sernik czekoladowy - 3362 przepisów (strona:159/225)

Kakaowy sernik z czereśniami 222

pewnego czasu chodzą za mną serniki - te pieczone i te na zimno. Tym razem postawiłam na sernik pieczony i wykorzystałam królujące obecnie owoce - czereśnie. Wyszło bardzo smakowicie :) Inspirowałam się przepisem znalezionym tutaj ( klik ), dlatego niektóre płynne składniki podane są w gramach. Ciasto kakaowe zrobiłam jednak według własnego przepisu. Blaszka  o wymiarach: (może być nawet nieco większa(...)ciasta wychodzi sporo) Składniki: Ciasto : 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany  Masa serowa: 2 białka 100 g cukru 2 jajka 200 g mleka 1 budyń waniliowy 500 g twarogu 75 g oleju czereśnie - około

My simple kitchen
Czekoladowy ryż 104

U mnie śniadanie zazwyczaj na słodko. Z czasem nudzą się tradycyjne pomysłu typu owsianka, placuszki czy kanapki. Mam prawdziwie niebanalny sposób na pyszne śniadanie - czekoladowy ryż

Kuchnia Łukasza
Sernik z bezą 113

żurawiny suszonej lub rodzynek * 5 dag kandyzowanej mieszanki skórek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej * kilka kropli olejku waniliowego beza * 3 białka * 20 dag cukru pudru * 5 dag wiórków kokosowych polewa czekoladowa * 10 dag mlecznej czekolady * 5 dag gorzkiej czekolady * 1 i 1/2 łyżki oleju Sposób wykonania Żółtka utrzeć z cukrem i masłem do białości. Powstałą masę wymieszać z serem (można mikserem(...)godzinę, w temperaturze 190 stopni. beza Ubić pianę z białek, następnie dodać cukier puder i dalej ubijać, aż będzie lśniąca. Do piany dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć sernik z piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 170 stopni. Pianę rozsmarować na powierzchni sernika i wstawić ponownie do piekarnika na ok. 20 min. (Z bezy można zrezygnować, ale wtedy trzeba nieco

Mix smaku
KURS CUKIERNICZY PROWADZONY PRZEZE MNIE ( 3 ) 149

Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna

Ostra na Słodko
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 132

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
Kruche ciasteczka ze wzorem 188

dodatkami, czyli nadać im np. waniliowego, czekoladowego, czy cynamonowego smaku. Idealnie smakują przełożone kremem, posypane cukrem pudrem lub w wersji solo. Ciasteczka podczas pieczenia nie zmieniają kształtu, więc możemy nadać im różne fantazyjne wzory, które będą ładnie prezentować się na gotowych słodkościach. Dodając mniej cukru - w ten sposób upiekłam blaty do mojego sernika na zimno - przepis wkrótce.   (około

Di gotuje
Sernik Jagodowa Fantazja 438

przepis na sernik na zimno z dodatkiem dużej ilości tych owoców. Ciasto jest delikatne i nie zbyt słodkie. Po zanurzeniu w nim widelczyka - przebijamy się najpierw przez warstwę delikatnej śmietanki, następnie masy jagodowej, żeby zakończyć na chrupiącym spodzie o smaku czekolady orzechowej. Czysta poezja smaku :) Składniki na chrupiący spód: 120 g sucharów 210 g kremu czekoladowego Nutella Masa jagodowa(...)jednego naczynia i ubijać, do otrzymania gęstej masy. Przed końcem ubijania dodać cukier puder,  cukier waniliowy oraz Śmietan-Fixy. Gotową masę śmietanową wyłożyć na warstwę jagodową naszego sernika  (fot.6) . Wyrównać i ponownie wstawić całość do lodówki - tym razem najlepiej na całą noc. Na drugi dzień przygotować dekorację. Jagody umyć i bardzo dobrze wysuszyć - tak żeby nie było

Świat Ciasta
Wilgotne ciasto korzenno-czekoladowe z makiem 108

Korzenny smak, to świąteczny must have. U mnie jednak w dosyć ciekawej odsłonie, bo nie tylko korzenny, ale korzenno-czekoladowy, czyli to co polubi każdy! 

Kuchnia Łukasza
Wilgotne ciasto czekoladowe z kremem 270

Uwielbiacie ciasta czekoladowe? To znaczy ten przepis jest w sam raz dla Was!  Lekkie, puszyste, wilgotne ciasto czekoladowe z obłędnie pysznym kremem ganach. Nie ma

Kuchnia Łukasza
Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii 98

mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii Witam Was serdecznie, bardzo, bardzo dziękuję, że mimo mojej małej obecności w sieci, Wy nadal zaglądacie na mają

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii 177

mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii Witam Was serdecznie, bardzo, bardzo dziękuję, że mimo mojej małej obecności w sieci, Wy nadal zaglądacie na mają

moj przepis na
Kawowe pianki w czekoladzie 137

Wersja pianek to takie XXL - spora ilość pianki i mniejsza ilość czekolady. Delikatnie, rozpływające się w ustach, kawowe i z dodatkiem czekoladowego likieru. Deser lekko słodki

Gotowanie i blogowanie
Sernik Michałek 103

śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy(...)schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Składniki polewy wkładamy do garnuszka i podgrzewamy do momentu połączenia składników. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu

Kocham Czekoladę
Sernik Michałek 141

śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy(...)schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Składniki polewy wkładamy do garnuszka i podgrzewamy do momentu połączenia składników. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania