Witajcie. mam dla Was propozycję sałatki w sam raz na kolację. Powstała z tego co akurat było w lodówce. Jest bardzo sycąca i chrupiąca. Zapraszam Składniki: 1 szkl ugotowanego ryżu 2 jajka ugotowane na twardo pół pęczka rzodkiewek 1 kabanos (50g) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Rzodkiewki myjemy i osuszamy, odcinamy ogonki. Rzodkiewki kroimy w małą kosteczkę
słodkie i nie tylko historie kulinarnekotlety przez 4-6 minut z każdej strony, aż zrobią się złociste i podgrzeją się w środku. Kotlety możesz podawać z dodatkiem natki i pokrojonego chilli, idealnie smakują z sałatką lub lekkim sosem jogurtowym. Są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. SMACZNEGO! Artykuł Kotlety ziemniaczane pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plBrokuł to warzywo, które doskonale sprawdzi się jako składnik sałatek, zapiekanek czy makaronów. To jednak nie jedyne jego zastosowanie – na jego bazie przygotować można pyszną, sycącą zupę krem z brokułów. Przepis na nią, a także garść przydatnych informacji na temat tego warzywa, znajdziecie poniżej. Historia i pochodzenie brokułów Brokuły znane były ze swoich cennych walorów smakowych już 2000 lat temu
Kuchcik gotujebułki 12 żadna 13 nazwa 14 indyka 15 dużych 16 posypcie 17 przepłukać 18 wrzućcie 19 mała patelnia 20 pokroić 21 mniejsze kawałki 22 przypieczcie 23 wymyślne 24 sałatką 25 ziemniakami Artykuł Karminadle choby po gruzińsku (Klopsiki a’la gruzińskie) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni23/20 mg Fosfor - 69/56 mg Potas - 389/317 mg Sód – 25/21 mg Cynk - 0.42/0.33 mg Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Brukselka w kuchni sałatka jarzynowa z brukselką smażona brukselka z pastrami brukselka w pomidorach omlet z brukselką ------------------------------------------------------------- Zapiekanka z brukselką, kiełbasą i ziemniakami Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1000 g ziemniaków 1 duża cebula
Kulinarne przygody GatityCzosnek w sezonie jesiennym i zimowym gości na naszym stole praktycznie bez przerwy. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, dressingów, gulaszy, makaronów i wielu innych dań. Jest jednym z naturalnych antybiotyków, podnosi odporność organizmu, odkaża go oraz obniża ciśnienie krwi. Zwłaszcza teraz kiedy pogoda nas nie rozpieszcza warto zwiększyć jego ilość w diecie. Poza tym wyróżnia go przede wszystkim mocny
Życie ze smakiemtempie ekspresowym 😉 Może jego wykonanie jest trochę czasochłonne, ale za to bardzo proste, a smak i zapach rekompensują poświęcony czas. Idealny na śniadanie, jako dodatek do zup czy sałatek lub jako przekąska. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru ok. 60 g masła 1 łyżeczka soli
Kuchnia MagdaLenymniejsze części. Tak samo pokroić ugotowane 4 jajka. Pora poszatkować. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przyprawić solą, pieprzem i zalać majonezem. Wymieszać dokładnie. Na talerzu tworzyć niewielkie kupki sałatki warzywnej, obtoczyć śledziem. Na każdego Japończyka położyć połówkę ugotowanego jajka (z pozostałych 4). Można ozdobić papryką. TYLKO TERAZ: 10% na produkty Ambition dla Twoich czytelników na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie
Gotuję Testujęblender. Gdybyście nie mieli takiego urządzenia, zobaczcie tutaj moją propozycję. Polecam wam też mój inny przepis na dip do dań – sos tysiąca wysp , a także cydrowy sos do sałatek . Zobacz mój film z przygotowania dipu Składniki – Dip jalapeno 6 łyżek majonezu (ok. 200 ml) pół papryki jalapeno – tutaj do dostania papryka marynowana 100 g boczku wędzonego
Kuchennyviral.plcałej pomarańczy skórka starta z połowy limonki łyżeczka oleju Wielkopolski Rzepakowy z Kokosem łyżeczka wiórków kokosowych olej Wielkopolski Rzepakowy z Kokosem do smażenia dodatkowo: dowolne egzotyczne owoce na sałatkę (np. pomarańcza, ananasy, granat, melon) wiórki kokosowe do posypania Mleczko kokosowe miksujemy z ananasem, jajkiem, cukrem, olejem i skórką z owoców. Dodajemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy na gładkie ciasto. Jabłka
Mienta bloginnej zupy, curry czy innego dania. Z mięsa ( jak jest) robię zawsze pastę do kanapek a warzywa przerabiam albo na kotlety , albo na pasztet ( z przepisu jadłonomi) albo na sałatkę dodając to co zalega w lodówce. Jeden gar zupy a jedzenia na pół tygodnia:) W poprzedni weekend ugotowałam wywar na udkach z kurczaka, który od razu przerobiłam na zupę
Cooking for EmilyZagotować. Upieczony i ostudzony biszkopt pokroić na małe kostki. Obtaczać najpierw w polewie kakaowej, następnie w wiórkach kokosowych. Zajrzyj również: 1. Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino 2. Warstwowa sałatka gyros 3. Ciasto "Kubuś
My World by Dagmara Rekmące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy w dobrze rozgrzanym oleju Wielkopolskim tak aby kule były całe zanurzone, kilka minut aż nabiorą złocistego koloru. Kule podałam na sałatce z bazyliowym winegretem J Smacznego! Wpis dodaję do akcji konkursowej #OlejKonweanse #OlejWielkopolski A moich czytelników zapraszam na stronę : www.olejkonwenanse.pl
Wanilia i Kardamondokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta z makreli i jajek podana na białym lub pełnoziarnistym pieczywie to doskonałe źródło energii na śniadanie. Z apraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Naleśniki z jabłkami i karmelem Artykuł Pasta z makreli i jajek – prosty przepis pochodzi z serwisu Księga
Księga-SmakuBrokuły i ser feta do tej pory łączyłam na zimno, w sałatce. Tym razem postanowiłam wypróbować ten duet na ciepło. Uwielbiam brokuły pod każdą postacią, więc miałam pewność, że będzie mi smakowało. Składniki: 1 brokuł 150 g. sera feta 100 g. żółtego sera Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2- 3 ząbki czosnku sól, pieprz Majonez wymieszać
Agusiowe smakołyki