masę serową: * 1 kg zmielonego sera * 2 galaretki niebieskie * 3 łyżki cukru pudru * garść borówek Na górę: * 2 galaretki przezroczyste * maliny, borówki, jeżyny Rozpuszczone masło wymieszałam ze zblendowanymi herbatnikami. Wylepiłam spód tortownicy 20 cm średnicy. Wcześniej dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki. W tym czasie rozpuściłam dwie niebieskie galaretki w 3/4 szklanki gorącej wody. Ostudziłam. Zmiksowałam(...)Schłodziłam. Rozpuściłam dwie przezroczyste galaretki w 700 ml gorącej wody, ostudziłam i odstawiłam do stężenia. Na wierzch sernika wyłożyłam owoce i zalałam galaretką. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin by całość stężała. Smacznego! Lidka Artykuł Siniak owocowy (sernik na zimno) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąogromną ilością owoców. Bardzo prosty w wykonaniu a smaczny przy tym, że hej! Siniak - tak nazwałam moje ciasto a to przez niebieski kolor sernika. Zapraszam :) Składniki: Na spód: * 20 dkg poruszonych herbatników * 1/3 kostki masła rozpuszczonego Na masę serową: * 1 kg zmielonego sera * 2 galaretki niebieskie * 3 łyżki cukru pudru * garść borówek Na górę: * 2 galaretki przezroczyste(...)maliny, borówki, jeżyny Rozpuszczone masło wymieszałam ze zblendowanymi herbatnikami. Wylepiłam spód tortownicy 20 cm średnicy. Wcześniej dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki. W tym czasie rozpuściłam dwie niebieskie galaretki w 3/4 szklanki gorącej wody. Ostudziłam. Zmiksowałam z serem i cukrem pudrem. Dodałam borówki i wymieszałam. Wylałam na ciasteczkowy spód. Schłodziłam. Rozpuściłam dwie przezroczyste galaretki
Pieprzyć z FantazjąZawsze jest pora na dobry sernik, czy to święta czy po świętach, zawsze smakuje tak samo dobrze. A ten wychodzi zawsze, jest delikatny,wilgotny i puszysty...palce lizać! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki(...)proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie polewamy polewą, posypujemy wiórkami czekoladowymi
Z Majeczką w kuchnizawsze się udaje i smakuje każdemu, bez wyjątku. Głównym składnikiem tego deseru jest ser twarogowy, który wykorzystywany jest także do tradycyjnych serników. Dodatek stanowią galaretki cytrynowe, nadające mu świeżego i lekkiego aromatu. Spód ciasta to herbatniki, które nadają mu słodkiego smaku. Wykończenie ciasta to kokosowa posypka, przypominająca puszyste płatki śniegu. Przygotowanie ciasta bez pieczenia to czysta przyjemność i zero(...)zabrania się za przygotowanie tego smakołyku. PRZEPIS NA KOKOSOWY ŚNIEŻNY PUCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego na sernik ( z wiaderka) 2 galaretki cytrynowe 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 250 ml śmietanki 30% 120 g herbatników 100 g wiórków kokosowych Przygotowanie Blachę o wymiarach 24×24 wyłożyć papierem do pieczenia, na nim układamy warstwę
Przepiski.plnutą pomarańczy na czekoladowym spodzie Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie – przygotowanie Przepis brał udział w konkursie Delecta (na Durszlaku) Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie 2016-05-01 21:13:42 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki Na spód około 90 -100 g herbatników 3/4 łyżki ciemnego kakao 100 g masła Na sernik 1 kg twarogu sernikowego 18% tłuszczu 4 jajka klasy M 2-3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 150 g cukru 3/4 szklanki śmietanki
Słodkie okruszki200C na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu obieramy ze skórki i miksujemy w blenderze na mus. Do musu dodajemy olejek, cynamon i cukier. Mieszamy i odstawiamy. Herbatniki rozdrabniamy na piasek, łączymy z kakao i kawą. Taką masą wylepiamy dno i boki małej (18-20cm) tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy 8 minut w 180C. Twaróg(...)jajku. Wsypujemy cappuccino, cukier i krótko miksujemy, tylko do połączenia sie składników. Masę serową przekładamy na podpieczony spód. Tortownicę od spodu i po bokach owijamy folia aluminiową. Cały sernik pieczemy najpierw w 200C przez 15 minut, a następnie przez 45-55 minut w 150C, w kąpieli wodnej, czyli z najgłębszą blachą piekarnikową napełnioną wodą i ustawioną na najniższych widełkach
Raj dla Podniebieniamojej cioci. Miękki, wilgotny a przy tym delikatnie cytrynowy. Galaretka jeżynowa nadaje całość lekkiego, kwaskowatego posmaku. Spód z herbatników to raczej wynik braku czasu, który świetnie się tutaj sprawdził. Całość jest spójna i smakuje świetnie. Warto upiec taki sernik o każdej porze roku. Jest to idealne ciasto na weekend. Składniki (na formę 20x22 cm wyłożoną papierem(...)pieczenia): Ciasteczkowy spód: 100 gram herbatników 30 gram ciastek digestive 100 gram rozpuszczonego masła Masa serowa: 850 gram zmielonego twarogu 200 ml śmietanki 36% 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny 4 jaja 1 budyń śmietankowy (proszek) Galaretka jeżynowa 1 i 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych jeżyn 1 galaretka truskawkowa + 350 ml wrzącej wody dodatkowo świeże jeżyny
Mango Papajasezon w pełni. Dziś kuszę Was przepysznym, delikatnym sernikiem , na którym znajdziecie przepyszne truskaweczki. Przeważnie serniki z truskawkami, to takie na zimno, prawda? A ja stwierdziłam, że pieczony sernik z mnóstwem truskawek i pyszną galaretka na wierzchu też musi być przepyszny i taki właśnie przygotowałam moim domownikom. Ja już się o przekonałam,że smakuje wyśmienicie(...)proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie wykładamy na nie pokrojone na kawałki truskawki. Zalewamy tężejącą galaretka przygotowaną wg przepisu na opakowaniu zamieniając ilość wody na 200 ml. Odstawiamy do lodówki
Z Majeczką w kuchnidelikatna pianka. Następnie szykujemy naczynia, w których będzie tężeć sernik. Ja wykorzystałam do tego celu filiżanki. W zależności od tego czy użyjemy herbatników czy nie, na dno filiżanki układamy pokruszone herbatniki i wlewamy 2 -3 łyżeczki galaretki lub wlewamy tylko samą galaretkę, która nam została. Wkładamy na chwilę do lodówki i czekamy aż stężeje(...)plasterkami truskawek. Zapełniamy 3/4 naczynia. Odstawiamy ponownie filiżanki do lodówki. Na koniec wylewamy truskawkową galaretkę, jeśli masa serowa nie stężała nam dokładnie, pojawi nam się na serniku galaretkowa mozaika, jak na zdjęciu. Sernik powinien tężeć w lodówce co najmniej 5-6 godzin. Przed wyjęciem serniczków filiżanki wkładamy na chwilę do wrzątku i delikatnie oddzielamy od ścianek
Kulinarne przygody GatityGorąco zachęcam do korzystania z letnich owoców. Mini serniczki ze śliwkami Składniki: (około 8-10 sztuk) spód: około 10 sztuk kakaowych herbatników/ ciastek 2 łyżki masła masa: 250 g twarogu / sera jak na sernik 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo : kilka sztuk śliwek cukier puder Sposób wykonania: Herbatniki/ ciastka rozkruszamy na pył
Smaki Nataliiulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 100 g rodzynekMasa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 gram wiórków kokosowychW misce wymieszać 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez(...)wymiarach 20 x 28 cm (fot.2). Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta z piekarnika - najlepiej jak by wystygło przy lekko uchylonych drzwiczkach
Świat CiastaMiałam wiaderko twarogu pomarańczowego [ pierwszy raz taki twaróg kupiłam , ale myślałam , że będzie lepszy] ..i trza było coś z nim zrobić i przez przypadek natrafiłam na
Moje domowe kucharzenieDzisiaj coś słodkiego:) Sernik z makiem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Do sernikczka wykorzytałam również przyprawę do sernika i mas serowych Kamis. Bałam się nieco dodatku kardamonu ponieważ nie miałam okazji używać tej przyprawy i bałam się ze smakiem przypomina cynamon za którym nie przepadam. Jednak przyprawa smakowo przypadła mi do gustu i nadała serniczkowi wspaniałego aromatu. składniki(...)masła lub margaryny 5 jajek 1 budyń waniliowy 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki mielonego maku Back Mit 1 opakowanie przyprawy do sernika i mas serowych Kamis 150 g kakaowych herbatników Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Pół kostki margaryny rozpuścić w rondelku i wystudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i drobno zmielić. Dodać wystudzoną margarynę
Monia miesza i gotuje