sernik pieczony na herbatnikach - 2000 przepisów (strona:69/134)

Sernik cytrynowy z twarogu. 272

Pyszny, smaczny, słodki, niesamowicie pachnący cytryną, łatwy w przygotowaniu sernik! Jak wiadomo większość serników często opada lecz nie ten! Dzięki temu, że sernik jest pieczony w kąpieli wodnej nie opada i jest bardziej wilgotny. My z rodziną takie serniki uwielbiamy na ciepło z łyżeczką gęstej kwaśnej śmietany, ale i podany na zimno smakuje bardzo dobrze. Zapraszam(...)Składniki: 1 kg twarogu sok z jednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 3 jajka 150 g masła szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego opakowanie dowolnych herbatników sól Przygotowanie:  Herbatniki mielimy w malakserze, dodajemy 50 g roztopionego masła, zagniatamy. Powstałą kruszonką wykładamy tortownicę. Odstawiamy do lodówki na 20 min.  Jajka ubijamy z cukrem i pozostałym roztopionym masłem

Kuchnia Łukasza
Ciasto Śnieżny puch 139

Ciasto Śnieżny puch już od dłuższego czasu opanowało sieć. W internecie znajdziecie mnóstwo przepisów na to ciasto w różnych wersjach. Moja jest bez sproszkowanej śnieżki, którą

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Śnieżny puch 486

różnych wersjach. Moja jest bez sproszkowanej śnieżki, którą zastąpiłam śmietanką kremówką. Uważam, że sernik w tej wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, smakuje jak sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej(...)łyżki cukru pudru Posypka kokosowa 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyzka masła Spód herbatniki maślane Galaretki rozpuścić w gorącej, nie wrzącej wodzie i odstawić do całkowitego wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie poukładać gęsto herbatniki. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Połączyć

Pieguskowa Kuchnia
Sernik z kokosem 276

sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 100 g rodzynekMasa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 gram wiórków kokosowychW misce wymieszać 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez(...)skórkę pomarańczową ; obtoczone w mące. Masę sernikową przelać do formy o wymiarach 20 x 28 cm (fot.2). Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta

Świat Ciasta
Sernik "idealny" z polewą chałwową . 1053

dawno do pieczenia sernika podchodziłam jak do jeża ... Aż w końcu zdobyłam się na odwagę i co się okazało ? , że nie taki sernik straszny jak go malują . Piekę je teraz co raz częściej i z każdym kolejnym  mam wrażenie ,ze to już ten najlepszy , ten idealny. Nie inaczej oczywiście jest i  tym razem :) Sernik z dodatkiem(...)innych moich serników , użyłam  sera na sernik  , takiego wiaderkowego . Wiadomą rzeczą jest ,że użycie lepszego sera , który sami pieczołowicie zmielimy wpłynie korzystnie na smak naszego wypieku ,ale ja wychodzę z założenia ,że życie należy sobie ułatwiać . Smak i konsystencja  tego sernika mnie powala  ...  A do tego w końcu osiągnęłam sernik gładziutki ,płaski

Malinowa Kawiarenka
Sernik na jogurtach greckich 139

Ten delikatny i pyszny sernik na jogurtach greckich jest po prostu idealnie zbalansowany. Ma doskonałą strukturę i smak. Wszystko tutaj „gra” Składniki na spód: 70 g

Słodki sentyment
Sernik z makiem 260

śmietankowy 5 jajek 100 gram skórki kandyzowanej 100 gram rodzynek Dodatkowo: 1 puszka masy makowej Helio 2-3 op. herbatników Biała polewa Helio Płatki migdałów Forma 25 x 40 cm. Sposób przygotowania: Dno formy wykładamy herbatnikami, na herbatniki wykładamy masę makową i równomiernie rozsmarowujemy. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodajemy po jednym żółtku(...)rodzynki. Na końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na masę makową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony sernik polewamy polewą i posypujemy płatkami migdałów

Bajeczna Kuchnia
Sernik kajmakowy i 200 post! 288

blogu mam przyjemność zaprezentować wam sernik. Musze się nieskromnie przyznać, że to chyba jeden z lepszych serników jakie do tej pory jadłam. Niestety łasuch tym razem nie podzielił mojego entuzjazmu, strasznie sernikoodporny z niego typ. A wy lubicie serniki? Składniki na tortownicę o śr.34 cm Spód: 250 g herbatników 100 g margaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa(...)mikserem. Dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w 160 stopniach (polecam najpierw spód a potem górę)  Upieczony sernik odkładamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy go z formy, polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik staropolski 83

Sernik staropolski to jedno z najbardziej klasycznych i tradycyjnych ciast serowych w polskiej kuchni. To pyszne danie cieszyło się popularnością od wielu pokoleń i ma wiele

Ania i Marcin gotują
SERNIK NA OLEJU – najbardziej kremowy sernik na świecie 1188

miłośniczką serników . Na kruchych spodach , z owocami , kokosowe , czekoladowe , z brownie i wiele innych – wszystkie totalnie podbijają moje serducho! I wszystkie serniki kocham miłością bezgraniczna tak samo bardzo jak ciasto drożdżowe! Dziś przygotowałam dla Was przepis na chyba najlepszy sernik na świecie! Wydaje mi się nawet, ze swoim smakiem przebija ten dotychczas mój ulubiony – sernik(...)samego dnia i totalnie przepadłyśmy! Reszta rodziny również! Sernik jest idealnie kremowy, bardzo delikatny a zarazem nieziemsko puszysty i aksamitny. To najbardziej kremowy sernik, jaki w życiu jadłam! Jestem 100% pewna ( daję sobie uciąć rękę! ), że ten sernik stanie się Waszym ulubionym! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) * herbatniki – 150 g * ser biały 3x mielony

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z oczkiem 285

Sernik na zimno z oczkiem Sernik na zimno, prosty i pyszny deser bez pieczenia. Mam nadzieję, że w takie upalne dni, nikt nie odmówi takiego deseru. Składniki: 1. warstwa 600 g sera tłustego 200 g jogurtu naturalnego 2 galaretki agrestowe 3/4 szkl gotowanej wody Dodatkowo :   herbatniki w polewie czekoladowej - 170 g 2. warstwa 400 g sera

Kuchnia Danusi
Ciasto 'Milky way' bez pieczenia 340

milky way, w archiwum bloga można też znaleźć sernik czy tradycyjne ciasto pieczone milky way. Dzisiejsze ciasto to smakowita masa mleczna (bardzo zresztą podobna, jak ta we wspomnianym Kinder Country, jednak tym razem dodałam odrobinę mleka w proszku mniej, aby masa była rzadsza i trochę nawilżyła ciasteczka) między czekoladowymi herbatnikami i polewa na bazie gorzkiej czekolady. Polecam

Słodkie inspiracje
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 217

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na serniki z mlekiem i olejem, ale swój stworzyłam samodzielnie. Sernik jest mocno pomarańczowy - smakuje rewelacyjnie. Kusi cudownym, aromatycznym zapachem i jest niezwykle delikatny oraz kremowy. Dzięki dodatkowi oleju - długo pozostaje świeży.   (Tortownica o średnicy 23 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki(...)podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej

Di gotuje
Sernik z musem malinowym 235

łyżek mąki pszennej budyń śmietankowy 1 szklanka cukru 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 200g herbatników maślanych 150g masła 3 łyżki miodu ok 200g malin 3 łyżeczki cukru pudru   Przygotowanie: Herbatniki drobimy na "miał". W niedużym rondelku rozpuszczamy masło i delikatnie wlewamy do herbatników, dodając do nich również miód. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i przekładamy do przygotowanej(...)sera, mieszając drewniana szpatułką. Całość wykładamy na herbatniki i delikatnie wyrównujemy. Maliny myjemy i miksujemy. Przesiewamy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania