Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: 5 rozbitych kotletów schabowych 250g serka mascarpone 100g pesto mozzarella sól,pieprz do smaku brokuły szczypta cukru Sposób przygotowania: Pesto mieszamy z serkiem mascarpone.Rozbite mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem,oraz smarujemy kremem z pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich
Wielki apetytMarchewka z groszkiem, zawsze ją lubiłam. To doskonały dodatek do obiadu. Zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. U nas często do kotletów mielonych, do schabowego lub jajka sadzonego. W sumie pasuje do wszystkich panierowanych potraw. Można użyć świeżych warzyw, lub mrożonych, polecam z KLIK , tanie i bardzo dobrej jakości. 40 dag marchewki z groszkiem ( mrożona
Takie tam pichceniePyszny schaboszczak.. 50 dag schabu 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu 1,5 łyżki maggi przyprawa arabska Rafex 2-3
Moje domowe kucharzeniejadłam ziemniaków. Jakoś tak, nie są mi po drodze. Na obiad wolę przygotować ryż lub makaron. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, ziemniaki były praktycznie codziennie na obiad, do schabowego, mielonego czy kurczaka. Ja postanowiłam przygotować je inaczej. Przygotowałam ziemniaczane ravioli. Oto przepis... Dla 2 bardzo głodnych osób Potrzebujemy: Na farsz 150g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/SMAZONY SCHABOWY BEZ PANIERKI I DUSZONA MARCHEWKA Z CEBULA I KONCENTRATEM POMIDOROWYM Lato zbliza sie WIELKIMI krokami ... Czas zabrac sie za swoja figure :) Zgubic troszke kilogramow, ktore zostaly po zimie. Hmm... a moze po prostu ktos z Was chce pozbyc sie tluszczyku z boczkow :)?? Przez najblizszy czas zamierzam wstawiac glownie dietetyczne i zdrowe, ale rowniez bardzo smaczne potrawy. Slowo "DIETA
PychaDaniajakieś wymyślne, skomplikowane, trudno dostępne, ale proste podstawy dla każdego. Pokazuje jak radzić sobie z podstawowymi produktami, jak przygotować potrawy uznane za klasyczne. Czyli jak usmażyć kotleta schabowego, jak ugotować rosół... Inauguracyjny odcinek całej serii traktował o jajkach: jajka na miękko, jajka sadzone, jajecznica.... Niby proste, niby banalne, ale czy aby na pewno każdy wie, jak je przyrządzić
królestwo garówpyszny- lekko słodki i z aromatem cebuli, czosnku oraz zielonej pietruszki. Jeżeli lubicie tradycyjny schab w sosie własnym to zachęcam Was do przygotowania mojego innego przepisu z wykorzystaniem mięsa schabowego . Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka mleka + 0,5 szklanki wody 1/2 pęczka zielonej pietruszki olej do smażenia 50 ml śmietany
UgotowaćDelikatne, rozpływające się w ustach i niezwykle aromatyczne - takie właśnie wychodzą bitki z poniższego przepisu. Bitki Wieprzowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego - świetny pomysł na codzienny obiad lub nawet świątecz ne danie . Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) - Składniki: 500 g schabu wieprzowego zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku kilka
Słodka Stronakoperkiem i botwinka do popicia. A o to mój wymarzony wiosenno - letni obiad z botwinką: młode ziemniaki gotowane w mundurkach, fasolka szparagowa z tartą bułką w maśle i "schabowy - drobiowy" :-) Botwinka - świeżynka, w ten piątek na targu zakupiona Smacznego
Kuchnia po mojemumiękkie wystarczyło zagęścić sosy mąką i gotowe. Niestety nie doszłam jeszcze jak w naszej knajpce przygotowują pyszną, chrupiącą panierkę do mięsa - dlatego mojego chińczyka podaję z typowo polskim kotletem "schabowym" z piersi kurczaka ;) Tyle tylko, że do przyprawienia mięsa oprócz soli i pieprzu używam sproszkowanego kokosa, żeby nadać mu delikatny smak egzotyki. Mój Mąż jest zachwycony - ja z resztą też
Kuchnia po mojemuzrobić to co się da, co będzie smaczne szybkie i nie wymagające zachodu. Co to w mojej kuchni oznacza? Nieśmiertelna, niezastąpiona i nieoceniona pierś z kurczaka - a'la schabowy konkretnie. A do tego domowe frytki dla poprawy humoru, bo na pewno nie dla poprawy sylwetki ;) Przepisu podawać nie będę bo nie znam osoby, która by go nie znała. Jedyne
Kuchnia po mojemurazem postanowiłam przedstawić pomysł na alternatywę dla piersi z kurczaka a'la schabowy . Kolejny prosty i szybki sposób na obiad przechwycony od mojej Mamy. Przyrządzała nam go wtedy kiedy pierś w tradycyjnej panierce zbytnio nam powszedniała, a może wtedy kiedy nie chciało jej się obtaczać kotletów? Sama nie wiem - ja przygotowuje drobiowe befsztyki właśnie z tych powodów. Nie robię
Kuchnia po mojemustarsze i bezzębne ;) to pierś z indyka w musztardzie jest przepisem w sam raz dla Was Opisu procedury przyrządzania nie będę powtarzać. Zainteresowanych zapraszam do lektury wpisu schabowego, który powyżej podlinkowałam. Wystarczy tylko skrócić czas i zmniejszyć do 175 stopni temperaturę pieczenia. A w skrócie wygląda
Kuchnia po mojemuprodukt wyszukany, prawdziwy przysmak. Niektórzy uważają, że ich smak przypomina mięso, dlatego poleca się je wegetarianom. Portobello można przygotować na wiele sposób - np. ugrillować, lub opanierować i usmażyć jak schabowego. Ich duże, sięgające 12 cm. średnicy kapelusze aż się proszą, aby wykorzystać je do faszerowania. Moja dzisiejsza propozycja to pieczarki po liguryjsku, czyli faszerowane czosnkiem, natką pietruszki i bułką tartą
Chilli Czosnek i Oliwa