Mule w białym winie to najbardziej klasyczny przepis na te owoce morza. Odpowiedniej ich przygotowanie sprawi, że będą delikatne w smaku, soczyste i wilgotne. Tym razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mule to owoce morza hodowane na specjalnych farmach. Odżywiają się drobnoustrojami z wody morskiej, tym samym ją filtrując. Po przygotowaniu są niezwykle smaczne, a przygotowanie tej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Biszkopt piernikowy z kremem Czas zimowy, czas świąteczny to okres, w którym szczególne lubimy korzenne rozgrzewające nut, aromat pierników, cynamonu, pomarańczy i orzechów. Każdy piecze niezliczone ilości pierniczków , pierników , serników , ciast z makiem, a co z biszkoptami? Część z nas nie wyobraża sobie świąt bez biszkoptu makowego z pomarańczą, który swoją drogą jest pyszny, ale czy robicie inne ciasta(...)Biszkopt można upiec na dwa lub trzy dni przed planowanym podaniem. Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu owijamy go szczelnie w folię spożywczą i przechowujemy w chłodnym miejscu, lodówka lub zimna piwnica. Biszkopt można również zamrozić. Artykuł Biszkopt piernikowy z kremem pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.pltradycyjna . Smażony karp, ziemniaki z “tłuszczykiem” i cebulką, majonezowa sałatka wielowarzywna, kapusta z grochem, pierogi odsmażane na maśle, śledzie w oleju, paszteciki, kulebiaki i oczywiście najpyszniejsze pierniki, serniki i makowce. Niewiele dań z tej najpiękniejszej kolacji można uznać za zdrowe. Wigilia i Święta są tak wyjątkowe, że odchudzanie się w ten czas po prostu rzadko wychodzi(...)wyrzutów sumienia. Tak przygotowaną rybę mogą także spożywać osoby uczulone i nadwrażliwe na gluten. Ja ostatnio dodaję do warzyw odrobinę musztardy dijon – jest jeszcze lepsza! Smakuje na zimno (w temp. pokojowej) i na ciepło. Odchudzona ryba po grecku: 700-800 g polędwicy z dorsza 4-5 marchewek (ok. 500 g) 2 pietruszki (ok. 200 g) ok. pół selera
Poezja smakujakiegoś czasu prawie nie piekę nic tzw. słodkiego. Kiedyś przygotowywałam słodkości przynajmniej raz w tygodniu i na moim blogu więcej było ciast czekoladowych, serników i różnorodnych deserów niż dań wytrawnych. Teraz jest na odwrót. Zamiast typowych słodyczy piekę ciasteczka owsiane albo bakaliowe, albo podjadam po prostu bakalie:) Jak trafiłam na przepis u Rodzynki na energetyczne kulki , to sobie(...)wystarczyło, bo Twoje przepisy i sposób serwowania dań urzekają:) bronislawa70 2012/03/10 12:16:21 Re: Roladkę spałaszowaliśmy tak szybko,że nie zdążyła wystygnąć.:))Zatem nie wiem jak smakuje na zimno,a co do krojenia to na gorąco z łatwością można było ją pokroić na porcje i się nie rozsypywała.:)Myślę,że na zimno tym bardziej powinna się dobrze kroić.:) Dziękuję
Zdrowa Kuchnia Sowy