(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche ciasteczka o bardzo ciekawej nazwie – gęsie łapki . Nazywają się tak, ponieważ faktycznie przypominają one gęsie łapki w dosłownym tego słowa znaczeniu
Przepiski.plowiń folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 40 minut. Gdy karp będzie się piekł – ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj prostą sałatkę. Pokrój awokado w kostkę, pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Całość posyp odrobiną soli lub polej sosem sojowym. Posyp prażonym sezamem. Posiekaj szczypior lub pokrój drobno pora. Papryczkę chilli pokrój bardzo(...)sezam aż zacznie nabierać lekko brązowego koloru. Karpia pokrój według własnej inwencji. Polej sosem z pieczenia. Posyp prażonym sezamem, papryczką i szczypiorkiem lub porem. Podawaj z ugotowanym ryżem i sałatką Składniki karp i dodatki 2-3 duże płaty karpia 3 łyżki sezamu do posypania 200 g ryżu jaśminowego 1 dojrzałe awokado pół pęczka szczypiorku lub biała część pora do posypania
Eat me! Fit me!push({}); Składniki: SMAŻONE PSTRĄGI 2 pstrągi tęczowe wypatroszone 1 cytryna 30 g miękkiego masła garść natki pietruszki świeżo posiekanej sól morska olej rzepakowy DODATKOWO DO PODANIA frytki z batatów sałatka z sosem vinegret (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: SMAŻONE PSTRĄGI TĘCZOWE Pstrągi umyj letnią wodą zarówno po wierzchu z łuskami, jak i wewnątrz ryby. Ręcznikiem papierowym osusz rybę i oprósz(...)samym ładny efekt grillowanych pasków i nienaruszoną skórkę. Usmażone ryby podawaj na ciepło, najlepiej natychmiast po usmażeniu. Do ryby zaserwuj upieczone w piekarniku frytki ze słodkich batatów i świeżą sałatkę, które stworzą razem wyśmienitą kompozycję. Uwagi: Staraj się nie smażyć ryby dłużej niż 4 – 5 minut z każdej ze stron. Pstrąg tęczowy podobnie jak inne ryby ma bardzo delikatne
ProstePesto.plcudownie wyglądające sałatki to doskonały pomysł na smaczną, dekoracyjną przekąskę, którą można podać na świąteczny stół, albo z okazji innego rodzinnego przyjęcia. Składniki oraz sposób przygotowania: Przepis na jajeczną: 5 jajek, żółty starty ser na grubych oczkach, szczypiorek i majonez (no i oczywiście przyprawy ). Idealnie nadaje się też jako pasta na chleb. Z soczewicy: Ugotowana soczewica, świeży ogórek, papryka świeża(...)trochę pietruszki, sos słodko kwaśny i przyprawy. Autor przepisu: Wiola Pawlak Artykuł Szybka sałatka jajeczna i z soczewicy pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z 2 kg sera i 15 jaj to nasz ulubiony sernik. W taki sposób piekła go moja babcia, mama a teraz kolej
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierniki świąteczne to najlepsze ciasteczka, które można przygotować na święta. W naszym domu to coroczna tradycja. W okresie świątecznym nie może ich zabraknąć
Przepiski.plCzęsto słyszę pytanie - daj mi przepis na sałatkę, w której nie ma kukurydzy ani groszku. Proszę uprzejmie - zamiast kukurydzy - fasolka szparagowa, zamiast groszku , ziemniaki. Dodatkiem jest chrzan. Sałatka może nie zachwyca na pierwszy rzut oka ale wystarczy jej spróbować - pyszna, sycąca i zaskakująca. Spróbujcie sami :) Składniki: - 4 ziemniaki - 450 g fasolki szparagowej ( u mnie kolorowa) mrożonej - garść pomidorków koktajlowych
Kuchnia Pełna Emocjiogórki konserwowe pokroić na plasterki. Przełożyć je na patelnię, chwilę podsmażać, po czym wlać przygotowaną wcześniej zalewę. Doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze dwie minuty. Wykonanie Na dno miski do sałatek ułożyć połowę usmażonej ryby, wyłożyć na nią połowę warzyw w zalewie, następnie ułożyć pozostałą część ryby, a na niej resztę warzyw z zalewą. Ryba po japońsku dobrze smakuje podana(...)ciepło, ale my częściej jemy ją na zimno jako sałatkę na kolację lub śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po japońsku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyMasala chai indyjska herbata rozgrzewająca tradycyjna herbata z mlekiem i przyprawami dobra na przeziębienie. Masala chai indyjska herbata rozgrzewająca z mlekiem i przyprawami wraca u nas
Cztery Fajerylodowatej wodzie, będzie delikatniejsza. Sos. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników. Marchewkę kroimy w drobną zapałkę, lub temperujemy. Natkę siekamy, dodajemy marchewką, cebulę i połówki oliwek. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy. Po chwili dorzucamy kaszę, mieszamy i odstawiamy na chwilę do przegryzienia. Przed samym podaniem sałatkę możemy posypać pestkami granatu
Smaczne moje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka – wiele osób słysząc to słowo, zastanawia się, co to właściwie jest? To bardzo smaczne danie, wywodzące się z kuchni bliskiego wschodu
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto drożdżowe z wiśniami to smaczny wypiek, który posmakuje każdemu. To idealny deser do kawy i nie tylko. Świetnie smakuje z dodatkiem mleka
Przepiski.plczasem stawiamy na coś nowego i tradycyjną potrawę przerabiamy w jakiś sposób, że w pewnym sensie staje się ona wyróżniona, wyjątkowa. Dodajemy jakiś nowy składnik do sernika albo sałatki. Inaczej ozdabiamy i dekorujemy pierniczki. Tak naprawdę wszystko dzieje się wedle preferencji naszych i naszych współtowarzyszy święta. Do najbardziej popularnych i zarazem klasycznych potraw należą m.in. barszcz z uszkami, sałatka jarzynowa
ProstePesto.plRobot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać czy warto kupić robot do wszystkiego. Robot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać. Przed takim dylematem stanie prędzej czy później większość z
Cztery Fajery(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uszka z kapustą i grzybami to danie, które większości z Was kojarzy się z Wigilią. Nic dziwnego, ponieważ to obowiązkowa pozycja na liście
Przepiski.pl