kolejny, pyszny przepis na ciasto mieszane łyżką . Ostatnio pokazywałam Wam jak przygotować ucierany makowiec z jabłkami , ciasto krówka i świąteczny sernik z brzoskwiniami . Dziś przyszła pora na coś wyjątkowo szybkiego – pyszne ciasto czekoladowe na maślance , które dodatkowo wzbogaciłam kandyzowaną pomarańczową skórką. Jeśli nie lubicie pomarańczowej skórki do ciasta możecie śmiało dodać ulubione bakalie. Pamiętajcie tylko, by je wcześniej(...)drobniej posiekać. Takie szybkie ciasto na maślance sprawdzi się właściwie na każdą okazję. Można je postawić na świąteczny stół – w końcu nie każdy lubi serniki czy makowce, można te też podać po prosty do kawy lub herbaty. Ogromną zaletą przepisu na ciasto na maślance jest, to że do jego wykonania wystarczą Wam podstawowe składniki jakie na pewno znajdziecie
Słodkie okruszkiPuszysty sernik śmietankowy Kremowy, wilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu naprawdę trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach! Składniki: Spód: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę . Ciasto dość mocno rośnie podczas pieczenia ale później trochę opada. Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Po całkowitym wystygnięciu ciasta, polewamy je lukrem lub polewą czekoladową *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ
Blog z ApetytemDziś, Drogi Czytelniku polecam Ci przepis na sernik z mascarpone, taki puszysty, delikatny w smaku, bardzo prosty w przygotowaniu. To sprawdzony przepis na sernik, niezwykle kremowy i pyszny. Dodatkowego uroku nadają dekoracje, np. aksamitna polewa czekoladowa z ciemnej lub białej czekolady, cukier puder, klasycznie lukier oraz świeże, kolorowe owoce, bakalie, kandyzowana skórka pomarańczowa lub płatki migdałów. Niezależnie czym
Zasmakuj KuchniMasa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy i wylewamy na sernik
W Moim Magicznym Domumóc podkreślić ich walor. Na myśl przyszło mi mocno czekoladowe brownie z solonym karmelem… I wtedy właśnie postanowiłam, że mój nowy smak sernika będzie zawierał w sobie sól. Aby nadać masie smak, doprawiłam ją sporą ilością wanilii, którą następnie posoliłam! I wyszło niebo w gębie! Sernik z soloną wanilią! Sernik jest kremowy, mazisty, bardzo waniliowy. Solą posypałam
Raj dla PodniebieniaPyszny sernik, prawdziwa rozpusta i uczta dla podniebienia. Bardzo efektownie wygląda, bardzo czekoladowy, z kuszącymi wafelkami Lusette . Myślę, że Was też zachwyci ;) Polecam! Składniki na spód: 250 g kruchych ciasteczek czekoladowych 100 g masła Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło połączyć do powstania mokrego piasku. Masą ciasteczkową wyłożyć spód blaszki o wymiarach(...)stopni przez około 55 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Polewa czekoladowa: 75 g gorzkiej czekolady 75 ml śmietany kremówki 50 g białej czekolady Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki, kremówkę podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewę z gorzkiej czekolady wylać na sernik, na niej rozsmarować białą czekoladę, Patyczkiem zrobić wzorki. Schłodzić w lodówce
Domowa cukiernia Ewyjest aksamitny i rozpływający się w ustach. Całość dopełnia pyszna galaretka z mango. Sernik nie jest przesłodzony. Sernik sposobem przygotowania przypomina znany sernik nowojorski. Spód: 1 opakowanie ciastek hit lub podobnych czekoladowych 75 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 4 jajka 1 szklanka ksylitolu 200 g gęstej śmietany 18% Skórka z 1 cytryny(...)Masę serową wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 120*C. Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę (np. kwadratową) wypełnioną do połowy wrzątkiem. Tortownicę z ciastem ustawiamy wyżej. Sernik pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie wyjmujemy formę z wodą z piekarnika, włączmy funkcję termoobiegu i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika
VioletoweKucharzenieLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np. Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru(...)dosłodź – ja miałam słodkie truskawki i ta ilość w zupełności wystarczyła. Wlej letnią żelatynę, wymieszaj i wlej na ciasteczkowy spód. Wsadź do lodówki do stężenia na kilka godzin. Gdy sernik stężeje ubij 250 ml śmietanki z cukrem pudrem i rozsmaruj równo na powierzchni sernika i udekoruj truskawkami i listkami mięty
Kuchnia bezglutenowamiejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 50-60 min. Polewa Czekoladowa: 200 gr deserowej czekolady 50 gr masła Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Lekko studzimy ja i polewamy sernik. Możemy go obsypać wiórkami kokosowymi
Gotowanie...to proste !Piec około 1 do 1,5 godziny, dopóki ser nie będzie porządnie ścięty od góry (nie pieczemy do suchego patyczka). Upieczony sernik schłodzić przez trzy godziny w lodówce, a najlepiej przez całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady; 60 g masła; Wykonanie: Składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać i polać schłodzony sernik
In my kitchenborówki ( jagody ? ) , porzeczki i maliny. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przyrządziła z nich słodkości na upalne dni jakie mamy za oknem. Po przepysznym Czekoladowym cieście z masą grysikową i owocami przyszedł czas na sernik na zimno. Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera. Taki sernik na zimno jest fantastycznym
Ostra na Słodkodyniowy z polewą z kwaśnej śmietany i sosem toffi. Pyszności <3 Przepis na niego znalazłam na stronie About Food , na której nazywa się "Polskim sernikiem" :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 180 g czekoladowych ciasteczek maślanych 40 g miękkiego masła Składniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej(...)serową. Miksujemy, aż składniki dokładnie się połączą. Masę wylewamy na przygotowany spód i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 50 minut. Śmietanę 18% mieszamy dokładnie z cukrem pudrem. Smarujemy gorący sernik i z powrotem wkładamy do piekarnika jeszcze na 7 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Wszystkie składniki na sos toffi umieszczamy w garnku z grubym dnem. Ustawiamy
My Culinary ArtŚwięta Wielkanocne, może ktoś z Was skorzysta z tego przepisu? Gorąco polecam! Dla kogo: dla tych, którym tradycyjne serniki się przejadły dla fanów czekolady <3 dla chcących spróbować aksamitnego sernika z dodatkiem sera mascarpone Składniki na spód: 150g czekoladowych herbatników (lub zwykłych z łyżką kakao) 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 500g sera białego zmielonego dwukrotnie(...)masę z mlecznej czekolady, a na wierzch delikatnie wyłożyć masę z gorzkiej czekolady. Do keksówki nalać gorącą wodę i włożyć ją na dno piekarnika (na spód). Dzięki temu sernik będzie puszysty. Tortownicę zabezpieczyć folią aluminiową (by nie wyciekał z niej tłuszcz). Sernik włożyć do pieca na 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po 15 minutach obniżyć temperaturę
Mania Wypiekaniaupieczeniu sernik piernikowy zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Sernik piernikowy można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową (szczególnie, gdy przypiecze się kruszonka i chcemy to zakamuflować) Smacznego! — BTW całości bez słodzików: 2930 g, 7528 kcal
Ola la LCHFsernik długo, acz w niskiej temperaturze. Dzięki temu spękania są niewielkie. SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. / całkiem nowy przepis na podstawie TEGO ;/ na blaszkę 20x 25 cm 1 kg białego twarogu 4 jajka szklanka cukru kryształu szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 opakowania herbatników Blaszkę wyścielam folią aluminiową, na dnie(...)białka. Masę podzieliłam na dwie równe części. Do jednej z nich dodałam proszek budyniu czekoladowego, a do drugiej waniliowego. Budynie bardzo delikatnie połączyłam z każdą masą. Następnie na herbatniki wyłożyłam masę czekoladową, a na wierzch masę waniliową, wyrównałam wierzch i wstawiłam do piekarnika. Sernik piekłam przez 2 godziny. Po wyjęciu z pieca zostawiłam do ostygnięcia, lepiej się wtedy
W kuchni Karmel-itki