Sernik jest mało słodki. Dla osób lubiących słodsze ciasta proponuję zwiększyć ilość cukru dodanego do masy serowej. Składniki: ciasto: 1/2 kostki margaryny Kasia 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku Dr Oetker 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny
Darcia w kuchnipierwszy. Ale od dnia w którym upiekłam go stał się ulubionym sernikiem w naszym domu. Co ważne robi się go szybko i chyba nie ma osoby która nie lubiłaby tego delikatnego smaku. Spód: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, w zagłębienie wbić
Słodka Kraina Wypiekówworeczka i mrożę. Jest idealnym dodatkiem do zup, drożdżówek, serników i innych ciast. Polecam! Składniki na puree z dyni: dynia (około 2 kg) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dynię kroimy na pół, wyjmujemy miękki miąższ (nitki) wraz z pestkami. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy połówki dyni (ja piekę przekrojeniem do dołu
Rozpustne gotowanieOszukany sernik. Skąd taka nazwa? Otóż w smaku przypomina smak sernika lecz nie ma grama sera w naszym cieście. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany
O kuchni z uczuciemNa wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które
Smaki BrazyliiŚwięta zawsze kojarzą mi się z bakaliami - na piernikach, w makowcu, makówkach i serniku. Chciałabym Wam dziśzaproponować przepis na proste pomarańczowe babeczki z bakaliami i białym lukrem. Nie tylko na świąteczne, ale teżcałkiem zwyczajne zimowe podwieczorki.Składniki:2 szklanki mąki0,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 lyżeczki cukru waniliowegoorzechy laskowe/włoskiemigdałyrodzynkiskórka pomarańczowa1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mlekaSkładniki(...)mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczkinapewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego
Ciastkozercykruche ciasta. Polecam szczególnie wielbicielom ciast kokosowych, makowych i serników oczywiście również. Dodatkowym plusem jest użycie mąki orkiszowej.Składniki ciasta:- 500g mąki orkiszowej, u mnie typ 750 lub 3 szklanki mąki pszennej- 250g zimnego masła- 3 łyżki ksylitolu lub cukru- 5 żółtek- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 łyżki kakao instant np.Nesquick ( u mnie kakao słodzone cukrem kokosowym)+ dodatkowo : słoik
Smaczne Zdrowemalinowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 250 g malin 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 500 g malin 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa Sernik czekoladowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 100 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Dekoracja: 150 g białej czekolady(...)lekko ją dociskając. Włożyć do lodówki na około 30 minut aż spód stężeje. Następnie wyjąć i ściągnąć folię. Ponownie ułożyć w tej samej tortownicy wyłożonej tym razem papierem do pieczenia. Na czas przygotowania pozostałych mas przechowywać spód w lodówce. Mus malinowy: Tortownicę o średnicy 24 cm (mniejsza od wyjściowej) wyłożyć folią spożywczą. Maliny wsypać do garnka i dodać cukier. Gotować
My simple kitchenfiołki puszczą sok. Nakładamy po łyżeczce masy fiołkowej na wystudzony spód ciasteczkowy. Wykonanie masy serowej: Wszystkie podane składniki zmiksować na gładką masę. Gotową masę wylewamy na fiołki i pieczemy ok. 30-40 minut (aż ser się całkowicie zetnie) w kąpieli wodnej w temperaturze 180 stopni. Ja swoje foremki włożyłam do prostokątnej blaszki i wlałam wody do połowy wysokości foremek(...)się upieką tylko mogą być mniej wilgotne w smaku. Z przepisu otrzymamy ok.10-12 sztuk mini serniczków (w zależności od wielkości foremek, jakie posiadamy). Inspiracją dla mnie był przepis na sernik nowojorski z fiołkami, który znalazłam na pinkcake.blox.pl
Mania Wypiekaniasię składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać cały czas mieszając dodawać żelatynę(...)upieczonego biszkoptu wyciąć 2 prostokąty o długości i szerokości foremki w której będziemy przygotowywać sernik. Na spód foremki wyłożyć masę śmietanową, przykryć wyciętym biszkoptem, na biszkopt wylać tężejącą masę śliwkową i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na 2 godziny aby sernik stężał. Gotowy sernik
RAROSSAtrafionym deserem dla moich gości Składniki: 200 g okrągłych biszkopcików "amaretti" 100 g miękkiego masła 1 kg śliwek miękkich 3 pełne łyżeczki żelatyny 600 g serka do serników , np. „mój ulubiony” mały kubeczek (180 g) gęstego jogurtu naturalnego sok wyciśnięty z 1 cytryny 70 g (4 łyżki) cukru 330 ml kremówki (30%) Dodatkowo do dekoracji(...)roztopiłam i wystudziłam. Kilka sztuk biszkopcików odłożyłam do dekoracji a resztę zmiksowałam w blenderze (można rozgnieść wałkiem w woreczku foliowym) i wymieszałam z masłem. Spód tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Masą biszkoptowo-maślaną wyłożyłam sód tortownicy i wstawiłam do lodówki. Żelatynę namoczyłam w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawiłam do napęcznienia. Śliwki umyłam i wydrążyłam z nich
Kuchnia u Krysiuparta Puszysty sernik z frużeliną owocową zrobił furorę… Jest przepyszny. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo(...)delikatnie mieszając. Wyjmujemy z lodówki tortownicę ze spodem ciasteczkowym. Wlewamy większą część masy serowej, rozrzucamy mrożone owoce, zalewamy pozostałą masą serową. Wygładzamy całość, owoc nie powinny wychodzić na wierzch. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Frużelina owocowa: 400 g mrożonych owoców (np. mieszanka
Made By Mom And Sonczekoladowym brownie, które uwielbiam. Robiłam już sernik z brzoskwiniami, sernik z borówkami, a teraz przyszedł czas na sernik z migdałami i likierem amaretto. Składniki na sernik Amaretto: Spód: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru 1 jajko Masa: 900 g kremowego serka typu Philadelphia 1,5 szklanki cukru 4 łyżki mąki 650 śmietany(...)całość szybko zagniatamy. Pamiętajmy o tym, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo ugniatać. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na to to schłodzony spód, pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie zabieramy się za masę serową. Mikserem ubijamy ser z cukrem aż będzie kremowy, następnie dodajemy po jednym jajku i ubijamy tylko
Delusional TrineWitam Kochani, dziś zapraszam na pyszne ciasto, sernik gotowany przełożony trzema spodami z polewą, posypany orzechami. Ciasto rozpływa się w ustach, robi się je łatwo i przyjemnie. Gorąco polecam i zapraszam Przepis na blaszkę 25x25cm SKŁADNIKI 3 SPODY -2,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanki 250 ml)+ trochę do podsypania -3 jajka -1 łyżka cukru waniliowego(...)miski i zagniatamy ciasto, dzielimy je na 3 części i wkładamy na około 20 minut do lodówki. Następnie wałkujemy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, tak postępujemy z całym ciastem. Mamy mieć 3 spody. MASA SEROWA Ser mielimy. Do garnka dajemy masło z cukrem i cukrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku