Najlepsze serniki piekła moja teściowa, a jednym z nich jest sernik z brzoskwiniami. Jak większość serników, jest to ciasto na kruchym spodzie, a warstwa serowa wzbogacona jest o pokrojone brzoskwinie, następnie lekka pianka, a całość wieńczy kruszonka. Sernik z brzoskwiniami możemy również upiec ze świeżymi owocami, a mogą to być także morele. Podstawą każdego sernika jest dobrej(...)jakości ser, ja użyłam twarogu półtłustego w kostce, który dwukrotnie zmieliłam w maszynce do mięsa. Sernik z brzoskwiniami jest wilgotny, puszysty i zawsze się udaje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×33 cm. Składniki na Sernik z brzoskwiniami: Ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (ja użyłam Mąki Szymanowskiej typu 480 firmy Polskie
Danka PichciBardzo prosty, szybki i pyszny sernik wypatrzony na blogu Ani. Sernik jest delikatny, nie za słodki, puszysty, no i robi się go bardzo szybko - co jest dodatkową zaletą 😎 Jest pieczony troche dłużej w niższej temteraturze, co powoduje, że sernik jest równy, i nie opada po wyjęciu z piekarnika. Składniki: (u mnie tortownica(...)masła lub margaryny 4 średnie jajka 1 budyń waniliowy z cukrem - 60 g proszku 100 g cukru skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub kilka kropli aromatu cytrynowego Kruszonka: z tego przepisu Wykonanie: Do zmielonego twarogu wbijamy 4 całe jajka. Następnie dodajemy roztopione i przestudzone masło oraz cukru, opakowanie budyniu oraz skórkę ctytrynową. Wszystkie składniki na masę serową
Walijskie Pichcenieamerykańskiej bez cukru Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu tortownica 23 cm Spód: 120 g mąki z amarantusa 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g masła 2 łyżki ksylitolu Warstwa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 500 g twarogu półtłustego 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (najlepiej bezglutenowego) 1/2 szklanki(...)wiejski i twaróg umieścić w misce, dodać ksylitol i zmiksować z budyniem. Jajka ubić na jasną i puszystą pianę. Dodać do sera i wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na spód, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone borówki amerykańskie. Piec w 170 stopniach około godzinę. Artykuł Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotroztopić na małym ogniu .żółtka miksujemy z cukrami na gęstą masę.Stopniowo dodajemy twaróg ,masło ,budyń ,i aromat .Białka ubijamy ze solą .na sztywną pianę .i dodajemy do masy żółtkowej .Mieszamy łyżką.Masę wylewamy na ciasto .Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarki .Sernik pieczemy godzinę .studzimy .Pieczemy w dużej blaszce 33na
Moje Wyrobystopniowo dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok. Na koniec ubitą pianę z białek. Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku. Piec przez godzinę w temp 180 st Sernik wyjąć z formy kiedy wystygnie
Gotowanie jest łatwetłustego twarogu 1 szkl. cukru pudru 6 jajek 1i 1/2 szkl. mleka w proszku i normalnego mleka 3/4 szkl.oleju 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 cukry wanilinowe szczypta soli Przygotowanie Zmielony ser+cukry, żółtka, sól, budynie zmiksować, tylko do połączenia składników. Następnie dać olej, oba mleka zmiksować chwilę. Na koniec ubite białka lekko wmieszać rózgą. Ciasto wylać na dowolny spód(...)mnie czekoladowe herbatniki. Piec 1 godz. w 150°C studzić w piekarniku. Po 15 min od upieczenia uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Prawie wcale nie opada. Autor przepisu: Ania Hudela-Orzażewska Artykuł Sernik z mlekiem w proszku pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisybudyń śmietankowy 1,5 szt, budyń czekoladowy 1,5 szt, kakao 3 łyżki, polewa: czekolada mleczna 1,5 tabliczki, mleko 5 łyżek, dodatkowo: migdały drobno posiekane 2-3 łyżki, Sposób przygotowania: Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser twarogowy trzykrotnie mielimy. Do miski przekładamy ser, wybijamy jajka, dodajemy cukier oraz budyń śmietankowy(...)drugiej części dodajemy budyń czekoladowy oraz kakao i mieszamy dokładnie do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na środku blachy wylewamy na przemian po 2 łyżki masy jasnej, a następnie masę ciemną, jedna warstwa na drugą. Na dno piekarnika kładziemy blaszkę z niewielką ilością wrzącej wody, dzięki której w piekarniku panuje wilgoć i sernik nie pęka. Ciasto wstawiamy
kulinarne odsłony patiSkładniki na masę serową: 1 kg sera- u mnie półtłusty z kostki 8 jaj 125 g masła - musi być miękkie 1 -2 budynie waniliowe, śmietankowe lub cytrynowe 2 płaskie szklanki cukru Składniki na ciasto : 2 czubate szklanki mąki pszennej typ 500 1 jajko + 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżek i cały czas ucieramy Wsypujemy budyń- mieszamy Ubijamy białka na pianę dodając w trakcie pozostawiony cukier Sztywna pianę z białek dodajemy do masy serowej i delikatnie wkręcamy najlepiej drewnianą łyżką Na podpieczony spód wykładamy masę serową, wyrównujemy i pieczemy w temp. 180*C przez co najmniej 60 min. Moje uwagi: do upieczenia sernika niektórzy wykorzystują ser z wiaderka Mój
Proste Potrawylodówki powinny mieć temperaturę pokojową (oprócz śmietany). Sernik puszysty idealnie sprawdzi się na święta jak i na rodzinne spotkania :) Składniki na blachę o wymiarach 20 cm x 30/35 cm: 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 1,5 szklanki drobnego cukru (300 g) 1 opakowanie śmietany 30% (200 ml) 1 opakowanie budyniu waniliowego (47 g) 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)masę. Do żółtek dodawać partiami twaróg, rozpuszczone masło, mąkę oraz budyń (proszek). Cały czas miksować. Gdy składniki połączą się ze sobą to na sam koniec dodać pianę z białek i ubitą śmietanę. Uwaga: składniki należy DELIKATNIE połączyć ze sobą (za pomocą szpatułki). Przygotowaną masę wylać na herbatniki. Wyrównać. Sernik piec w kąpieli wodnej* , aż do zarumienienia wierzchu ciasta**. Upieczony
Ugotowaćsera (ja użyłam już zmielonego),4 jaja,2 szklanki cukru,1 cytryna,1 budyń waniliowy lub śmietankowy,1 łyżka kaszy manny,1 kostka masła (250g),Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem (ok. 5 minut), po tym czasie partiami dodawać ser. Następnie dodać budyń, kaszę mannę, otartą skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Na końcu dodajemy(...)ubitą piankę z białek i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175°C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę.Ciasteczkowy spód:250g ciasteczek owsianych (ja użyłam czekoladowych), 100g masła,Ciasteczka w malakserze mielimy na piasek: dodajemy roztopione masło i mieszamy - będą przypominać mokry piasek. Wykładamy
Delicious TitbitsWpadłam na pomysł, aby spód do sernika zrobić wafelkowy...i wiecie co? Eksperyment udany, sernik nabrał dodatkowego smaczka, jest przepyszny Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie pszenna 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny. Wykładamy na sernik, wyrównujemy. Na patelni podprażamy wiórki z cukrem, posypujemy wierzch sernika
Z Majeczką w kuchnipewnością Wam posmakuje ta wersja sernika. Wierzch ciasta zrobiony jest z puszystej, kremowej, bitej śmietany, posypanej mleczn ą czekolad ą . Wszystkich sernikożerców, zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: spod: ciastka oreo 250 g, masa serowa: ser biały 1 kg, jajka 4 szt, cukier biały 1 szklanka, budyń waniliowy 3 łyżki, aromat waniliowy 2 łyżki(...)miksera. Dodajemy olej, mleko, aromat waniliowy oraz budyń. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Gotow ą masę wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 min w 170 stopniach, a następnie obniżamy temperaturę piekarnika na 150 stopni i pieczemy jeszcze przez 40 min. Upieczony sernik chłodzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika
kulinarne odsłony patiNadal siedzimy w domu... Dzisiaj upiekłam sernik z wiśniami ;) W smaku lekko waniliowy, lekko słodki a dzięki wiśniom delikatnie kwaskowaty... Szybki i łatwy, polecam ;) Składniki na blaszkę 22cm: -800g twarogu -3 jajka -budyń waniliowy -pół szklanki cukru pudru -kilka kropli olejku waniliowego -300g wiśni (u mnie mrożone) -120ml śmietanki(...)końcu dodajemy wcześniej rozmrożone i odsączone wiśnie, mieszamy delikatnie łyżką i wylewamy na ciasteczkowy spód. W piekarniku wstawiamy na środkowy poziom blaszkę z wodą, do wody wstawiamy foremkę z sernikiem. Zmniejszamy do 120 stopni i pieczemy 2 godziny. Wyciągamy i studzimy, najlepszy jest po kilku godzinach, jak postoi w lodówce... Smacznego
Wypieki Renegotowany sernik a na wierzchu owoce i galaretka to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pieczonego sernika. Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka * 2 jajka * 1 szklanka cukru * 200 g masła * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 budyń śmietankowy * 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * biszkopty na spód * 2 galaretki truskawkowe(...)lodówki, aby szybciej zaczęła tężeć. Na spód blachy wyłożyć biszkopty. Masło rozpuścić. 2 całe jajka utrzeć w misce z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i budyń w proszku, wymieszać. Na końcu wlać przestudzone masło i dodać twaróg, wszystko dobrze wymieszać. Masę przełożyć do garnka (najlepszy taki, który nie przypali spodu). Gotować na małym ogniu około 15 minut
Zrób to smacznieSernik Izaura to połączenie tradycyjnego sernika z… murzynkiem! Pyszna propozycja dla każdego łasucha! Co nam trzeba? na blaszkę ok 30/ 25cm Na masę serową: 1kg zmielonego twarogu (lub dobrej jakości z wiaderka) 6 jaj 2 budynie śmietankowe 200g cukru 100g masła Na masę murzynkową: 250 g margaryny lub masła jak ktoś woli 100g cukru 4 jajka 350g mąki(...)papierem do pieczenia – w ilości około większej połowy ciasta. Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy miękkie masło i stopniowo dodajemy ser, na koniec dosypujemy budyń w proszku i mieszamy całość. Masę serową wykładamy na masę kakaową, przykrywamy resztą masy kakaowej i lekko mieszamy widelcem, wtedy powstaną piękne wzory. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy
Latosiowydomnaleśników nie dodajemy kakao a samą czekoladę, robi robotę, masa serowa w połączeniu z nimi to smak jakbyśmy jedli sernik czekoladowo- mgdałowy. Polecamy! PRZEPIS NA NALEŚNIKI CZEKOLADOWE: - 0,5 l mleka - 1 jajo rozmiar L - szczypta soli - 1 opak. budyniu waniliowego lub śmietankowego lub czekoladowego - 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej - 35 g oleju Czekoladę wrzuć do mleka
SMYKWKUCHNIZapraszam na pyszny kremowy sernik Składniki 1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego 6 jajek 250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1 bita śmietana śnieżka 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 4 łyżki bułki tartej sok z 1/2 cytryny starta skórka z cytryny masło
W królestwie smaków Beatymąki pszennej tortowej 100 g zimnego masła 65 g cukru 1 jako szczypta soli Sernik: 7 jajek szczypta soli 170 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kg sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 100 g masła 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka soku z cytryny Frużelina żurawinowa: 300 g mrożonej żurawiny(...)Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać twaróg, masło, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, sok z cytryny i wszystko zmiksować na jednolitą masę (ja dodaję po jednym składniku, każdorazowo miksując). Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając pozostały cukier. Połączyć masę serową z białkami mieszając szpatułką
Passions hobbies lifeDyniowe pączki Piernikowe babeczki z dynią Dyniowy pudding z drożdżówki Dyniowa polenta (kaszka kukurydziana) Cynamonowe pancakes z dynią Piernikowy sernik z dynią Dynia w wegańskim cieście sezamowym Dyniowe donuty z kaszy jaglanej Omlet dyniowy z sosem z żurawiny Wegański budyń z dyni i quinoa Dyniowy mus z ricottą Omlet jaglany z dynią Budyń dyniowy z makaronem i karmelizowaną pigwą
Poranek na słodkomasła 4 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 750 g sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 4 łyżki soku z pomarańczy 3 łyżki kaszy manny 1 opakowanie budyniu waniliowego Składniki kruszonki umieścić w misce i szczypać palcami aż wszystkie połączą się (ale nie zagniatać jak ciasto). Połowę przełożyć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMoje pierwsze podejście do sernika bez sera :) Konsystencja bardzo lekka a swój aromat zawdzięcza dodatkowi brzoskwiń. Składniki: - 800 g jogurtu naturalnego typu greckiego - 2 budynie śmietankowe - 5 jajek - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1/4 szklanki oleju - 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Żółtka mieszamy z budyniami, olejem oraz jogurtem. Białka ubijamy na sztywno z cukrami. Pianę
Zainspirowana w kuchniZapraszam Was do wypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie! Składniki: Na ser: - 4 jaja - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 budyń śmietankowy - 1 zapach cytrynowy - opakowanie rodzynek - 1,5 kg twarogu - 4 łyżki mleka Twaróg i żółtka mielimy za pomocą blendera, dodajemy cukier i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, mieszamy
SMYKWKUCHNICiast biszkoptowych nie było jeszcze u mnie na blogu, a są one często bazą do ciast przekładanych i tortów.Dział z biszkoptami zapoczątkuję dziś przepisem na
Smakołyki Bereniki