Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką – dieta dr Dąbrowskiej Lato w pełni. Mamy teraz raj warzyw i owoców. To jest doskonały moment, by zrobić post
Dorota SmakujeBób z bułką tartą Jadacie bób ze skórką? Cóż, skórka bobu może do najpiękniejszych nie należy, gotowanie też raczej jej urok odbiera, a sama fasolka bobu
Dorota SmakujeMam dla Was dzisiaj zupełnie prosty przepis na pyszny keks z łososiem -świeżym i wędzonym, z dodatkiem koperku, który możecie podać na różne okazje, jako przekąskę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaCałkiem zapomniałem o cudownym połączeniu arbuza i fety. Taki 'deser' w upalne dni rewelacyjnie orzeźwia. Tym razem postanowiłem lekko odpicować tę klasykę. Usmażone, muśnięte ostrą
R'n'G KitchenOgórki małosolne na sucho, kiszone w woreczku foliowym. Bardzo szybkie do przygotowania a jeszcze szybsze do skonsumowania – rano je zrobisz a wieczorem już można próbować
Dorota SmakujeBób pieczony Tak się cieszę, że nastał sezon na bób – czekam na niego przez cały rok! Lubicie bób? U nas tylko ja jestem fanką prawdziwą
Dorota SmakujeFasolka szparagowa smażona z kiełbasą Jeśli macie ochotę na inną fasolkę niż klasyczna gotowana i podana z bułką tartą to bardzo polecam wam wypróbowanie tego przepisu
Dorota SmakujeGniecione pieczone ziemniaki Próbowaliście już? Dla mnie to super sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego, choć nie ukrywam że są tak dobre, że często przygotowujemy
Dorota SmakujeSzarpany jackfruit Jackfruit o owoc chlebowca różnolistnego, nazywanego też drzewem bochenkowym. Jest uprawiany w rejonach tropikalny i rośnie do naprawdę imponujących rozmiarów a owoc rosnący na
Dorota SmakujeAleż to jest dobre! Niby nic, a jednak nie można się od tak przygotowanych pomidorów oderwać. Jeśli nie znasz tego patentu, wypróbuj go koniecznie. Wystarczy plastry
Smaki Na TalerzuKapusta pekińska cieszy się w moim domu sporą popularnością. Wykorzystuję ją nie tylko do przygotowania kimchi ale również do surówek oraz gołąbków . Jej podłużne, jasno-zielone
MeCooksFarsz do krokietów Naleśniki u nas to co weekendowy rytuał i tego dnia, którego są smażone to zwykle też nasz obiad. Jadamy je z przeróżnym nadzień
Dorota SmakujePieczone boczniaki BBQ Udało mi się wczoraj kupić piękne boczniaki. Wzięłam od razu cały kilogram bo uwielbiam te grzyby naprawdę. Odkąd wyczytałam również, że ich cechą
Dorota SmakujeJak zrobić pieczone frytki by były super smaczne, ale również mniej tłuste, mniej kaloryczne, mniej tuczące i bardziej zdrowe niż tradycyjny frytki smażone w głębokim oleju
Dorota SmakujeChłodnik z botwinki Lekki chłodnik z młodych buraczków z dodatkiem ogórków gruntowych, to zupa podawana na zimno, najczęściej poniżej temperatury pokojowej. Idealna na sezon wiosenno-letni
Blog z Apetytem