pyszny jak "zwykły sernik". Wizualnie do ideału jeszcze troche mu brakuje, ale smakowo był boski ♥ To mój pierwszy tofurnik i jeszcze dojdę do wprawy - obiecuję Wam! ;) JAGODOWY TOFURNIK przepis autorski // tortownica 22cm ~3 kostki(...)cukier z wanilią i proszek budyniowy, mieszamy dokładnie. Jagody miksujemy na puree i 3/4 dodajemy do masy. Mieszamy i przelewamy masę do tortownicy o śr. 22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy w kilku miejscach pozostałe puree z jagód i za pomocą np. patyczka szaszłykowego tworzymy "esy-floresy". Wkładamy tofurnik do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy

chili & sugar
Jagielnik z musem porzeczkowym 247

Jeśli chodzi o smak, to na pewno nie przypomina sernika... a raczej zdecydowanie smak budyniowy. Czy mnie zachwycił? ...jest dobry, ale na pewno nigdy bym nie zastąpiła nim prawdziwego sernika. Może Was zachwyci jego smak? Myślę, że warto go zrobić choćby dla eksperymentu :) Składniki: 250g kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem) 1 litr mleka 2% 50g masła 300ml śmietanki(...)krem ( podobny w konsystencji do gęstego budyniu). Następnie mieszamy z cukrem, jajkami i mąką na jednolitą masę. Masę wykładamy do formy o  średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 150 C. Upieczone ciasto studzimy. W między czasie porzeczki z kompotu miksujemy blenderem na gładko. Wylewamy na jagielnik. Brzegi ciasta możemy

Delicious Titbits
Mini serczniczki 160

Mini serniczki to bardzo prosty deser, nad którym nie trzeba tak długo siedzieć jak przy tradycyjnym serniku. Robi się je bardzo szybko i nie ma opcji, że nie wyjdą. Podałam swoje mini serniczki z sosem malinowym i aż zatęskniłam za latem. Zaraz po truskawkach, maliny są moim ulubionym owocem, które mogę jeść prosto z krzaka ;)  Składniki (na 10 mini(...)docisnąć. Jajka i cukier ubić mikserem na puszystą masę. Porcjami dodawać zielony twaróg i miksować. Pod sam koniec dodać śmietankę i wymieszać. Napełniać masą serową papilotki do samego wierzchu, piec 35 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Sos malinowy - do garnuszka wlać wodę i wsypać cukier. Na małym ogniu podgrzewać, ciągle mieszając do czasu aż cukier się rozpuści. Wrzucić

pink envelope
Kokosowa panna cotta z musem ananasowym na kakaowym biszkopcie 148

głowie zrobienie czegoś,  co zachwyci moje wybredne podniebienie.  Coś co nie smakuje jak sernik na zimno. Czyli coś zimnego, lekkiego, nie słodkiego, ale nie sernik na zimno.Nie wiem ale mam ostatnio lekką awersję do tego typu deserów. I tak po kilku minutach zrodził się w mojej głowie pomysł połączenia kokosa i ananasa. Uwierzcie mi na słowo(...)ubitych białek dodajemy żółtka i miksujemy.Mąkę, kakao  przesiewamy i delikatnie za pomocą łyżki mieszamy z masą jajeczną.Dno tortownicy o średnicy ok. 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowane ciasto.Pieczemy w 180ºC przez ok. 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i upuszczamy na podłogę w wysokości ok 60 cm. Wstawiamy do uchylonego piekarnika do całkowitego wystudzenia.Wyjmujemy ananasy z puszki

Malinowe Pocałunki
ŚWIĄTECZNY SERNIK ALZACKI 365

się na naszym stole lub w świątecznym koszyczku. Przepis ten jakiś czas temu znalazłam w gazecie, a do jego wykonania "zmusiły" mnie zdjęcia, które same w sobie były "smaczne". Sernik jest puszysty, bardzo serowy i rozpływa się w ustach.  Na pewno znajdzie u mnie miejsca na stole w tegoroczne Święta Wielkanocne, szkoda tylko, że zamiast kiełkujących krokusów mamy(...)białka od żółtek. Żółtka dodać do masy serowej. Białka ubić na szytwno ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej.  Wyjąć zimną formę, wylać na ciasto masę sernikową, wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni C ok. 45-50 minut. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku na ok.10 minut. Można polukrować. Lukier: -puder trzcinowy (ok.4 łyżki) -kremówka -aromat migdałowy

Smaczne Zdrowe
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 187

mojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje

moj przepis na
Kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami 165

Od dzieciństwa uwielbiam białą czekoladę. Kiedyś potrafiłam po prostu zjeść ją od tak Teraz bardzo często wykorzystuję ją w najróżniejszych przepisach. Na pyszną kawę (tym przepisem

Słodkie okruszki
Ryba w cieście naleśnikowym 153

 Soczysta ryba w mięciutkim cieście naleśnikowym, to naprawdę idealne połączenie! Już jakiś czas temu pokazywałem Wam przepis na moje ulubione naleśniki (przepis TU ), dziś zaś

Kuchnia Łukasza
DROŻDŻOWA ROZETA WIELKANOCNA 123

Podczas Wielkanocy na stołach królują baby drożdżowe, ucierane, mazurki i serniki. Postanowiłam zrobić odrywaną rozetę drożdżową, która doskonale sprawdzi się na świątecznym śniadaniu. SKŁADNIKI Ciasto : 20 g świeżych drożdży 100 ml mleka 3 łyżki cukru ok 250 g mąki 2 żółtka 80 g rozpuszczonego masła szczypta soli aromat pomarańczowy Dodatkowo: ¾ szkl. mieszanki keksowej Helio 1 żółtko, 3 łyżki mleka(...)tniemy nożem na plastry o grubości ok. 4 cm. Układamy w owalnej formie niewielkie przerwy. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Następnie smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.  Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem

słodki bratek
Ciasto pomarańczowe - bez glutenu, bez tłuszczu 167

widać - zupełnie niepotrzebnie, gdyż wyszło mi z tego coś całkiem ładnego i na dodatek pysznego. Wyraźna słodycz łączy się z delikatną goryczą pomarańczy. to coś pomiędzy najlepszym, domowym sernikiem, a pomarańczową babką -  wilgotne, kremowe, a mimo to pozbawione glutenu i dodatku tłuszczu.  Składniki: 2 pomarańcze 100 g ryżu basmati 100 g mąki jaglanej  opakowanie kisielu cytrynowego(...)Jajka ucieraj mikserem z cukrem na puszystą masę, dodając stopniowo ryż z ,,pomarańczowym musem", mąkę, skrobię, sodę i sok z cytryny. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry pomarańczy z dodatkiem miodu.  Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30-40 minut. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Uwaga! Po upieczeniu najlepiej odczekać

Kuchnia Ellie
Waniliowy deser jaglany. 148

jaglanej, na wstępie odmówiłyby współpracy ;) Zgodnie z zasadą "nie wiem jak to smakuje, ale wiem, że nie lubię!". Inspirowałam się przepisami na serniki jaglane, ale nie nazwałabym tak tego deseru. Nie przypomina w smaku tradycyjnego sernika. Jest zbliżony konsystencją, jednak i ta jest bardziej zwarta. Nie smakuje też kaszą! Jest bardzo dobry, przepełniony aromatem wanilii. Doskonale smakuje z sosem(...)jogurt, ziarna wanilii, sok z cytryny cukier oraz jajka i zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przelać do kokilek (lub na blachę) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok. 50 minut. Wystudzić

zadanie-gotowanie
Sernik z serka homogenizowanego 354

Wiem, że są osoby które nie przepadają za sernikami - są i je szanuję, ale nie rozumiem! Sernik to jedno z ciast które smakuje mi zawsze. W każdej postaci, z twarogiem, mielonym serem z kubełka czy z homogenizowanym serkiem. Dziś propozycja z tym ostatnim. Waniliowy, mięciutki a jednocześnie chrupiący dzięki słodkiej kruszonce. Kto się skusi na kawałek albo(...)sztywną pianę, a następnie dodajemy ją do wcześniej wymieszanych składników. Masę przelewamy do dwóch tortownic o średnicy 17 cm (jeżeli ich nie macie, możecie użyć innej formy, jednak czas pieczenia może się trochę różnić od podanego poniżej). Masło, mąkę i cukier zagniatamy tworząc kruszonkę, którą posypujemy przygotowane ciasto. Obie formy wstawiamy do nagrzanego do 175`C i pieczemy około

Słodkie Przyjemności
Pudding z chałki 149

użyła rogalików typu 7days a ja wykorzystałam chałkę. Za każdym razem możemy stworzyć inny smak tego deseru, w zależności od użytego dżemu. Dla mnie ten pudding smakuje trochę jak sernik. Z jednej chałki otrzymujemy naprawdę sporą ilość deseru. Można go podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło...znakomity jest z lodami.Składniki:ok. 50 g masładuża chałkaśredni słoik(...)około 10 minut aby chałka nasiąkła. Na koniec wierzch posypujemy łyżką imbiru oraz 2 łyżkami brązowego cukru, w ten sposób po zapieczeniu powstanie fajny kolor i taka delikatna skorupka.Pudding pieczemy 45 minut w 180 stopniach, aż ciasto się zetnie i trochę urośnie. Po wyjęciu z piekarnika najlepiej odstawić na około 10 minut, a potem już tylko się zajadać

upichcic
Chlebek bananowy 192

Dzisiaj przepis dla prawdziwych miłośników bananów. Chlebek bananowy w który zakochacie się z pierwszego kawałeczku. Lekki do zrobienia, mega mięciutki, bardzo wilgotny i bardzo bananowy. Co

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania