Pyszny serniczek na zimno z truskawkami, idealny na każdą okazję. Polecam. SKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka mleka 3/2 % (200 ml ) 5 łyżek żelatyny 0.5 kg świeżych truskawek 3/4 szklanki cukru 3 cukry waniliowe 1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku 1 opakowanie biszkoptów PRZYGOTOWANIE : Galaretkę rozpuszczamy i chłodzimy aż zacznie tężeć(...)będzie już letnia dodajemy do sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty. Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz. Sernik kroimy na kawałki i podajemy
Kulinarne Fantazje MarioliJesień za oknem, właściwie za pasem już zimna. Ale gdyby tak wrócić do wspomnień wakacji, smaków lata i zaserwować sobie odrobinę luksusu, letniej przyjemności? Co powiecie na egzotyczny sernik z masą z mango na kokosowym spodzie? Mówię wam, cudeńko, pyszności, rozpusta. Wykorzystałam gotową pulpę House of Asia, chyba najlepsza na rynku. Przepis znalazłam na blogu u Everyday Flovours. Zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnikrozkoszy i na kilka minut w pełni oddać się słonecznym promieniom? Niestety nie zapewnię Wam wakacji w samym środku tej jesiennej zimy, ale mogę sprawić, że na chwilę poczujecie niezwykle orzeźwiającą lekkość wakacji. Sernik, który dzisiaj pragnę Wam zaprezentować to prawdziwa perełka. Może i zachwalam każdy opublikowany przeze mnie przepis, ale ten wyróżnia się spośród wszystkich innych
Kuchnia EllieDietetyczne torciki to rzadkość, a tu ba! Przygotowałam w zdrowej wersji torcik kawowo-jogurtowy! Bardzo prosty w wykonaniu! Biszkopt nasączony kawą jest rewelacyjny! Składniki: Biszkopt 2
Truskawkowa FiestaTrzy ostatnie miesiące przeleciały mi jak jeden dzień. Wszystko w biegu, wszystko szybko i na wczoraj. Swoją uwagę skupiłam na celach jakie sobie wyznaczyłam, uparcie i
Blondynka GotujeDni są coraz cieplejsze, więc nie ma się ochoty włączać piekarnika i zjeść "coś" na zimno. Doskonałą alternatywą jest serniczek na zimno z sokiem gruszkowo-lawendowym
Truskawkowa Fiestaznowu ciasto ☺ . I znowu na zimno, bo wciąż mamy gorące dni. Tym razem będzie to sernik w wersji oreo. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieTofu gościło zazwyczaj na naszym blogu w wersji na słono, dlatego dzisiaj dla odmiany mamy coś na deser - tofurnik na zimno, bez pieczenia, z dodatkami i
Bananowe PolePrzepis autorski (mój). Serniczek jest przepyszny i niezwykle prosty w przygotowaniu. Kusi swym delikatnym smakiem i lekką nutą chałwy. Uwierzcie, że te pozornie błahe połączenie
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest lekkie, puszyste i po prostu smakuje rewelacyjnie. Dodatek mleka w proszku sprawia, że masa
Di gotujeLubicie brzoskwinie z puszki? Zimą przydają się do różnych ciast albo deserów, np. do sernika z brzoskwiniami, który tak lubimy.. Ale te kupne, puszkowe owoce nie zawsze są smaczne a do tego jedno opakowanie z zaledwie kilkoma kawałkami kosztuje kilka złotych. Latem, kiedy dostępne są dojrzałe i pyszne świeże brzoskwinie część z nich można zamknąć w słoikach i mieć
Smaczna PyzaZ rozpoczętym Nowym Rokiem skusiłam się na wykonanie niskokalorycznego serniczka na zimno (ponownie!). Ciasto nie jest, aż tak czasochłonne, ale wymaga cierpliwości. Bardzo smakowało mi jak
Truskawkowa FiestaCiasto idealne na lato, bo bardzo orzeźwiające w smaku, a połączenia smaku kremowego serka, delikatnego kremu cytrynowego i mocno kakaowego spodu, nie sposób opisać słowami. W
bistro mamaW oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie
bistro mamasłodkich, czerwcowych truskawek są pyszne gruszki w lepkim karmelu, też z dodatkiem przyprawy do piernika. Całość smakuje wybornie - idealnie śniadanie na ostateczne pożegnanie z zimą. Teraz czas zacząć myśleć o Wielkanocy, babkach, mazurkach i sernikach... Piernikowe tosty francuskie z karmelizowaną gruszką Składniki: (na 2-6 porcji) 6 kromek czerstwej chałki 3 jajka 100 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżki
Pożeraczka, czyli raz adobrze