lekki, ale nie piankowy. Z lekką cytrynową nutą, niezbyt słodki, cudownie jagodowy, barwi język na fioletowo. Zakochaliśmy się w nim oboje, jak na Walentynki przystało. Cytrynowy sernik z jagodami (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 130 g ciastek digestive 60 g masła mus jagodowy: 450 g jagód (mogą być mrożone) 125 g cukru trzcinowego(...)wierzch. Na wierzch wyłożyć pozostały mus, widelce zrobić esy-floresy. Wstawić do lodówki do zastygnięcia na 3-4 godziny. Podawać z pozostałymi borówkami. Smacznego! W związku z tym, że sernik wyszedł pyszny, a i wygląda całkiem zgrabnie, postanowiłam zgłosić go do konkursu. Z taką nagrodą... Grzechem byłoby
Pożeraczka, czyli raz adobrzezostało mi trochę masy krówkowej i surowego kruchego ciasta. Zawsze staram się jednak wszystko wykorzystać i niczego nie wyrzucać, a że nie miałam za dużo czasu zrobiłam szybki sernik na zimno na kruchym spodzie. Masy nie było zbyt wiele ale starczyło na jedną warstwę. Dwie pozostałe są z dodatkiem białej czekolady. Brakowało mi jednak kajmakowego wykończenia(...)dałam łyżeczkę żelatyny. Wyszło doskonale. Masa jest na tyle płynna, że można ją wylać, dzięki czemu uzyskujemy idealnie gładką powierzchnię i w dodatku nie jest za słodka. Ogólnie cały sernik jest mało słodki. W jego składzie nie ma cukru. Uznałam, że wystarczy sama słodycz białej czekolady i masy krówkowej. Kto jednak woli słodsze serniki może dosypać trochę cukru
Wiem co jemsłodkie kompozycje. Czasami podpatrywałam w ówczesnych kawiarniach co dodają do deserów. Dziś w sumie rzadko przygotowuję desery z galaretek, a jeśli już to dodaję je do serników na zimno. Ale postanowiłam na chwilę powrócić do słodkich dziecięcych wspomnień i przygotować deser na bazie owocowych galaretek. Przepis ten powstał specjalnie dla Nestea Green Tea. Kolorowy deser
Kulinarne przygody GatityFantastyczny, lekki, piankowy sernik na zimno. Robię go w tortownicy o średnicy 26 cm Co potrzeba: 3 galaretki 5 serków homogenizowanych waniliowych 150 g 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Brzoskwinie kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy na sitko do odsączenia. 2 galaretki rozpuszczamy według przepisu na torebce, zostawiamy do lekkiego ścięcia. Kiedy galaretka jest lekko ścięta miksujemy ją razem z serkami(...)układamy równomiernie brzoskwinie, które częściowo opadną. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy pozostałą galaretkę według przepisu na torebce, a kiedy zacznie się lekko ścinać, wylewamy ją na sernik. Całość wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego ścięcia. Smacznego :)) serek homogenizowany, galaretka, brzoskwinie
Bułka z ChlebemWczorajszy deser zmotywował mnie do działania, Wszak mamy następny ciepły dzień, więc dziś powstał sernik na zimno lecz nie z sera. Zobaczcie sami. Składniki: 400 ml mleka 3/2 % 100 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu Kłos Pol 1 op żelatyny 50 g galaretka czerwona,zielona,żółta,pomarańczowa Krok 1 Galaretki rozpuszczamy każdą osobno(...)mieszamy trzepaczka lub łyżką, masa zrobi się gładka. Masa ma nam starczyć na trzy warstwy czyli masa galaretka masa galaretka i masa. Pamiętajmy by galaretki były wymieszane kolorami. Sernik zakrywamy folią spożywcza i wkładamy do lodówki, najlepiej na noc.Deser jest przepyszny
Różowa kuchniaSzybki i lekki sernik na zimno otulony owocami :) SKŁADNIKI: 35 dag zmielonego sera 330 ml śmietany 30 % dowolna galaretka, u mnie pomarańczowa maliny 250 g borówki 125 g opcjonalnie cukier puder do smaku WYKONANIE: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia. Foremkę keksową (10/20 cm) wykładamy folią spożywczą, aż po brzegi. Śmietankę 30 % ubijamy na sztywno(...)gustu. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Na spód foremki układamy połowę owoców. Wlewamy tężejącą masę i układamy resztę owoców. Wstawiamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Sernik delikatnie wyciągamy za folię i wykładamy na deskę, folię usuwamy. Smacznego
Pani na deserkremowy sernik na zimo, na czekoladowym biszkopcie z musem o smaku mago i białej czekolady z chrupiącymi kawałkami mango. Całość zwieńczona deserową czekoladą. Niebo w gębie. MANGOLADA (sernik na zimno) Składniki: spód: (forma 17cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 2 łyżki oleju śmietana z żelatyną (potrzebna(...)galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru masa czekoladowa jasna: (forma 17cm) 120 g czekolady z okruszkami mango np. Wedla lub zwykłej białej 200 g serka białego (użyłam takiego jak na sernik z wiaderka) 100 ml śmietany 30% (+ połowa ubitej śmietany z żelatyną ) masa czekoladowa ciemna: (wypełnieni do formy 24 cm) 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietany
Bon appetit mon amielata bez truskawek. Uwielbiam ich smak i zawsze staram się wykorzystać je maksymalnie bo niestety szybko znikają. Moja dzisiejsza propozycja to lekki jogurtowy sernik na zimno z żelką truskawkową. To jest prawdziwy smak lata. spód : 300 g ciasteczek owsianych z czekoladą 60 g masła masa: 200 g musu z truskawek 500 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone(...)rondelku. Przelewamy do ciastek. Dokładnie mieszamy i przekładamy na dno tortownicy. Starannie formujemy spód. Wkładamy do lodówki. Przygotowanie żelki: Przygotowujemy żelkę, która znajdzie się potem w środku naszego sernika. Do jej przygotowania będzie wam potrzebny rant cukierniczy o średnicy 16-17 cm lub jakieś płaskie naczynie. Truskawki miksujemy na mus. Mięty drobno kroimy i wrzucamy do truskawek. Żelatynę zalewamy minimalną
noteskulinarnyfigaDoskonale wiecie, że ostatnio całkowicie stawiam na prostotę. Upały nie pozwalają odpalić piekarnika, a ochota na coś dobrego zawsze jest... Więc ratować się trzeba FIT sernikiem na zimno, oczywiście bez pieczenia. Bez cukru, a jeżeli użyjecie biszkoptów bezglutenowych to i bez glutenu. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego (tego z wiaderka) Dwie duże garście biszkoptów bez cukru(...)sera i energicznie mieszamy. Przelewamy do miski i łączymy wszystkie składniki, oraz opcjonalnie dodajemy barwnik/matchę/spirulinę. Przelewamy masę do tortownicy i chłodzimy w lodówce do momentu aż sernik stężeje
Czarnawisienkakalkuluję co mam. No niby mam wszystko... No ...nie mam podstawowego składnika- to jest tych całych biszkoptów ! Zaglądam na bloga do Maniusi i w oko wpada mi Jej sernik na zimno! , prosty jak drut. Nie mam borówek, ale mam jeżyny, które zebraliśmy w Beskidzie Niskim na szczycie Zamczyska. Tak to będzie zimne ciacho pełne wspomnień. Zniknie zapewne w pół(...)wzięłam tylko pod uwagę rozmiaru tortownicy- moja jest wielka, i wiadomo, że im mniejsza średnica tym serownik wyższy i bardziej spektakularny. Nie mniej jednak pozostaje fakt , że skoro sernik mniejszy-niższy- to..większy kawałek należy się, prawda? Wracając do przepisu. -Składniki: spód - 200 g petitków maślanych - 100 g roztopionego masła ciasto - 500 g serka mascarpone - 300 g jogurtu naturalnego
Z Kuchni Do Kuchnisię teraz i od razu przestaję narzekać. Czeka jeszcze na mnie do zrobienia tort na dzień mamy. Ale teraz dość szybki i o dziwo mało skomplikowany sernik na zimno na bazie serków homogenizowanych i galaretki. Forma arbuza bardzo mi się spodobała, bo niebawem sezon na moje uwielbiane owoce. Dodatek czekolady czyni go naprawdę ciekawym. Składnik(...)pestki) i mieszamy. Wcześniej odcinamy wieczko opakowania po soku,płuczemy i dokładnie wycieramy. Naszą serową masę przekładamy do niego i pionowo wstawiamy do zamrażarki na ok 10-15 min. Sernik ładnie nam zwiąże i kropelki nie opadną na dół. Całość wstawiamy do lodówki. Kiedy sernik jest ścięty rozcinamy kartonik i delikatnie wyjmujemy jego zawartość. Folię spożywczą układamy
Malinowe PocałunkiZapraszam na pyszny letni przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych. Ciasto jest bez pieczenia, a do masy serowej użyłam serków Danio o smaku waniliowym. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: ok. 12 godz. Składniki: (na tortownicę 16 cm) 50 g herbatników maślanych 30 g roztopionego masła (lub więcej w razie potrzeby) 3 kubeczki serka homogenizowanego Danio(...)różne wielkości tortownic Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości blaszek Przygotowanie: Galaretkę rozpuść w 200 ml wody * Ja przygotowałam całą galaretkę w 400 ml wody, połowę zużyłam do sernika a drugą połowę przelałam do salaterek jako dodatkowy deser Herbatniki rozdrobnij za pomocą blendera dodaj masło aby powstała konsystencja mokrego piasku Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia Wysyp herbatniki
Słodki BlogPyszny i lekki sernik na zimno z truskawkami - u mnie bez spodu, ale można spó ciasta wyłożyć biszkoptami bezglutenowymi czy ciasteczkami. Bardzo delikatny i puszysty, uwielbiany przez dzieci, choć nie tylko ;) Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy) 250 g śmietanki kremowej 30% 4 łyżki cukru pudru 30 g żelatyny(...)serową i dokładnie wymieszaj. Masę wylej na tortownicę o średnicy ok. 24 cm i wstaw do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuść w 350 ml wody i przestudź. Na stężałym serniku poukładaj truskawki i zalej galaretką. Ponownie odstaw do lodówki do stężenia. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaPrzygotowanie tego sernika jest po prostu banalne, najważniejsze jest jednak to, że nie zawiera cukru ani mąki. Idealny dla osób na diecie low-carb czy też bezglutenowej. Zapraszam :-) Sernik na zimno na orzechowym spodzie Składniki (na małą tortownicę): na masę serową: 5 serków homogenizowanych, naturalnych (po 200 gram) 2 łyżki żelatyny erytrytol lub stewia do dosłodzenia 1/2 łyżeczki wanilii(...)dużej misce miksujemy serki z erytrytolem i wanilią, dodajemy powoli tężejącą żelatynę Przygotowaną masę serową wylewamy na spód orzechowy i wkładamy ponownie do lodówki do zastygnięcia Po stężeniu naszego sernika na wierzch wylewamy galaretkę Smacznego
Marta próbujegdzie znajdziecie dużo produktów w atrakcyjnej cenie. Sernik na zimno z galaretkami Składniki : serek waniliowy - 1000 gr żelatyna - 3 łyżki śmietanka 36 % - 200 g cukier puder - 150 g herbatniki kakaowe Petit Beurre CUKRY NYSKIE - 100 g galaretki(...)łyżce serka waniliowego, dalej ubijać. Następnie wlać żelatynę, zmiksować. Do masy serowej włożyć kostki galaretek, lekko łyżką wymieszać. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, wylać masę serową , odstawić do zastygnięcia. Wierzch sernika zalać galaretką wiśniową, odstawić do lodówki nacałą noc. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia Danusi