Składniki: 1op herbatników maślanych 0,5 kubka mielonych orzechów włoskich 0,25 kostki masła 0,5 kg mielonego twarogu 1 op serka mascarpone (200-250
Luźna KuchniaUwielbiam serniki gotowane. Są delikatne, wyśmienite w swoim smaku i konsystencji. Można nimi przekładać biszkopty, kruche ciasta, a nawet herbatniki. Można dodawać różne owoce. Wielkanocny sernik gotowany podbił już niejedno serce. A może mój sernik zagości na Waszym stole wielkanocnym? Wpis powstał w ramach akcji konkursowej "Wielkanocne wypieki z Delectą". Składniki: Biszkopt: 1 szklanka
Salonik smakówprostu rozpływa się w ustach. Wielbicielą zbitych, ciężkich serników może nie przypaść do gustu. Sernik upiekłam na spodzie brownies, jednak można również użyć herbatników choć nawet bez żadnego spodu byłby przepyszny. Polecam!! Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie Składniki: Brownie: · 50 g masła
Mania Gotowaniaborówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie użyć innych, ulubionych owoców. Sernik wyszedł pyszny i najważniejsze… jest bez pieczenia Składniki:Spód:240 g herbatników maślanych100 g masłaMasa:400 g borówek amerykańskich700 g twarogu półtłustego (mielonego)400 ml śmietany kremówki3/4 szklanki cukru pudru1/2 szklanki mleka1 opakowanie cukru waniliowego
Oryginalny smaksernika użyłam gęstego mielonego sera twarogowego z wiaderka (4% tłuszczu), jeśli chcecie użyć sera białego w kostce, należy go dwa razy zmielić w maszynce z drobnym sitkiem. Kremowa konsystencja sernika na zimno w dużej mierze zależy właśnie od dobrego zmielenia sera. Jeśli ser będzie chudy i zbyt grubo zmielony, w serniku będą wyczuwalne grudki. Zachęcam do przygotowania tego sernika czekoladowego(...)dodawać wystudzoną czekoladę. Na koniec delikatnie miksują, dodać lekko tężejącą galaretkę. Masę serową przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i herbatnikami. Masę wlewać do formy stopniowo, aby nie wypłynęły herbatniki. Formę wstawić do lodówki, aby sernik stężał. Jak zrobić frużelinę z truskawek? Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, duże pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka
Kuchcik gotujeparze Składniki na spód: 20g masła 40g herbatników 20g orzechów laskowych (jeśli nie masz orzechów to możesz dodać migdałów lub po prostu więcej herbatników) Składniki na masę serową: 300g serka śmietankowego do sernika (może być np. z Wielunia, mascarpone albo inny) 50g śmietany 30% lub 36% 2 łyżeczki cukru waniliowego 40g cukru pudru szczypta soli 2 jajka Składniki(...)przystawce do gotowania na parze (można też użyć durszlaka o ile ma w miarę proste dno), wg mnie lepiej więcej, ale mniejszych. Jeśli nie mamy blendera można użyć samych herbatników z masłem i po prostu mocno potłuc je wałkiem. Masa serowa: Do dużej miski włożyć wszystkie składniki na masę serową i zmiksować na gładko. Masę wyłożyć na kruche spody
Mania Wypiekaniaminut w 180°C. Jako, że na moim blogu ostatnio największym powodzeniem cieszą się serniki to umówiliśmy się, że przygotujemy właśnie sernik. Taki, który jednocześnie będzie łatwy do przygotowania, ale będzie miał też “pazur”, który zachwyci Panią Anię. Zrobiliśmy więc sernik jogurtowy (jest wyjątkowo przyjemny do przygotowania! jego składniki na masę wystarczy ręcznie zmieszać). Polaliśmy(...)śmietanki 30% dwie szczypty soli Spód: 50 g masła 100 g herbatników Spód: Pokrusz herbatniki na drobny piasek. Rozpuść masło w rondelku i wymieszaj z pokruszonymi ciasteczkami na tzw. mokry piasek. Wysmaruj foremkę masłem lub wyłóż dno papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę z herbatników i dociskaj równomiernie łyżką. Włóż do zamrażalnika na 15 minut
Poezja smakuArbuzowy sernik na zimno to pyszna propozycja na ciasto na ciepłe dni. Jest lekki w konsystencji i znakomicie smakuje. Jeśli będziecie robić taki sernik
Pieprzyć z FantazjąHej! Ten sernik gotowany jest z gatunku "dla zabieganych". Trzeba przygotować kilka składników, a samo przygotowanie ciasta zajmie nam góra 30 minut. Potem
Tylko pysznielitra) galaretka o smaku brzoskwiń 2 szt, masa serowa: ser 1 kg, budyń waniliowy 60 g, cukier puder 2 szklanki, masło 100 g, olejek pomarańczowy 1 łyżeczka, dodatkowo: herbatniki 20 szt, czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru(...)lekko zgęstnieją to wykładamy je na orzechowego biszkopta. Na rozsmarowane jabłka kładziemy upieczony sernik. Z pozostałymi jabłkami powtarzamy tą samą czynność i rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Następnie układamy na cieście herbatniki. Do rondelka łamiemy czekoladę, dodajemy mleko i na małym ogniu podgrzewamy aż do rozpuszczenia. Polewę należy cały czas mieszać. Gotową polewą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy
kulinarne odsłony patiśmietany kremówki 30% (350 ml)2 łyżki żelatyny1 galaretka truskawkowa150 g herbatników70 g masłaDzisiaj przepyszna truskawkowa propozycja :) Sernik na zimno z wykorzystaniem mielonego twarogu z dodatkiem białej czekolady i truskawek zatopionych w galaretce.Masło roztopić i przestudzić. Herbatniki zmiksować w malakserze (fot.1), przełożyć do miski i wymieszać z masłem. Na dno tortownicy o średnicy 21 cm położyć folię(...)ubitą śmietanę i wymieszać łyżką (fot.4). Masę serową wyłożyć na wcześniej przygotowany ciasteczkowy spód i wstawić do lodówki. W tym czasie galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Gdy sernik lekko się zetnie na wierzchu ułożyć truskawki (fot.5) i zalać galaretką (fot.6). Wstawić do lodówki do czasu stężenia galaretki.Źródło przepisu: kulinarnespotkania
Świat Ciastaserniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów Wam wynagrodzą. Wykonałam go w średniej formie, bo zależało mi, aby był dość wysoki. Zresztą miałam do wykorzystania sporą ilość herbatników(...)jeszcze nie zaszkodził. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 358 kcal B 13 g W 19 g T 25 g Składniki: forma 24 spód 250 g herbatników kakaowych 100 g masła rozpuszczonego masa serowa 500 g twarogu 250 g serka mascarpone 3 jajka 30 g masła rozpuszczonego 1 budyń malinowy
zdrowo i aktywnieserniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów Wam wynagrodzą. Wykonałam go w średniej formie, bo zależało mi, aby był dość wysoki. Zresztą miałam do wykorzystania sporą ilość herbatników(...)jeszcze nie zaszkodził. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 358 kcal B 13 g W 19 g T 25 g Składniki: forma 24 spód 250 g herbatników kakaowych 100 g masła rozpuszczonego masa serowa 500 g twarogu 250 g serka mascarpone 3 jajka 30 g masła rozpuszczonego 1 budyń malinowy
Zdrowie i pysznie na talerzuszerszy niż obręcz aby 2 centymetry papieru wystawało ponad brzeg tortownicy. Tortownicę maluję olejem i wykładam papierem. Na spód tortownicy układam ciastka, jeżeli chcemy to spód sernika możemy wykonać z rozkruszonych herbatników z masłem lub ryżu preparowanego z czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie masy: Mango dokładnie myję, odcinam końcówkę od strony łodyżki i ją wyrzucam. Następnie obkrawam mango dookoła(...)żelatyny jeszcze przez chwilę miksuję aby żelatyna dobrze wymieszała się z masą. Tak przygotowaną masę wlewam do foremki i wyrównuję. Na górę sernika nakładam pozostałe rozdrobnione mango i za pomocą patyczka mieszam tak żeby powstał wzorek. Sernik wstawiam do lodówki na około 5 godzin, tak żeby sernik zastygł. Sernik z mango jest gotowy, można się częstować. Życzę
Uwaga Babcia GotujeWiem jedno, że sernik to danie do którego mam bardzo wielki sentyment. Od dłuższego czasu piekłem go non stop i to w tak przeróżnych wersjach! Z czasem ta pasja lekko ustała, ale nadal kocham tą kremową konsystencję dobrze wypieczonego serniczka. A może to jest właśnie powrót, nowy szlak w moim wypiekaniu serników? Możliwie, ale jeszcze nie wiem. Wiem jedno(...)daniu, ale jakoś nie wypaliło, a może ja się przepaliłem. Dzisiaj mam dla Was przepis na najprostszy, a zarazem najpyszniejszy sernik klasykę w wersji mini. Żadnych dodatków, tylko czysty smak sernika, kremowa konsystencja, lekki chrup herbatników i uśmiech, który zagości na Waszej twarzy po spróbowaniu. Klasyczne mini serniczki wychodzą obłędne! Można je podać z dowolnym ulubionym dodatkiem
Kuchnia ŁukaszaPowstał sernik z dynią , któremu nie można się oprzeć – dające przyjemność zmysłowi powonienia, pobudzające kubki smakowe i cieszące oko. Zdecydowanie polecamy. Składniki na sernik z dynią Spód ciasta: 300 g herbatników 100 g pestek dyni 120 g masła Masa serowo-dyniowa: 400 g miąższu z dyni (najlepiej Hokkaido) 230 g cukru pudru 800 g białego sera(...)Dokładnie wymieszać. Na koniec, ciągle miksując, wbijać po jednym jajku. Wykonanie Formę do tortów wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać równomiernie mieszankę z herbatników i pestek, mocno ją docisnąć. Wylać na nią masę serowo-dyniową, wyrównać. Sernik piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 o C . Sernik z dynią studzić w lekko uchylonym piekarniku. Gdy będzie chłodny
niecodziennikparypoście znajdziecie również przepis na orzeźwiający drink Cointreau Fizz. Nie wymaga wielu składników i jest smaczny, troszkę cytrusowy. Idealny na ciepłe dni! Delikatnie śmietankowy sernik z pomarańczowym likierem Cointreau Składniki: Spód: 220g herbatników 100g masła – roztopionego, ostygniętego Masa serowa: 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 45g mąki ziemniaczanej starta skórka(...)likieru Cointreau Wierzch: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru Cointreau 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Do ozdoby: cienko pokrojona skórka pomarańczowa Spód: 1. Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować na piasek. Przesypać je do miski i dodać roztopione masło, wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm lub 25cm, wyrównać i docisnąć
Mała Cukierenka