soli). 2. Miksujemy żółtka z cukrem. Dodajemy twaróg, budyń waniliowy, proszek do pieczenia, ziarenka laski wanilii i zmiksowane truskawki. Całość dokładnie mieszamy. 3. Do masy dodajemy delikatnie pianę z białek i mieszamy. 4. Masę wlewamy do formy i pieczemy w 180⁰C przez ok. godzinę. 5. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). Sernik jest
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsztywno, następnie dodajemy zmielony twaróg, resztę cukru pudru, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną we wrzątku oraz przestudzoną żelatynę. Łączymy ze sobą dokładnie składniki. Masę serową wylewamy do tortownicy wyłożoną biszkoptami. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody zostawiamy do lekkiego stężenia. Sernik wyciągamy z lodówki kładziemy na wierzch umyte owoce zalewamy galaretką. Ciasto
kgwjanczewoSernik ma swoje rożne wydania, myślę że każdy znajdzie dla siebie ulubiony. Dzisiaj propozycja serniczka na zimno z serków homogenizowanych i galaretek. Można powiedzieć, że jest to lekki deserek. Bardzo smaczny. Zapraszam. SKŁADNIKI: 5 serków homogenizowanych o smaku waniliowym 6 galaretek w różnych kolorach puszka brzoskwiń WYKONANIE: Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, studzimy i mieszamy z serkiem
W kuchennym oknie Ewyupalne dni truskawkowy sernik prosto z lodówki to jest to ! Możemy go zrobić w jednej dużej formie lub w mniejszych miseczkach. Przepis podpatrzyłam na blogu Olgi Smile. Truskawkowe serniczki na zimno Składniki: 4 serki homogenizowane, po 200 g każdy, o smaku waniliowym 100 ml cukru pudru2 galaretki truskawkowe1,5 łyżki żelatynytruskawki do przybraniaWykonanie
Kulinarne przygody Gatityzabraknąć sernika z tymi pysznymi owocami. Tym razem mój sernik jest bez spodu za to z bogatym wierzchem:) Do tego duuużo białej czekolady i ani jednego jajka:) Po prostu rozpływa się w ustach... Przepis pochodzi od Doroty Składniki:500 g twarogu półtłustego, 300 g białej czekolady, cukier waniliowy lub laska wanilii, szkl. śmietanki 30%, łyżka żelatyny
Z miłości do słodkościZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :)Składniki:na spód- 1 opakowanie herbatników (200 g)- 100 g masłamasa serowa- 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek- 1 szklanka cukru pudru- 1 cukier waniliowy- 1 kostka masła - 5 bananówPrzygotowanie:Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy nią foremki
Zainspirowana w kuchniKontempluję. Analizuję. I częstuję lekkim, kremowym sernikiem. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18% 2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego
W kuchni Karmel-itkisię i smakuje wyśmienicie.Zarówno biszkopt orzechowy jak i sernik puszysty i wilgotny. Idealnie pasuje na wszelkie uroczystości rodzinne. Polecam wypróbować. Składniki:Ciasto orzechowe: 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 6 jajek 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 100g pokrojonych orzechów włoskich 1 op. cukru waniliowego 16 g 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto serowe
Słodkości i nie tylkoPrzepyszny sernik na zimno, bardzo szybko się go przygotowuje zwłaszcza jeżeli biszkopt zastąpimy np. biszkopcikami tak jak np. w serniku Truskawkowe love 🍓 🍓 🍓 😍 😍 😍. w SKŁADNIKI ( tortownica 25 cm ) Biszkopt: 2 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa 1 kg sera(...)dodać cukier oraz cukier waniliowy dokładnie wymieszać. Do żelatyny dodać łyżkę masy serowej dokładnie wymieszać następnie żelatynę przelać do masy serowej wymieszać. Masę serową odstawić aby zaczęła tężeć. ¾ tężejące masy serowej wylać na biszkopt – wyłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę przykryć pozostałą masą serową, wstawić do lodówki na około 30 minut. Śmietanę ubić na sztywno. Sernik udekorować bitą śmietaną
RAROSSAPolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Masa: 250 serka mascarpone 400g śmietany 30% 1/2 szklanki pulpy z marakui (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody(...)Pulpę z marakui odcedzić z pestek, a następnie wszystkie składniki masy dokładnie połączyć na jednolitą konsystencję. (Całość miksować jedynie do połączenia się składników.) Masę przelać na ciasteczkowy spód. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 60 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzony przy uchylonych drzwiczkach piekarnika wstawić do lodówki. Przygotować wierzch. Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody
Di gotujeSernik z brzoskwiniami na kruchym cieście z bezową pianą. Składniki( blaszka 25/40): ciasto: margaryna w kostce 250 g, cukier puder 5 łyżek, żółtka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 szklanki, masa serowa: ser w wiaderku 1,5 kg, masło 160 g, cukier 1,5 szklanki, jajka 5 szt, budyń waniliowy 1,5 szt, piana(...)otrzymania lśniącej piany. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, na masie układamy odsączone brzoskwinie i przykrywamy wszystko ubitą pianą. Na wierzch ciasta ścieramy pozostałe ciasto z zamrażarki. Sernik pieczemy w 170 st.C przez ok 1 godzinę. Jeśli wierzch sernika zacznie nam zbyt szybko się przypiekać to możemy na nim położyć papier do pieczenia. Upieczony sernik studzimy
kulinarne odsłony patinawet dzieci. Sama będąc dzieckiem taki robiłam. To jedno z pierwszych moich "ciast". Nie wymaga użycia miksera, wystarczy kilka galaretek, serki homogenizowane i odrobina cierpliwości. GALARETKOWIEC Składniki: 3 serki waniliowe homogenizowane (po 200 g każdy) 1 galaretka przezroczysta 3 galaretki kolorowe (np. truskawkowa, wieloowocowa i kiwi) 10-15 szt truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy, obrywamy szypułki, przecinamy na połówki. Truskawki(...)stężeje polewamy ją pozostałą częścią galaretki truskawkowej i ponownie odstawiamy do lodówki. Czynność powtarzamy rozrabiając kolejne dwie galaretki i robiąc tak samo jak wyżej opisano kolejne warstwy naszego sernika na zimno
Bon appetit mon amieCzekoladowy sernik na zimno to ciasto, które przypadnie do smaku czekoladoholikom 😄 Poniższy sernik składa się z 3 warstw czekolady: białej, mlecznej i gorzkiej. Ponadto, jest łatwy do przygotowania i... bardzo słodki. Idealny do podania z zimną kawą latte. Składniki na 1 średniej długości keksówke: 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)łyżeczki domowego cukru waniliowego 300 ml śmietany 30% (mocno schłodzonej!) 3-4 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki wrzącej wody kilka sztuk herbatników Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Odłożyć na bok. Do misy miksera przełożyć twaróg i wsypać cukier puder oraz cukier waniliowy. Całość utrzeć, aż do połączenia się składników. Na sam koniec
Ugotowaćserniki, ale te bardziej klasyczne. Dzisiaj zapraszam na taki sernik tradycyjny bez spodu. Nie chciało mi się dodatkowo zagniatać ciasta i podpiekać spodu. Wszak ja ostatnio leniuszkiem jestem, a może nie mam już tyle czasu. Sernik tradycyjny z tego przepisu jest w smaku bardzo serowy, kremowy, ale nie tak zbity i nie tak mulisty jak sernik(...)podaję swoją wersję. U nas tradycyjnie sernik bez rodzynek. Ostatnio wdałam się w rozmowę z mężem o rodzynkach. Wyszło, że w pierniku mu nie przeszkadzają, bo tam jest wiele mocnych aromatów. W serniku, gdzie jest wiodący smak sera, rodzynki burzą harmonię Drukuj Klasyczny sernik Pyszny, wilgotny i ciężki sernik Składniki Ciasto 1 szkl. mąki orkiszowej
Mieszam w Garnkusernik! Do ciasta polecam lampkę pysznego wina Monte Santi . Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g margaryny lub masła 2 żółtka 2,5 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu (z wiaderka) 200 g margaryny lub masła 4 jajka 250 g cukru 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania(...)Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wylepiamy spód foremki. Wlewamy gotową masę serową. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Sernik pieczemy przez 60 minut
VioletoweKucharzenie