Trudno nie lubić czegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego smaku możecie doprawić masę domową skórką pomarańczową , nasionkami wanilii, rumem, amaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową(...)pozostałych składników. W gotowym serniku dalej będą wyczuwalne malutkie grudki sera, jeśli Wam to przeszkadza, ser na tym etapie należy jeszcze raz zmielić lub zmiksować w blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy. Do rozmieszanego sera dodajemy wszystkie pozostałe składniki: jajka, cukier, olej, aromat waniliowy, skórkę i sok z cytryny i budyń. Mieszamy na najniższych obrotach miksera
Ciastkozercytrzeba. Trudno pomyślałam, spróbujemy co z tego wyjdzie. Zmodyfikowałam mój standardowy przepis na sernik gotowany i wyszedł!!! Bardzo kremowy, waniliowy i naprawdę okropnie smaczny. Na formę o wymiarach 25x13 cm: 500 g serka homogenizowanego waniliowego 2 budynie waniliowe z cukrem 2 jajka 2 łyżki mleka w proszku 250 g masła 1/2 szklanki mleka Ponad to: 200 g herbatników(...)muszę tego robić. Na dno formy wyłożyć warstwę herbatników i wylać połowę masy serowej, przykryć ser herbatnikami i wylać drugą połowę masy serowej, na samym końcu znów położyć herbatniki. Sernik wstawić na 2 godziny do lodówki aby stężał. Następnie sernik wyjąć z formy. Czekoladę wraz z mlekiem rozpuścić nad parą, polać ciasto, udekorować płatkami migdałowymi. Zostawić do stężenia
Krylowa Kuchniaweekend. Ciasto jest smaczne i podzielne. Z pewnością zadowoli fanów tych mniej tradycyjnych serników. Spód: 180 g herbatników 85 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 3/4 szkl. drobnego cukru 3 jajka 1 op. budyniu śmietankowego 3 łyżeczki mielonej kawy Pianka malinowa: 500 g malin (u mnie mrożone(...)Przestudzone espresso wlewamy do małej miseczki. Łączymy z likierem amaretto. Biszkopty nasączamy w kawie (za pomocą pędzelka, lub zanurzając je dosłownie na 1 sekundę w kawie). Układamy na zimnym serniku, jeden obok drugiego. Maliny miksujemy na mus (mrożone wpierw rozmrażamy). Następnie przeciskamy przez sito (pestki odrzucamy). Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na malutkim ogniu
Smaki Na Talerzuwyjątkowy. Sernik jest niezwykle smaczny. Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika. Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto(...)Galaretki mieszamy w 700 ml gorącej wody. Następnie dodajemy zmiksowany mus i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. W momencie kiedy mus zaczyna tężeć wykładamy na sernik i wstawiamy do lodówki
Pan i Pani Smith w kuchninich jest bardzo prosta w wykonaniu i to zachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 5 jajek (w temperaturze pokojowej) szczypta soli łyżeczka mleka(...)masło,miód, kakao oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Okrągła formę, wykładamy papierem do pieczenia. Zblendowane ciasteczka wykładamy na jej dno i dokładnie rozprowadzamy. Ser, mąkę oraz budyń miksujemy na najniższych obrotach w wysokiej misce. Cukier dodajemy niedużymi partiami wraz z mleczkiem kokosowym, ciągle mieszając. Po połączeniu wszystkich składników stopniowo wbijamy żółtka. Białka pozostawiamy w oddzielnej misce
ChilliJemysernik. Lekki jak puch, odrobinę mazisty i słodki w punkt. Dodatek malin sprawia, że jest orzeźwiający i wygląda niezwykle. Sprawdźcie! Składniki: spód: - 200 g czekoladowych herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy - 1,5 opakowania budyniu śmietankowego(...)koniec w misce lądują budynie śmietankowe, mieszamy je z masą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu będzie idealny. Po upieczeniu możemy zostawić sernik do ostygnięcia w uchylonym piekarniku
Cook&Lovetruskawki 50 dag, śmietana 200 gram, cukier puder 1 łyżka, sok z cytryny 1/2 łyżeczki Twaróg pokruszyć do miski, dodać cukier, jajka, jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować. Wsypać budyń, kaszą manną i mikserem połączyć składniki z masą twarogową, dodać skórki kandyzowane i połączyć składniki. Tortownica 18 cm wyłożona folią (tortownica dobrana do szybkowara,szybkowar śred. 22 cm, wysoki(...)folią wierzch sernika. Wlać 4 szklanki wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 40 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar i wynieść w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc. Formę z sernikiem wyjąć z szybkowara, usunąć folię i położyć na talerzu. Truskawki zmiksować z pudrem cukrem, sokiem z cytryny, śmietaną, przed podaniem polać porcję sernika na talerzyku musem
W Mojej Kuchni LubięPostanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny sernik, idealny do kawy.Składniki:- 25 dag malin świeżych bądź mrożonychCiasto:- 1/2 kostki masła- 1 i 1/3 szklanki mąki- 3 łyżki cukru- 1 żółtko- 2 łyżki zimnej wodyMasa serowa:- 6 jajek- 2/3 szklanki cukru- 1 budyń waniliowy- 1/2 kostki stopionego masła- 50 dag mielonego twarożku- 2 torebki cukru waniliowego- skórka(...)temperaturze 200 C. Twaróg mieszamy z 6 żółtkami, budyniem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Do masy serowej dodajemy roztopione (wystudzone) masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj
Zainspirowana w kuchniposypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną w rozdrabniaczu nie za drobno, mikserem na średnich obrotach połączyć składniki, nie miksować za długo użyłam 2 foremki 18x14 cm ale można użyć np. tortownicy(...)dnie rozłożyć biszkopty, wlać masę serową, wyrównać wierzch piekarnik nagrzany 160 C, termoobieg, piec w tych mniejszych blaszkach 25 minut, w dużej około 50 minut, do suchego patyczka upieczony sernik zostawić w blaszkach do wystudzenia, najlepiej na całą noc 200 ml zimnej śmietany 36% ubić z 1 łyżką cukru pudru, śmietanfixem i szprycką nałożyć na wierzch sernika, posypać różnymi
W Mojej Kuchni Lubięjeść w nieskończoność. Mój ulubiony sernik to sernik bez spodu . Gości on w moim domu bardzo często, jednak co jakiś czas urozmaicam przepis, aby smakował on nieco inaczej. Tym razem zagościł u mnie sernik bez spodu z mlekiem w proszku . Każda pora jest odpowiednia na przygotowanie pysznego i puszystego sernika. Taki wypiek to idealny dodatek do kawki(...)sernik z mlekiem w proszku . Jest on bardzo puszysty i delikatny niczym chmurka. Domowy sernik z dodatkiem mleka w proszku wręcz rozpływa się w ustach. W moim domu cieszy się ogromną popularnością, wiele osób brało ode mnie przepis, ponieważ bardzo im smakował. Mam nadzieję, że zachwyci także Wasze podniebienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SERNIK
Przepiski.plpuszysty i nie opadł. Nie wiem jak ten sernik smakuje na drugi dzień, gdyż Piotrek zjadł cały tego samego dnia, nawet nie pozwolił mu aby trochę postał w lodówce Składniki na blaszkę o śr. 20 cm: 600 g twarogu mielonego półtłustego (3 kostki) ½ szklanki* cukru trzcinowego 2 jajka 1 budyń śmietankowy 80 g miękkiego masła 1 cukier pomarańczowy(...)puszysty krem. Cały czas ucierając dodajemy miękkie masło, potem budyń (proszek) proszek do pieczenia i sok pomarańczowy. Miksując dodajemy stopniowo cały twaróg. Następnie dodajemy ubite białka, łączymy z masa twarogową za pomocą łyżki. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy, wyrównujemy, obkładamy plastrami pomarańczy. Sernik pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrównież przypadł nam do gustu. Ostatnio najchętniej jadłabym serniki, naleśniki z serem, dużo słodkiego, ale to chyba taki czas poświąteczny. Składniki: - 0,75 kg twarogu trzykrotnie zmielonego; - 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków; - 5 jajek; - 125 g masła w temperaturze pokojowej; - 4 łyżki kaszy manny; - 1/2 opakowania budyniu waniliowego; - 1 szklanka śmietany 36% - małe opakowanie cukru wanilinowego Wykonanie: Masło(...)serowej i krótko zmiksować. Do masy serowej dodać kaszę, budyń, cukier wanilinowy i krótko zmiksować. Kremówkę ubić, delikatnie wmieszać do masy serowej. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, wystudzony sernik włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego function load
dom-agi.plrazie co prawda tylko kalendarzową) także i do wypieków przemyćmy troszkę kolorów. Prosty sernik udekorowany kolorową cukierkową posypką skusi każdego łakomczucha. Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie smarujemy wierzch polewą czekoladową. Kiedy ta zastygnie posypujemy wierzch posypką. Przed świętami zawsze planujemy większe i mniejsze zakupy związane z przygotowaniami świątecznymi. Papier do pieczenia, folie spożywcze
Z Majeczką w kuchniserniczek z serii tych z popularnymi słodyczami. Był już sernik Prince Polo i z ciasteczkami Oreo . Przyszła pora wykorzystać uwielbiane przez nas Delicje- biszkopciki z galaretką oblane czekoladą. Sernik pieczony właśnie na Delicjach z pomarańczową galaretką u góry. Ciekawym składnikiem jest sok dodany do masy serowej. Ciasto dobrze się kroi i dobrze wygląda. Polecam! Składniki(...)serowa: Białko i jajka krótko zmiksować z cukrem do spienienia. Dodać zmielony twaróg, sok pomarańczowy, budyń oraz stopione i przestudzone masło. Całość krótko zmiksować. Masę serową przelać do tortownicy z Delicjami. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st.C przez ok. 70 minut, aż sernik będzie ścięty z wierzchu (może minimalnie popękać). Po tym czasie wyłączyć i lekko uchylić piekarnik
Nastoletnie WypiekanieSernik dyniowy ze śliwkami to udany powrót do wspólnego kucharzenia. Udostępnij Składniki na sernik dyniowy ze śliwkami Masa serowa: 1 kg białego sera 4 jajka (wielkości L) 300 g puree z dyni 200 ml śmietany kremówki 30% 200 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g suszonych śliwek 3 łyżki wódki Czekoladowe ciasto na spód: 350 g mąki(...)serowa: Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Suszone śliwki pokroić na mniejsze kawałki i zalać wódką, odstawić. Do białego sera dodać puree z dyni, kremówkę, cukier, jajka, budyń waniliowy. Zmiksować na niewielkich obrotach do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Wsypać śliwki, wymieszać łyżką. Wykonanie Ciasto czekoladowe wyjąć z lodówki, piec w piekarniku nagrzanym do 180 o C ( z termoobiegiem
niecodziennikpary