jeść tego samego dnia po upieczeniu, gdy jest najbardziej puszysty i delikatny. Jeśli jednak wolicie bardziej zwarte serniki wystarczy go zostawić na noc w lodówce. Spróbujcie, polecam. Krojony jeszcze lekko ciepły, bo nikt nie chciał długo czekać Do przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam(...)obrotach. Na koniec dodajemy 2 łyżki budyniu (proszek), krótko miksujemy. Odkładamy mikser. Do naszej masy serowej dodajemy ubite białka, mieszamy je delikatnie z masą. Na koniec dodajemy 4 łyżki mieszanki keksowej, znów delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy (u mnie kwadratowa 20×20 cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika
Słodkie okruszkiubijania 30% lub 36% zimna 7 dużych jajek w temperaturze pokojowej 250 g drobnego cukru można dać trochę więcej jeśli lubicie słodsze serniki +50g 1 kg twarogu mielonego w temperaturze pokojowej 40 g budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 60 g masła roztopionego 10 g cukru waniliowego 1 szczypta soli Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)dodać partiami twaróg mieszając po każdej dodanej łyżce. Do masy dodać budyń (proszek) i mąkę zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło całość zmiksować. Do masy serowej dodać ubitą śmietanę oraz białka delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Nie miksować już mikserem! Sernik przelać do formy o wymiarach 20x30 cm (może być troszkę większa
SprawdzonaKuchnia.plubijania 30% lub 36% zimna 7 dużych jajek w temperaturze pokojowej 250 g drobnego cukru można dać trochę więcej jeśli lubicie słodsze serniki +50g 1 kg twarogu mielonego w temperaturze pokojowej 40 g budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 60 g masła roztopionego 10 g cukru waniliowego 1 szczypta soli Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)dodać partiami twaróg mieszając po każdej dodanej łyżce. Do masy dodać budyń (proszek) i mąkę zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło całość zmiksować. Do masy serowej dodać ubitą śmietanę oraz białka delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Nie miksować już mikserem! Sernik przelać do formy o wymiarach 20x30 cm (może być troszkę większa
KUCHNIA POLSKAgładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto(...)ponownie do garnuszka i zagotowujemy ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła. Gotujemy, aż budyń zgęstnieje i odkładamy do wystudzenia *** *** Zimny budyń miksujemy dodając partiami miękkie masło *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z budyniem. Dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy *** *** Całość przelewamy na wystudzony sernik *** *** Całość wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY
Blog z Apetytembardzo smaczną. Serniczek idealny na wiosnę. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka biszkoptów z kakaowym środkiem 1 kilogram sera na sernik z wiaderka 5 jajek szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml czerwonej porzeczki w kompocie (może być z puszki) galaretka truskawkowa Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty(...)ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Wyłożyć na biszkopty. Piec w 170*C około 45 minut. Wystudzić. Kompot porzeczkowy wlać do garnka, zagotować, zdjąć z ognia. Wsypać galaretkę i wymieszać. Odstawić. Kiedy zacznie tężęć wylać na sernik i wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawody 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao 4 jajka 1 łyżeczka sody na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki kaszy manny 1/3 szklanki oleju 2 łyżki suchego maku mały słoiczek żurawiny (gęstej) na polewę: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik jedno z najlepszych i najszybszych ciast. Bardzo dawno nie jadłam tradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się w ustach! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1/2 banana 40g (1 opakowanie) budyniu waniliowego 250g twarogu półtłustego aromat Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Całość dokładnie blendujemy na gęstą masę. Surowe
Truskawkowa FiestaMoja córcia lubi mi pomagać w kuchni i najchętniej to ciągle piekłaby ciasteczka. Zaproponowałam jej coś szybszego ( i robiącego mniej bałaganu) a że sernik to jej ulubione ciasto więc chętnie się zgodziła. To ciasto naprawdę jest dziecinnie proste i skoro poradziła sobie z nim moja 5-latka to każde dziecko ogarnie. Oczywiście przy piecu trzeba pilnować ale resztę spokojnie(...)pudru sok z połówki cytryny kandyzowane wiśnie Rodzynki zalać wrzątkiem a po kilku minutach odcedzić. Foremkę wyścielić wysoko papierem (można użyć większą, sernik będzie niższy). Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Jajka rozbełtać. Mleko rozmieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną. Do sera dodać jajka, cukier, mleko z budyniami i zetrzeć skórkę z cytryny. Masło rozpuścić w rondlu o grubym dnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaspód : 150 g pokruszonych herbatników 100 g stopionego masła Połączyć składniki i taką masą wysypać spód foremki. Masa serowa : 1 kg sera na sernik 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka 1,5 op budyniu śmietankowego 300 ml śmietany kremówki 100 g rozpuszczonego i wystudzonego masła kilka kropli aromatu śmietankowego. Ser połączyć kolejno ze wszystkimi składnikami na jednolitą masę(...)Przelać do garnka , wsypać żelfix , doprowadzić do wrzenia i gotować ok minuty. ( należy ciągle mieszać , bo mus ma skłonność do przypalania ) Wystudzić . Polać musem lekko przestudzony sernik. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkatrochę czasu, bo efekt będzie murowany Składniki na sernik: 0,6 kg twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 0,5 szklanki cukru (szklanka o pojemności 200 ml) 3 jajka 100 g masła cukier waniliowy 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 0,25 l mleka 3-4 paczki ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam(...)soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów lub orzechy Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka i wlewamy
Słodki sentymenttrochę czasu, bo efekt będzie murowany Składniki na sernik: 0,6 kg twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 0,5 szklanki cukru (szklanka o pojemności 200 ml) 3 jajka 100 g masła cukier waniliowy 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 0,25 l mleka 3-4 paczki ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam(...)soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów lub orzechy Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka i wlewamy
Słodki sentymentuzyskałam lekki jak puch sernik z truskawkowym akcentem. * tortownica o średnicy 21 cm Składniki: na sernik: 750 g sera na sernik 5 jajek 200 g masła 120 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej na piankę truskawkową: 350 ml śmietanki kremówki 400 dżemu truskawkowego -najlepiej domowego z całymi truskawkami łyżka żelatyny Miękkie masło(...)utarta dodać ser, budyń i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie ale krótko zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do foremki i piec w 180*C około 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze około 45 minut. Po upieczeniu zostawić na chwilę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Wystudzony sernik przenieść
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniateż nie "pływający":) Pyszny kruchy czekoladowy spód oraz odrobina rabarbaru. Delikatna masa serowa z odrobiną czekolady oraz truskawkowego budyniu. A na wierzchu słodki mus z owoców. Przepis podpatrzyłam u Żaków , ale nieco go zmodyfikowałam. Jak dla mnie sernik idealny:) Spód: 200g herbatników, 100g masła lub margaryny, 30g gorzkiej czekolady. Masło stopić wraz z czekoladą. Herbatniki połamać na kawałki(...)zmielić w blenderze. Dokładnie wymieszać ze stopionym masłem. Wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Masa serowa: 1kg półtłustego twarogu, 100g białej czekolady, 3 jajka, 3 łyżki budyniu truskawkowego, 250g cukru, 70g masła lub margaryny, 3 czubate łyżki śmietanki 30%, 5 łodyg rabarbaru, 100g truskawek, czubata łyżka cukru pudru. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. 3/4 rabarbaru ułożyć na przygotowanym spodzie
Z miłości do słodkościSzybki sernik niewymagający większego wkładu finansowego ani pracy. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się
zdrowo i aktywnieSzybki sernik niewymagający większego wkładu finansowego ani pracy. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się
Zdrowie i pysznie na talerzu