ustach sernik z dodatkiem dyni, na spodzie z ciasteczek oreo i oblany obłędną polewą czekoladową to rewelacyjny deser, któremu ciężko się oprzeć. Polecam! Składniki: 300g puree z dyni (przepis poniżej) 1 kg zmielonego sera (użyłam ser z wiaderka) 3 jajka 250g mascarpone 200g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy(...)mąkę ziemniaczaną, budyń (sam proszek) i jajka. Wszystko dokładnie miksujemy *** *** Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej zmiksowanymi ciasteczkami *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około godziną. Po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu zdejmujemy obręcz i wkładamy do lodówki *** *** Czekolady roztapiamy w garnuszku wraz z mlekiem, mieszamy *** *** Polewą czekoladową polewamy sernik
Blog z Apetytemsmakowo. Ogólnie sernik bardzo polecam, ja jestem pozytywnie zaskoczona. Mam nadzieję, że i was smak zaskoczy. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gemis . Składniki: Spód: 250 g herbatników 130 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do pierników Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego(suchy)* 1 szkl ksylitolu lub cukru 5 jajek 1 budyń śmietankowy b/c (proszek(...)wolnych obrotach. Wsypać budyń w proszku, śmietanę (płynną), olej, puree z dyni i całość zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Masę serową wylać na herbatnikowy spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około
Ala piecze i gotujetaki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy(...)koniec wsypujemy budyń i dokładnie rozprowadzamy. Foremkę wykładamy folią spożywczą, spód pokrywamy biszkoptami. Wylewamy połowę gorącej masy serowej, przykrywamy połową pokrojonych w plasterki truskawek, kolejną warstwą biszkoptów i wylewamy resztę masy – wygładzamy, uderzamy o stół i wkładamy na noc do lodówki. Po zastygnięciu wyciągamy z formy i dekorujemy resztą truskawek. Smacznego! A jeśli posmakuje Wam sernik gotowany
Ostra na Słodkotaki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy(...)koniec wsypujemy budyń i dokładnie rozprowadzamy. Foremkę wykładamy folią spożywczą, spód pokrywamy biszkoptami. Wylewamy połowę gorącej masy serowej, przykrywamy połową pokrojonych w plasterki truskawek, kolejną warstwą biszkoptów i wylewamy resztę masy – wygładzamy, uderzamy o stół i wkładamy na noc do lodówki. Po zastygnięciu wyciągamy z formy i dekorujemy resztą truskawek. Smacznego! A jeśli posmakuje Wam sernik gotowany
Ostra na SłodkoMocno kokosowy, szybki w przygotowaniu nie wymagający pieczenia sernik na herbatnikach z delikatną białą czekoladą jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Składniki: Masa serowa: 1,3kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 3jajka 300g masła extra 1 i 1/3 szklanki cukru 300ml mleczka kokosowego 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 1,5 szklanki wiórków kokosowych(...)mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji polewy . Następnie wierzch wystudzonego sernika polać polewą, posypać wiórkami kokosowym i udekorować różową posypką. 4. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin
Szalona Kuchnia Ewelinygości. Herbatniki pod wpływem ciepłej masy serowej szybko miękną. Gotowy sernik najlepiej trzymać w lodówce, wówczas lepiej się kroi, nie rozłazi się i trzyma kształt. Blaszka o wymiarach 25x30 cm Składniki: Masa serowa: 250 g masła lub margaryny 1 kg sera twarogowego 1 szklanka cukru 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa: 1/2 kostki masła lub margaryny(...)spód herbatnikami. Wylać na nie połowę ciepłej masy serowej i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Następnie wylać pozostałą masę serową i ułożyć resztę herbatników na wierzchu. Odstawić do wystudzenia. Wierzch sernika oblać polewą i posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. Odstawić na kilka godzin do lodówki
My simple kitchenswoje miejsce na świątecznym stole. Składniki (forma o średnicy 25 cm): Sernik: 1 wiadereczko (1000 g) twarogu dwukrotnie zmielonego 0,75 szklanki (150 g) drobnego cukru do wypieków 1 kostka (200 g) masła 5 jajek 1,5 tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki(...)Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. 4) Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas mieszając dodawać pojedynczo żółtka oraz partiami twaróg. 5) Na koniec dodać budyń, proszek do pieczenia oraz rozpuszczoną czekoladę i wymieszać, tak aby wszystkie składniki się połączyły. 6) Do masy serowej delikatnie łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. 7) Gotową masę przelać do wcześniej
Fitsweet.mebudyń. Całość mieszamy razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie łączymy z masą twarogową i delikatnie mieszamy łyżką. Dobrze wymieszaną masę przelewamy do formy. Krówki kolejno kroimy na mniejsze kawałki i od razu wbijamy w masę serową. Na koniec na wierzch ciasta drobno prószymy kruszonkę. (Jeśli użyjecie twarogu homogenizowanego z wiaderka, wówczas sernik
Smakowy Rajsernik z ricotty. Tak jak większość serników – ilość składników jest minimalna, a wykonanie banalnie proste. Do dekoracji świetnie sprawdzą się kwiaty jadalne, które nadadzą ciastu wiosennego wyglądu. Składniki na formę o śr. 21 cm: – 500g ricotty – 250g jogurtu greckiego – 100g ksylitolu – 3 jajka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 1 łyżka mąki pszennej(...)kwiaty jadalne Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając ksylitol do momentu, aż uzyskamy lśniącą pianę, a ksylitol się rozpuści. Dodajemy żółtka, ricottę, jogurt, mąkę, budyń oraz ziarenka wydrążone z laski wanilii i delikatnie mieszamy, aż połączymy wszystkie składniki. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę serową przekładamy do formy i wstawiamy
Be Fit Be Strongsprzęcie możecie przeczytać w poprzednich wpisach – np. TUTAJ i TUTAJ i TUTAJ ! Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne ciacho – tym razem obłędnie kremowy klasyczny waniliowo-karmelowy sernik na kruchym spodzie. Karmelowy smak zyskał dzięki zamianie białego cukru na brązowy! To był strzał w 10! Podany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które(...)mieszania przez otwór dodajemy całe jajka oraz żółtka. Wsypujemy budyń. Miksujemy jeszcze 10 sekund/prędkość 4. Masę wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy ok. 50-60 minut w 180C z blachą z wodą na spodzie piekarnika. Studzimy. Smacznego! Poznajcie sprzęt! Może i u kogoś z Was zagości w kuchni! The post SERNIK WANILIOW0-KARMELOWY NA KRUCHYM SPODZIE – kolejny przepis przygotowany
Ostra na SłodkoSernik z Wujskiego – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wujskie, gmina Sanok, powiat sanocki Sernik to ciasto, które pasuje na każdą okazję. Współcześnie popularne stały się serniki na zimno, ale tradycyjne serniki w naszym regionie można podzielić na dwa rodzaje. Pierwsze z nich to te, w których zmielony biały ser miesza się z utartym tłuszczem, jajkami i mąką(...)tylko na spodzie, ale i na wierzchu sernika. Drugim rodzajem tradycyjnych serników są te, gdzie upieczone cienkie placki, często amoniakowe, przekłada się gorącym serem smażonym z różnymi dodatkami. Takie serniki stygnąc oddają wilgoć ciastu i trwale się z nim łączą. Sernik pieczony przez Koło Gospodyń Wiejskich z Wujskiego to sernik z kakaowym kruchym ciastem na spodzie
Trzeci talerzulubionego sernika na bazie twarogu. Rozkoszuję się wtedy połączeniem kruchego spodu z aksamitnym wnętrzem i intensywnie serowym smakiem :) Składniki na dużą blachę o wymiarach LxW 35x25cm: MASA SEROWA 1kg sera twarogowego we wiaderku - zwykle używam firmy Zott 6 jaj - dużych, lub 7 mniejszych 1 i 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła [100g] 1/2 kostki margaryny [100g] 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)łyżki żółtek. Dodać budyń, kasze manną i aromat. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli - wspomaga trwałość piany. Wmieszać ją delikatnie do masy serowej za pomocą łopatki lub dużej łyżki. Na podpieczone ciasto półkruche wyłożyć masę serową. Piec w 190-200C ok. 1 godzinę. Studzić w lekko uchylonym piekarniku - nie wyjmować, wtedy sernik nie opadnie
Grunt to przepis!Sernik z malinami Kremowy, delikatny i niebiańsko smaczny sernik z malinami i kruszonką z kruchego ciasta. Polecam! Składniki: Spód ciasta: ok 20 sztuk herbatników 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 8 dużych jajek 125ml oleju 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (40 gram) 100ml śmietanki kremówki Wierzch ciasta: 1 szklanka mąki pszennej 1płaska(...)herbatniki (krótko – wkładamy i wyjmujemy), Namoczone ciasteczka układamy na dnie foremki *** *** Przygotowujemy masę serową. Żółtka jaj ubijamy z cukrem i olejem na jednolitą masę *** *** Cały czas miksując dodajemy kolejno: budyń (sam proszek), śmietankę oraz zmielony ser i wszystko dokładnie razem mieszamy *** *** Białka jaj (8 sztuk) ubijamy na sztywną pianę *** *** Białka dodajemy do masy serowej i całość mieszamy delikatnie łyżką. Gotową
Blog z ApetytemDziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu pieczone mini serniki z konfiturą malinową . Idealne do popołudniowej kawy, dla maluchów, a nawet dla niespodziewanych gości. Oczywiście zamiast konfitury malinowej możecie spokojnie użyć inną ulubioną lub położyć na serniczki świeże truskawki. Będę równie pysznie. Przepis jest naprawdę prosty, dlatego warto mieć go w zanadrzu. U nas takie serniczki znikają(...)puch. Następnie dodajemy cały ser i płaską łyżkę budyniu śmietanowego. Całość miksujemy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy nasze rozdrobnione ciasteczka (u mnie około 1 i 1/2 łyżeczki). Ugniatamy palcem, aby stworzyć bardziej zwarty spód dla serniczków. Następnie wykładamy nasza serową masę. Mini serniki pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku
Słodkie okruszkijajko ~łyżka budyniu czekoladowego lub mąki pszennej/ziemniaczanej ~czubata łyżka karobu Fresano ~cukier/stevia do smaku ~borówki (ok. 100g) lub inne owoce/dodatki Mieszamy wszystkie składniki oprócz owoców i przelewamy masę serową do foremki. Na wierzchu układamy owoce lub inne wybrane dodatki. Pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Zostawiamy w uchylonym piekarniku na ok. 10 minut. Można upiec sernik poprzedniego dnia
breakfast of dreams