schabowe - 3359 przepisów (strona:171/224)

Sos pieczarkowy 182

Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Zawijaski schabowe z kremem pesto 130

Składniki: 5 rozbitych kotletów schabowych 250g serka mascarpone 100g pesto mozzarella sól,pieprz do smaku brokuły szczypta cukru Sposób przygotowania: Pesto mieszamy z serkiem mascarpone.Rozbite mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem,oraz smarujemy kremem z pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich

Wielki apetyt
Marchewka z groszkiem -dodatek do obiadu 475

Marchewka z groszkiem, zawsze ją lubiłam. To doskonały dodatek do obiadu.  Zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. U nas często do kotletów mielonych, do schabowego lub jajka sadzonego.  W sumie pasuje do wszystkich panierowanych potraw.  Można użyć świeżych warzyw, lub mrożonych, polecam z KLIK , tanie i bardzo dobrej jakości.  40 dag marchewki z groszkiem ( mrożona

Takie tam pichcenie
Kotlet schabowy 259

Pyszny schaboszczak.. 50 dag schabu  3-4 łyżki majonezu  2 łyżki chrzanu  1,5 łyżki maggi  przyprawa arabska Rafex 2-3

Moje domowe kucharzenie
Ziemniaczane ravioli 160

jadłam ziemniaków. Jakoś tak, nie są mi po drodze. Na obiad wolę przygotować ryż lub makaron. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, ziemniaki były praktycznie codziennie na obiad, do schabowego, mielonego czy kurczaka. Ja postanowiłam przygotować je inaczej. Przygotowałam ziemniaczane ravioli. Oto przepis... Dla 2 bardzo głodnych osób Potrzebujemy: Na farsz 150g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
SMAZONY SCHABOWY BEZ PANIERKI 370

SMAZONY SCHABOWY BEZ PANIERKI I DUSZONA MARCHEWKA Z CEBULA I KONCENTRATEM POMIDOROWYM Lato zbliza sie WIELKIMI krokami ... Czas zabrac sie za swoja figure :) Zgubic troszke kilogramow, ktore zostaly po zimie. Hmm... a moze po prostu ktos z Was chce pozbyc sie tluszczyku z boczkow :)?? Przez najblizszy czas zamierzam wstawiac glownie dietetyczne i zdrowe, ale rowniez bardzo smaczne potrawy. Slowo "DIETA

PychaDania
ABC Gotowania - Marieta Marecka w akcji 181

jakieś wymyślne, skomplikowane, trudno dostępne, ale proste podstawy dla każdego.    Pokazuje jak radzić sobie z podstawowymi produktami, jak przygotować potrawy uznane za klasyczne. Czyli jak usmażyć kotleta schabowego, jak ugotować rosół... Inauguracyjny odcinek całej serii traktował o jajkach: jajka na miękko, jajka sadzone, jajecznica.... Niby proste, niby banalne, ale czy aby na pewno każdy wie, jak je przyrządzić

królestwo garów
Schab na mleku (danie z szybkowaru) 351

pyszny- lekko słodki i z aromatem cebuli, czosnku oraz zielonej pietruszki. Jeżeli lubicie tradycyjny schab w sosie własnym to zachęcam Was do przygotowania mojego innego przepisu z wykorzystaniem mięsa schabowego .  Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka mleka + 0,5 szklanki wody 1/2 pęczka zielonej pietruszki olej do smażenia 50 ml śmietany

Ugotować
Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) 362

Delikatne, rozpływające się w ustach i niezwykle aromatyczne - takie właśnie wychodzą bitki  z poniższego przepisu.  Bitki Wieprzowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego - świetny pomysł na codzienny obiad lub nawet świątecz ne danie . Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) - Składniki: 500 g schabu wieprzowego zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku kilka

Słodka Strona
Botwinka jak u babci 198

koperkiem i botwinka do popicia. A o to mój wymarzony wiosenno - letni obiad z botwinką: młode ziemniaki gotowane w mundurkach, fasolka szparagowa z tartą bułką w maśle i "schabowy - drobiowy" :-) Botwinka - świeżynka, w ten piątek na targu zakupiona   Smacznego

Kuchnia po mojemu
Specjalnie po chińsku. Kurczak w trzech smakach czyli chińczyk po polsku. 351

miękkie wystarczyło zagęścić sosy mąką i gotowe. Niestety nie doszłam jeszcze jak w naszej knajpce przygotowują pyszną, chrupiącą panierkę do mięsa - dlatego mojego chińczyka podaję z typowo polskim kotletem "schabowym" z piersi kurczaka ;) Tyle tylko, że do przyprawienia mięsa oprócz soli i pieprzu używam sproszkowanego kokosa, żeby nadać mu delikatny smak egzotyki. Mój Mąż jest zachwycony - ja z resztą też

Kuchnia po mojemu
Chore menu po mojemu - kotlet a'la schabowy z piersi kurczaka z pieczarkowo - serową posypką. 215

zrobić to co się da, co będzie smaczne szybkie i nie wymagające zachodu. Co to w mojej kuchni oznacza? Nieśmiertelna, niezastąpiona  i nieoceniona pierś z kurczaka - a'la schabowy konkretnie. A do tego domowe frytki dla poprawy humoru, bo na pewno nie dla poprawy sylwetki ;) Przepisu podawać nie będę bo nie znam osoby, która by go nie znała. Jedyne

Kuchnia po mojemu
Pierś z kurczaka a'la befsztyk 172

razem postanowiłam przedstawić pomysł na alternatywę dla piersi z kurczaka a'la schabowy . Kolejny prosty i szybki sposób na obiad przechwycony od mojej Mamy. Przyrządzała nam go wtedy kiedy pierś w tradycyjnej panierce zbytnio nam powszedniała, a może wtedy kiedy nie chciało jej się obtaczać kotletów? Sama nie wiem - ja przygotowuje drobiowe befsztyki właśnie z tych powodów. Nie robię

Kuchnia po mojemu
Pierś z indyka dobra jak schab - doskonała na kanapki zamiast kupnej wędliny 235

starsze i bezzębne ;) to pierś z indyka w musztardzie jest przepisem w sam raz dla Was Opisu procedury przyrządzania nie będę powtarzać. Zainteresowanych zapraszam do lektury wpisu schabowego, który powyżej podlinkowałam. Wystarczy tylko skrócić czas i zmniejszyć do 175 stopni temperaturę pieczenia. A w skrócie wygląda

Kuchnia po mojemu
Pieczarki portobello faszerowane po liguryjsku 248

produkt wyszukany, prawdziwy przysmak. Niektórzy uważają, że ich smak przypomina mięso, dlatego poleca się je wegetarianom. Portobello można przygotować na wiele sposób - np. ugrillować, lub opanierować i usmażyć jak schabowego. Ich duże, sięgające 12 cm. średnicy kapelusze aż się proszą, aby wykorzystać je do faszerowania. Moja dzisiejsza propozycja to pieczarki po liguryjsku, czyli faszerowane czosnkiem, natką pietruszki i bułką tartą

Chilli Czosnek i Oliwa