JAK ROBIĘ OGÓRKI ZNACZY TYLKO JEDNO - JEST LATO! MAŁOSOLNE PO NOWEMU! Nie wiem, jak Wy ale ja uwielbiam ogórki małosolne, ogórki kiszone i ogórki chyba
SMYKWKUCHNIUżyłam gotowych tortilli tacos, ale można użyć zwykłe tortille i podpiec wieszając je na raszkach w mocno nagrzanym piekarniku. Następnie złożyć je na pół i nałożyć
Kuchnia PokoleńFasolka szparagowa , to krynica witamin i składników mineralnych oraz źródło szerokiego zastosowania kulinarnego. Nie każdy wie, że nie wolno jej spożywać na surowo, ponieważ zawiera fazynę
mojewypiekiinietylkoKwintesencja lata, czyli młode ziemniaki z koperkiem i mizerią - pomysł nie jest oryginalny ale prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu. Wiem... to banalny obiad, ale
Alutka-GotujeOwoce i warzywa plus mocniejszy akcent w postaci grillowanego tofu :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaNajbardziej zapomniane warzywo a takie smakowite i zdrowe, brukiew. Nasze babcie jadały i uprawiały w ogródkach a teraz mało jej jemy. Zakupiłam i użyłam w surówce
Moje Małe CzarowanieDIETETYCZNY PRZEPIS NA OBIAD Z BOBEM! To moja kolejna propozycja na pyszny obiad, z bobem w roli głównej. Dzisiaj wersja dietetyczna. Dodatkowo w miseczce znajdziecie całą
SMYKWKUCHNIWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 8 małych ziemniaków, 5-6 łyżek groszku Bonduelle, 4
JejKuchniaPoczątek czerwca to czas kiedy jeszcze jest łatwiej o dobre truskawki niż dobre pomidory. W tym roku sezon truskawkowy jest wyjątkowo krótki, więc warto jeść je
Ugotowane pozamiataneSzybka, smaczna i zdrowa - taka powinna być idealna sałatka. Pasiasta sałatka z cukinii spełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Składniki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKurczak w jogurtowo-ziołowej marynacie smakuje wprost bajecznie. Tak przygotowane szaszłyki można upiec w piekarniku, na patelni grillowej lub na grillu. Doskonale smakuje z lekką sałatką
Smakołyki AsiJedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:). 1/2 główki sałaty lodowej 3
Szefowa kuchniOlej rzepakowy - oliwa północy! - króluje w sałatce :) Że olej rzepakowy to samo zdrowie - coraz większa jest tego ogólna świadomość kulinarna. Źródło: Miej więcej oleju w
Grunt to przepis!Znalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym
Moje Małe CzarowanieJ eżeli tak jak ja uwielbiasz szparagi w najprostszej postaci, to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Przypieczony na grillu i jeszcze ciągnący się ser halloumi, orzeźwiająca
Food Square