Warstwowiec jogurtowy to taki rodzaj sernika na zimno. Zrobiłam go jedynie z jogurtów i galaretek. Moje dzieci uwielbiają takie ciasta i ciągle upominają się o galaretki. Z resztą nie tylko dzieci, inni domownicy też wolą ciasta na zimno od tych tradycyjnych pieczonych. Dzieci dodatkowo ciągle pytają, czy będziemy robić jakieś ciasto, bo lubią pomagać. Ostatnio więc goszczą(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/warstwowiec-mleczno-galaretkowy.html), mleczny galaretkowiec (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/mleczny-galaretkowiec.html), tęczowy torcik z galaretek i śmietanki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/06/teczowy-torcik-z-galaretek.html), jogurtowa zebra (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/jogurtowa-zebra.html), galaretkowiec na jogurcie naturalnym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/galaretkowiec-na-jogurcie.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeniedzielę, na imprezę lub na Święta? Najlepiej sprawdzi się ciasto, które nie wymaga dużo pracy, a wygląda przyciągająco i przede wszystkim jest pyszne! Oprócz standardowej szarlotki, brownie lub sernika sprawdzą się również ciasta biszkoptowe przekładane kremem budyniowym. Przepis na takie ciasto znajdziesz poniżej. Dodatkowo ciasto wzbogacone jest czekoladową chrupką. Jak zrobić dwukolorowy biszkopt? Przygotowanie dwukolorowego biszkoptu rozpoczynamy standardowo, czyli(...)Święta?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Najlepiej sprawdzi się ciasto, które nie wymaga dużo pracy, a wygląda przyciągająco i przede wszystkim jest pyszne! Oprócz standardowej szarlotki, brownie lub sernika sprawdzą się również ciasta biszkoptowe przekładane kremem budyniowym. Przepis na takie ciasto znajdziesz poniżej. Dodatkowo ciasto wzbogacone jest czekoladową chrupką. " } } , { "@type": "Question", "name": "Jak zrobić dwukolorowy biszkopt?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Przygotowanie
Via Gusto