Dzisiaj przepis na pyszny, owocowy deser majówkowy. Duet wiśniowo-brzoskwiniowy to puszysty sernik na zimno w delikatnych, pastelowych kolorach na chrupiącym, kruchym spodzie z ciastek i odrobiny orzechów. DUET WIŚNIOWO-BRZOSKWINIOWY Składniki: spód: 250 g herbatników 100 g masła 80 g drobno posiekanych orzechów masa serowa: 500 g serka mascarpone 500 g sera białego sernikowego 250 ml śmietany
Bon appetit mon amieSernik gotowany z galaretką to dla mnie odkrycie 2020 r. W mojej rodzinie nikt nigdy go nie przyrządzał, raczej przygotowuje się puszyste serniki np. sernik z rosą , wiedeński, z czekoladowym spodem. Pierwszy raz jadłam taki w pracy, koleżanka przyniosła i się zachwyciłam smakiem. Jest zbity, trochę podobny do sernika na zimno, bardzo słodki, jednak warstwa galaretki
To Musisz Wiedziećkukurydziane to świetny pomysł na spód do sernika. Żeby wzbogacić smak zwykłych płatków warto zmieszać je z gorzką czekoladą. Wykorzystałam już tak przygotowane płatki w przepisie na Pieczony puszysty sernik z borówkami . Płatki wszystkim posmakowały, więc pomyślałam, że do tych serniczków też na dno dam kukurydziane płatki. Masa sernikowa jednak ta ten deser jest nieco
Tajemnice SmakuCzas czytania: 3 min Sernik pomarańczowy na spodzie z figami Dawno nie było przepisu na sernik , a przed Wielkanocą warto wypróbować jakąś nowość! Dziś proponuję sernik pomarańczowy na spodzie z figami . Smak tego sernika to połączenie śmietankowej gładkości z nutą pomarańczy przełamaną lekko grudkowatą strukturą figowego dżemu połączonego z kruchym(...)oczywiście zupy! Zapraszam, częstujcie się smacznego! Print Sernik pomarańczowy na spodzie z figami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny lekko wilgotny, delikatnie puszysty sernik z nutą pomarańczy Course Desery Cuisine International Keyword figi, pomarańcza, twaróg Prep Time 1 hour Cook Time 11 hours 13 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na spód
SprawdzonaKuchnia.pldostałam od bratowej. Jest to sernik na serze z wiaderka. Ja użyłam waniliowego z wanilią. Miałam ogromne obawy bo ser był dość rzadki, ale wyszedł mega delikatny i puszysty. Sernik dość mocno wyrasta więc użyjcie wysokiej blaszki, co prawda opada ale jak na sernik i tak jest wysoki. W przepisie jest 1 i 1/2 szk cukru
Ewa w kuchniDeser pyszny, sernik puszysty i delikatny. Do zrobienia karmelu wykorzystałam tutaj mleko zagęszczone, takie z tubki, sprawdziło się tutaj znakomicie. Zapraszam do zabawy przy pieczeniu tego sernika. Aha, zapomniałam dodać że jest tu mnóstwo pysznej czekolady. No to zaparaszam serdecznie. Sernik mascarpone z polewą i toffi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKruchy placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik
Aga w kuchniOstatnio widząc jaką popularność na blogu zyskało ciasto inspirowane batonikiem Kineder Bueno , postanowiłam, że zrobię kolejną wariację. Dzisiaj sernik... Puszysty, niezwykle kremowy z obłędnym wierzchem. A wszystko to wynika z marudzenia mojego męża. I znając jego gust i miłość do orzeszków i słonego karmelu postanowiłam zaszaleć i przygotować ciasto na miarę tych upodobań. Trochę pracy z nim jest(...)następnie dodajemy stopniowo cukier (łyżka po łyżce). Puszystą masę mieszamy partiami z serem. Dodajemy ekstrakt waniliowy oraz przesiewamy proszki budyniowe. Na końcu dodajemy masło orzechowe mieszając bardzo delikatnie by nie stracić na puszystości. Przelewamy masę do formy na schłodzony spód. Pieczemy 60 minut w 170 st C. Po upieczeniu postawiamy sernik w piekarniku po 10 minutach delikatnie uchylamy drzwiczki
vaniliowoczekoladowaAksamitny, puszysty sernik otulony orzechowo-rumowym kremem, kakaowym biszkoptem i orzechową czekoladą. Mięciutki, leciutki, po prostu idealny. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1.4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 600 g sera na sernik 6 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie budyniu(...)Nadal ubijając dosypywać cukier a następnie żółtka. Kiedy masa będzie jasna i puszysta dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem. Piec w 175*C przez około 30 minut, wystudzić i przekroić na dwa blaty. Upiec sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało, następnie dodawać ser, budyń, ostudzone masło
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasernikiem PRZEPIS TUTAJ 3 Bit – pyszne karmelowe ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Ciasto japońskie PRZEPIS TUTAJ Król lew – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Czerwony kapturek PRZEPIS TUTAJ Puszysty sernik z mlekiem w proszku PRZEPIS TUTAJ Rurociąg – efektowne ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Pierniczki alpejskie PRZEPIS TUTAJ Pierniczki (od razu miękkie) PRZEPIS TUTAJ Maślane ciasteczka świąteczne PRZEPIS TUTAJ Mięciutkie
Blog z ApetytemJako, że mamy piękne, upalne lato nie dogrzewam maleńkiej kuchni piekarnikiem i ciągle popełniam ciasta bez pieczenia. Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych to przepis, który ma już swoje lata, ale wciąż jest aktualny. Co roku spotykam go w wielu domach. Jest bardzo uniwersalny, ponieważ sernik można zrobić z każdymi owocami, a w dodatku jest dość tani
Poezja smakumroźny wieczór. Nastał zatem rok 2016, czas wrócić na bloga, a taki powrót musi być z przytupem. Mam więc dla Was wyjątkowy przepis na znakomity i bardzo puszysty sernik! Przyznam się Wam, że jestem raczej antytalenciem sernikowym i to dla mnie bardzo bolesna sprawa, bo uwielbiam sernik. Ale w te Święta dostałam genialny przepis! Przepis, który jeśli(...)wyszedł tak cudownie mnie, musi wyjść każdemu. Puchaty sernik 1 szkl. mąki 2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego/daktylowego 3 żółtka 100g masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg sera 1 szkl. cukru kokosowego 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szkl. oleju 2,5 szkl. mleka Mąkę, cukier kokosowy i proszek
Przepysznik - BLW i nie tylkoPrzepis na puszysty sernik z orzeźwiającym musem z brzoskwiń Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto : 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 1/3 szkl mielonych migdałów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec około(...)Tężejący mus wylać na masę serową i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Udekorować bitą śmietaną, cząstkami białej czekolady i płatkami migdałów lub wg. uznania. Autor przepisu: Ewa Artykuł Sernik z musem brzoskwiniowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisywłaśnie z sernikami. Zawsze, kiedy nastrój u taty nie jest najlepszy, a wszystko naraz się psuje i nie ma wtedy na nic czasu, kawa i kawałek sernika (lub dwa, trzy... ;)) od serca są na miejscu i wywołują uśmiech. Tym razem wersja pomarańczowa, z nutką wanilii, płatkami czekoladowymi i delikatnym spodem z dodatkiem mojego ulubionego karobu. Puszysty sernik
FitKotMakowiec zawijany Marcepanowe ciasteczka Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Piernik z marchewką Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Kompot z suszonych owoców Łosoś i pstrąg
Aga w kuchniJeśli macie ochotę na ciasto, które rozpłynie Wam się w ustach, to nie pozostaje Wam nic innego jak zerknąć na ten przepis i wygospodarować sobie chwilkę na przygotowanie pysznego, puszystego sernika. Będzie on dość mocno czekoladowy, i na pewno szybko zniknie z blaszki:) Składniki: spód: opakowanie okrągłych biszkoptów (125 g) 2 łyżki stopionego masła łyżka wody łyżeczka zapachu cytrynowego masa
na moim stole...jest coś co tygryski lubią najbardziej ” Delikatny puszysty i pyszny. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche wrzucić do miski i zagnieść szybko rękoma. Przygotowanie blaszki o wymiarach 35 x 25 – wyłożyć ją papierem do pieczenia i rozłożyć równo ciasto kruche. Przygotowanie masy serowej – Twaróg powinien być trzykrotnie zmielony. Żółtka z połową cukru utrzeć(...)mieszać. Śmietanę ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Teraz już można delikatnie wymieszać. Wylać masę na ciasto kruche. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C, wstawić sernik do nagrzanego piekarnika i piec 65-70 minut. Jeśli zauważycie że sernik robi się za szybko przypieczony to można go przykryć folią aluminiową. Ja nie musiałam, ale uprzedzam
Kuchnia Pokoleń