Wspaniała do obiadu , wspaniała jako lunch do pracy , jak również na kolację :) Polecam ją wypróbowac , potrafi zaspokoic głód w mgnienia oku :) A oto co potrzeba
Słodkości i nie tylkoŻarłoczek gdzieś tam sobie pojechał. Każdy z nas ma czasami swoje sprawy i nawet najbliższym nic do tego - tak się przed laty dogadaliśmy i staramy się
Smaczna PyzaWłaściwie to poniższy wpis ciężko będzie nazwać przepisem. Narobić się przy tym daniu nie musiałam bo wystarczyło umyć i pokroić pomidory. Wzięłam różne - malinowe, czerwone podłużne
Smaczna PyzaDlaczego trzeszcząca ? Ano dlatego, że ma w sobie dużo soczystych składników, które chrupią i trzeszczą w zębach podczas jedzenia. Świeża, pyszna i całkiem szybka do przygotowania
Smaczna PyzaMało mnie było na blogu ostatnimi czasy, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie. Miałam sporo zamieszania w domu bo wymieniano instalację gazową w całym budynku. Ponieważ
Smaczna PyzaJeśli wiosenna pogoda się utrzyma to już za 2-3 tygodnie będę szukać pierwszych wiosennych grzybów ! Tymczasem jednak cieszymy się zapasami z lat poprzednich a tych
Smaczna PyzaSałatka ze szpinaku, z truskawkami, szynką, selerem i stokrotkami - czyż to nie brzmi pysznie i wiosennie ? Do tego jeszcze pyszny, zielony sos i mamy zdrowe danie. Do tego ładne i cieszące oko. Taką sałatkę można podać na lunch, kolację czy nawet na śniadanie. Jest pyszna i lekka. Spróbuj koniecznie ! Zobacz także przepis na Wiosenną zupę szparagową ze stokrotkami . ROZWIŃ
Smaczna PyzaLubicie selera naciowego ? Jego listki są świetne do sałatek a łodygi można chrupać nawet same. Są soczyste i bardzo smaczne. Nie wyobrażam sobie bez tego warzywa Zapiekanki pasterskiej , Risotto z gruszką i gorgonzolą czy Trzeszczącej sałatki . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPomysł na sobotnią kolację z mojego ulubionego brokuła. Składniki: - 1 brokuł - 1 puszka kukurydzy - 4 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - ser feta - 10 dkg ziaren słonecznika
Zainspirowana w kuchniUdało mi się dostać wczoraj świeżutką zieloną fasolkę, stąd też dzisiejsza propozycja sałatkowa :) Składniki: - 150 g fasolki zielonej - 1 czerwona papryka - 100 g sera żółtego - 1
Zainspirowana w kuchniJako ewidenty pożeracz brokułowy przedstawiam Wam kolejną wariację sałatkową :) Składniki: - 1 opakowanie tortellini z szynką - 1 średni brokuł - 3 jajka - 1 ogórek gruntowy - 1 puszka kukurydzy
Zainspirowana w kuchniłyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw gotujemy rosół z 6 podudzi kurczaka- bez skóry, dodałam sól do smaku. Po ugotowaniu wyciągamy kurczaka- można zrobić sałatkę :) Skroiłam kapustę, paprykę, marchew i seler. Popłukałam kalafior, pokroiłam szczypior. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam kminkiem i sokiem z cytryny. Jeżeli zupa jest za gęsta dodajemy wrzącej wody
Smaki EdytySzybka I zdrowa sałatka, z ogórkami małosolnymi I jajkami. Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajka to również bogate źródło witaminy A, E, D i K oraz B2 i B12, kwasu pantotenowego i składników mineralnych: fosforu, potasu, wapnia, żelaza, magnezu. W żółtku jest luteina, która chroni oczy przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB, zapobiega(...)soku z cytryny Wykonanie: Sałatę kroimy, dodajemy jajka, ogórki I pomidory przekrojone na pół. Robimy sos: Wszystkie składniki - jogurt, pieprz I sok z cytryny mieszamy. Sos dodajemy do naszej sałatki - mieszamy . Sałatka gotowa. Smacznego :) * o jajkach
Smaki EdytyZdrowa I pyszna sałatka, na każdą okazję. Polecam :) Zaczynamy Składniki szparagi 10 pomodorków koktailowych rukola oliwa z oliwek Szparagi gotujemy 2 min, pamiętajmy by odciąć około 2-3 cm końcówek ze szparagów. Pomidorki kroimy na pół. Dodajemy rukolę, skrapiamy oliwą z oliwek . Sałatka gotowa
Smaki Edytyczarnych oliwek 2 łyżki zielonych oliwek 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 1/2 łyżki soli 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej przyprawy mix do sałatki greckiej - można pominąć lub zastąpić czymś innym; generalnie przypraw w tym chlebie nigdy nie za dużo - im więcej, tym lepiej! W sezonie, lub jeśli ktoś całorocznie hoduje na parapecie, można
Grunt to przepis!