https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale to ma w sobie pewien cel. Chciałam Wam zaprezentować
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik ten jest niezwykle kremowy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Niebo! Taka była moja pierwsza
Di gotujePolecam Wam wspaniały wilgotny, rozpływający się w ustach sernik babuni. Uwielbiam wszystkie serniki. Pieczone, gotowane i te na zimno. Jednak ten jest moim numerem jeden. Zawsze szybko znika i zawsze jest za mało. Więcej przepisów na serniki znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeśli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach
O kuchni z uczuciemChoć nie jestem wielką fanką serników pieczonych ( zdecydowanie wolę te na zimno ), to muszę przyznać, że ten bardzo mi posmakował. Przede wszystki m dlatego, że jest bardzo wilgotny; suchym sernikom i ciastom mówię stanowcze "nie" ;) Zaintrygował mnie również dodatek ugotowanych ziemniaków do masy serowej. Bo choć nie obce mi dodawanie ziemniaków do ciasta na chleb czy bułki, to sernika
Opowieści z piekarnikahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszny sernik, którego smaku nie da się opisać. Cudowny - to słabe określenie
Di gotujeSernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony
Wanilia i KardamonLatem staram się dać czasem (ale tylko czasem:)) piekarnikowi odetchnąć i przygotowuję jakieś ciasto na zimno. Znalazłam na krzaku jeszcze troszkę czarnych porzeczek i od razu wiedziałam, że muszę zrobić sernik! Ciasto jest smaczne, lekkie - przypomina nieco piankę;) Idealne do filiżanki niedzielnej kawki... Inspiracja Spód:150g masła lub margaryny,150g biszkoptów. Masło stopić, biszkopty zmielić w blenderze. Wymieszać, wyłożyć
Z miłości do słodkościsukcesie wcześniejszych serników z kaszy jaglanej - pieczonego i tego na zimno - nadszedł czas na nową, ulepszoną wersję. Tym razem powstał budyniowy sernik jaglany z musem truskawkowym na wierzchu. Jest jeszcze bardziej kremowy i jeszcze smaczniejszy niż jego poprzednicy. Dosłownie rozpływa się w ustach. A na dodatek jest zdrowy. Można go jeść na deser, ale także na śniadanie - kasza jaglana
two broke sistershttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jak w kilku słowach opisać ten sernik? W sumie mogę w dwóch... Megaaa pyszny! Jest delikatny, kremowy i
Di gotujepoczęstunek w pracy męża w kąpieli wodnej stopić czekolady truskawkowe, dodać śmietanę i wymieszać polewą polać serniki i posypać kolorową posypką, zostawić do zastygnięcia polewy - serniki to nasze ulubione ciasta, pieczone, na zimno, gotowane są często na deser na naszym stole, lubimy różne smaki i dodatki w serniku...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJako że nie mam ręki do serników wypiekanych, skazana jestem na te, przygotowane na zimno. Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Sernik z borówką na spodzie z ciastek wyszedł pysznie. Spód 200 g ciastek kruchych typu petitki 150 g masła Masa borówkowa: 500 g borówek sok z 1/2 cytryny
Jadło i czytadłowiaderka 500 g truskawek 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy galaretka truskawkowa truskawki ok 400 g Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Truskawki zmiksować na mus. Zmielony ser przełożyć do miski i dodać cukier ( ilośc(...)masa na biszkoptach już zesztywnieje wylać resztę masy truskawkowej a potem znowu wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu i wystudzić. Gdy galaretka będzie już zimna i tężejąca na wierzchu sernika ułożyć pokrojone truskawki. Zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze stężało
Monia miesza i gotujejeden z najbardziej orzeźwiających serników mimo że, nie na zimno lecz pieczony, o mega cytrynowej nucie na kruchutkim spodzie z mąki krupczatki, całość dopełniają ulubione owoce i cytrynowa galaretka, wprost nie można się od niego oderwać. Mój ulubiony! Składniki: Spód: 20 dag mąki krupczatki 10 dag masła 50 g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka śmietany 18% Masa(...)piec 50 minut, wierzch ma pozostać biały. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, gdy ostygnie mieszamy z ulubionymi owocami i tężejącą wylewamy na zimny sernik, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonsuper przepis na mini serniczki na zimno! Nie jestem fanką tego typu serników jednak ten wyszedł wprost genialny! Delikatnie słodki, nieco kwaśny, rześki i wiosenny. Ja serniczki wykonałam w obręczach cukierniczych jednak bez obaw można je wykonać w jednej, większej tortownicy (o średnicy 16-20 cm). Serniczki wykonałam na spodzie z prażonych i karmelizowanych nasion słonecznika. Kolejną warstwą jest cytrynowa
Mango Papajaprawdziwą wanilią lub ekstrakt z wanilii. Całe ciasto jest nieskomplikowane i szybkie do przygotowania. Przepis jak zwykle z mojej ulubionej strony Moje Wypieki . Polecam! Sernik jogurtowy z morelami na zimno Składniki na tortownicę 25cm: Na spód: 140g herbatników maślanych 40 g stopionego masła Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 350g
Smak mojej kuchniDziś zapraszam na przepis tylko dla dorosłych – to rzadkość na moim blogu 🙂 Sernik jest z gatunku tych cięższych deserów: bardzo sycący i zarazem mocno czekoladowy
WiszniówkaSzybki i bardzo smaczny deser na zimno. Doskonale zaspokoi apetyt na sernik, gdy nie chce się go piec;) Ciasteczka z warstwą waniliowego sera i sosem truskawkowym. Przepyszne! Składniki na 2 porcje: 40 g ciasteczek owsianych, herbatników lub innych ulubionych 250 g twarogu białego (dwukrotnie zmielonego) 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 3 łyżki
Moja Galeria Smakuznudzą i pasują na każdą okazję - sernik i szarlotka. Pomysł na kolejną wersję szarlotki zrodził się niedawno przy okazji Wielkanocy i postanowiłam go w końcu zrealizować. Mamy serniki pieczone i te na zimno, a ciasta z jabłkami głównie występują w tej pierwszej wersji. Ta propozycja jest trochę inna, lekka i świeża, w sam raz na wiosnę :) Wiosenna szarlotka z budyniem
FitKotW naszym kraju mamy wiele tradycji wigilijnych. Jedną z nich jest 12 postnych potraw na wigilijnym stole. Mało, że mają być na stole to jeszcze każdą
Kolizje Smaków