przez co obniży ich kaloryczność. Tak naprawdę (jak zawsze w kuchni), to tylko kwestia fantazji i smaku. Smacznego! Z awokado polecam także: Babka czekoladowa z chili, czyli Ostra Babka Sałatka Ale Meksyk z pikantnym sosem Pasta jajeczna z awokado
Pełny talerzkwas przelać do szczelnie zamykanych szklanych pojemników i przechowywać w lodówce. Ukiszone buraki można ponownie zalać wodą (kwas będzie gotowy po ok. 3 dniach), albo wykorzystać do zupy lub sałatki. Smacznego
Pełny talerzDlatego zapraszam na aromatycznego kurczaka, którego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko zamarynować mięso sprawdzonym połączeniem cytryny i rozmarynu, potem podsmażyć i przerzucić na ziemniaki w piekarniku. Jeszcze tylko sałatka i gotowe! Składniki dla 4 osób: Kurczak 8 (1 kg) podudzi kurczaka 1 główka czosnku + 2 ząbki 1 łyżka świeżego rozmarynu (lub 1½ łyżeczki suszonego) 1 łyżeczka soli pieprz
Pełny talerznaprawdę wszystko, więc dobór dodatków ogranicza tu tylko fantazja i smak. Ja ostatnio podałam pstrąga z sałatą z awokado i fasolą i ryżem. Jednak ryż, przy tak bogatej sałatce, okazał się zbędny. Składniki dla 4 osób: 4 pstrągi (po ok.300-350 g) sok z 2 limonek 6 ząbków czosnku sól pieprz 2 łyżki oliwy 40 g klarowanego masła Pstrągi umyć, osuszyć
Pełny talerzJeżeli ich też nie próbowaliście, to mogę już tylko zachęcić do przygotowania jednego lub drugiego dania. Kotlety jajeczne można podać na ciepło z dowolnymi dodatkami, np. kaszą jaglaną i sałatką pomidorową (polecam), młodymi ziemniaczkami, szparagami i delikatnym sosem chrzanowym. Na zimno sprawdzą się na śniadanie. Składniki na 8 sztuk: 7 jajek 1 mała cebula 1 łyżka śmietany 2 łyżeczki musztardy
Pełny talerzlodówki ok. 30 minut przed grillowaniem. Układać na rozgrzanym ruszcie. Grillować 25-30 minut w tym czasie raz obracając. Od czasu do czasu posmarować pozostałą marynatą. Podawać z lekką sałatką i np. grillowanymi ziemniaczkami. Smacznego! Już niedługo ten przepis znajdziecie w e-booku powstałym w wyniku współpracy z serwisami Z pierwszego tłoczenia oraz Fooder
Pełny talerzjest wdzięcznym materiałem do takich rzeczy bo można ją przyprawić na różne sposoby i po upieczeniu zawsze będzie pyszna. Schłodzoną kroję w cienkie plasterki i serwuję do pieczywa i sałatek a grubsze kawałki można podgrzać i podać jako mięso na obiad. Ja wolę doprawić mięso sama, ale nadają się do tego także gotowe zestawy przypraw - bardzo dobry jest karczek
Smaczna PyzaPrzepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą
karmelowylodówce. Patelnie rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Smażymy polędwiczki po 3-4 minuty na każdej stronie. Odkładamy na talerz by chwilkę „odpoczęły”. Podajemy np. z ziemniakami i domową sałatką z buraczków. Smacznego
Kolizje SmakówPodczas Wielkanocy spożywamy niesamowite ilość jajek w różnej formie: sałatek, z rozmaitymi nadzieniami, czy w postaci dodatków do innych potraw. Co roku staramy się, aby na naszym stole pojawiały się nowe propozycje na farsze do jajek. Tym razem stawiamy też na kolory, stąd pomysł na różowy farsz. Smak jest bardzo przyjemny, a kolor po prostu fenomenalny. Na pewno zaintryguje biesiadników
Kolizje SmakówProsta i szybka sałatka układana warstwami. Sprawdzi się na każdej domowej imprezie, do pracy czy szkoły. Po wyjęciu wszystko ładnie się łączy i smaki przenikają. 1 opakowanie zupki chińskiej 6 łyżek keczupu 1 puszka kukurydzy 250 g paluszków krabowych 100 g ryżu 5 łyżek majonezu 1/3 czerwonej papryki 1/3 zielonej papryki Makaron z zupki chińskiej zalewamy wrzątkiem i czekamy
VioletoweKucharzenieostrzejszy i kwaśniejszy w smaku i taki najbardziej nadaje się na kuleczki obtaczane w ulubionych przyprawach i zalanych dobrą oliwą . Kuleczki rozsmarowujemy potem na tostach ,pieczywie , lub dodajemy do sałatki ,pycha!. Składniki : Jogurt grecki ,naturalny też się nada pół łyżeczki soli sitko lub durszlak miska gaza lub tetrowa ściereczka Sitko ustawione na misce wyłóż ściereczką ,wylej jogurt na sitko , dodaj
Ladylaura.Inspiracja na smaczną i prostą sałatkę z tuńczykiem, kuskusem, czerwoną fasolą, groszkiem i kukurydzą. Idealna do lunch boxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy czy w podróż. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g kaszy kuskus 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej
kulinarnyJaJeśli robię sobie sałatkę z kurczakiem, serem i owocami to oprócz mnie nikt nie chce jej jeść. Jednak nie martwię się tym, ponieważ jestem zakochana w tych smakach :) Składniki: garść szpinaku baby 3-4 truskawki pół gruszki 1 pojedyncza pierś z kurczaka ser feta sól morska
Amatorka kuchennapiekarnika rozgrzanego do 195 stopni na 20 minut. Upieczoną roladę lekko przestudzić przez 5-10 minut. Pokroić w plastry, podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem ulubionych sałatek
SzczyptaSmaQ