moim talerzu zagościła kolorowa sałatka z bobem i truskawkami. Ta sezonowa pyszność jest doskonała na upalne dni. Świetna też jako lunch do pracy. Bób oraz truskawki stanowią bardzo zgraną parę i choć nie są to typowo sałatkowe składniki, to mile was zaskoczą. Wybierzcie tylko dojrzałe, słodkie truskawki. Samą sałatkę robi się szybko i prosto – nic skomplikowanego. Podaję składniki
Poezja smakuRewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam. Zaczynamy: Składniki: rukola 10 szt pomidorków koktailowych 3 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 6 rzodkiewek 0,5 czerwonej cebuli pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Do miski dajemy rukolę, pomidorki kroimy na pół, kroimy(...)cebulę w piórka, rzodkiewkę w talarki. Drobnimy tuńczyka, dodajemy jajka. Dodajemy pieprzu do smaku I oliwy. Sałatka gotowa :) Smacznego
Smaki Edytysamodzielne danie na co dzień i od święta. Pyszne połączenie chrupiącego kopru z pomarańczami , to bardzo popularne danie kuchni włoskiej. Sałatkę przygotowuje się zaledwie w kilka minut, nie wymaga zbyt wielu składników i nakładu pracy, a zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Składniki: 1 koper włoski 2 małe pomarańcze 1/2 owocu granatu garść świeżej roszponki świeżo(...)winegret: 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny po szczypcie mielonego kardamonu i kolendry szczypta soli Wykonanie: -Sałatkę opłukać i osuszyć. -Pomarańcze obrać i ostrym nożem wykroić /filetować/ cząstki miąższu spomiędzy białych skórek. -Koper włoski umyć, obrać z grubej warstwy zewnętrznej i cieniutko pokroić. -Owoc
Zakamarki mojej kuchniminut. Sprawdzi się jako pożywny lunch lub kolacja. Możecie też zabrać ją ze sobą na weekendowy piknik albo w poniedziałek do pracy. Zainspirowałam się przepisem Gino D'Acampo z książki "Gotowanie po włosku w 20 minut", jednak sałatkę fasolową oraz tuńczyka ułożyłam na czosnkowych grzankach, tworząc pyszne, wypasione kanapki. Jak Wam się podobają? Życzę Wam ciepłego, słonecznego weekendu
Chilli Czosnek i Oliwasałatka, którą wyszukałam na portalu Knorr. Nie jest to tradycyjna sałatka Gyros (na którą znadziecie przepis tutaj: Sałatka Gyros warstwowa ), lecz sałatka ze świeżych warzyw i popularnego mięsa Gyros w pikantnej odsłonie ;-) Nie wymaga ona zbytniego nakładu pracy, a na dodatek pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna! Przypadła mi do gustu i na pewno nie raz zaserwuję
Kulinarne PrzebojeSałatka z mozzarellą i oliwkami to znakomita propozycja na szybkie śniadanie, do pracy lub na kolację, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do potraw z grilla. Jest błyskawiczna i prosta w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczna. Składniki na 3 porcje : 10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki zielone 150 g sera mozzarella 1 czerwona cebula 5-6 liści sałaty lodowej(...)Pomidorki przekrawamy na pół a ogórki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty. Czerwoną cebulę drobno siekamy, ser mozarella kroimy w kostkę i łączymy z pozostałymi warzywami, do sałatki dodajemy również odsączone z zalewy oliwki. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny, musztardę, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę
Smakowite Danianowego, niecodziennego jest ważniejsza. Nas odkrywanie nowych przepisów, nieznanych dań i smaków mega inspiruje i motywuje do gotowania. Naprawdę fajnie jest przyjść do pracy i w porze lanczu wyciągnąć z lodówki coś innego niż nieśmiertelną sałatkę po grecku, albo jakiegoś schabowego. Niczego im nie ujmując ile razy można jeść te same dania. Jak gotować proste a wyszukane dania Ugotowanie(...)jedną tackę do piekarnika kładziesz np. brokuła, marchew, papryki, filety z kurczaka, doprawiasz wszystko, pieczesz, a potem pakujesz do pudełek wypełnionych kaszą, czy ryżem i masz cztery obiady do pracy. Na stronach amerykańskiego serwisu Goodful możecie zobaczyć na czym to polega. Na filmach wygląda to nieźle i generalnie jest to szybka metod gotowania na cały tydzień, ale czy chcielibyście codziennie
Niedzielny kucharzSałatka tortellini Smaczna i kolorowa sałatka z serowym makaronem tortellini, warzywami, szynką i pysznym sosem czosnkowym. Świetna opcja na imprezy ale nie tylko, sałatka ta może także stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie do pracy. Polecam! Składniki: 250g tortellini z serem 20 dkg szynki – użyłam polędwicy sopockiej 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka(...)dużej misce i dodajemy odsączoną kukurydzę oraz drobno posiekany szczypiorek *** *** Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Odsączony makaron dodajemy do pozostałych składników sałatki i wszystko razem mieszamy *** *** Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstały sos czosnkowy dodajemy do sałatki. Dokładnie mieszamy *** *** W razie potrzeby sałatkę doprawiamy
Blog z Apetytemsię bowiem okazuje to jeden z najzdrowszych tłuszczów, niezastąpiony! jego aromat wspaniale podkreślił smak tej sałatki. Powiem szczerze że nie tylko do sałatek jest rewelacyjny, kropla tego oleju doskonale nawilża dłonie po kuchennych pracach-polecam dla osób dbających o swoje ciało i zdrowie-CUDO! Składniki 1 opakowanie miksu sałat z roszponką 1/2 czerwonej papryki 20 dag pomidorków cherry 1 kulka(...)pomidorki cherry dzielimy na połówki. Mieszamy w misce. Przygotowujemy sos: Ocet winny ucieramy z olejem z pestek moreli doprawiamy do smaku cukrem, szczyptą soli oraz pieprzem grubo mielonym. Sałatkę skrapiamy sosem przed podaniem.Podajemy zgodnie ze swoimi upodobaniami. Więcej do poczytania na temat tego produktu na stronie producenta Ol'vita serdecznie zapraszam
Wanilia i Kardamonsałatka jest ekspresowa w przygotowaniu i pasuje do wszystkiego. Z powodzeniem możecie zabrać ją do pracy, myślę, że nie pogniewałaby się jeżeli dodalibyście do niej trochę gotowanego kurczaka (będzie bardziej sycąca). To jak zwykle przepis od moich kolegów pochodzących Rosji / Kazachstanu. Mam wrażenie, że oni bardzo często doprawiają wszystko majonezem – tak powinnismy przygotować też tą sałatkę. Jest nie tylko
Szybko Tanio SmacznieOdwieczne pytanie - co jeść w pracy? Co zjeść, żeby dostarczyć choć odrobinę wartości odżywczych, jednocześnie zaspokoić głód, nie spędzać godzin w kuchni i nie przytyć? Sałatkę! Ale nie byle jaką, bo sałatkę z kurczakiem, awokado, serem feta i warzywami :) Składniki: pół awokado kawałek filetu z kurczaka 3 pomidory kilka różyczek brokułu kilka oliwek 4 plastry sera feta odrobina oliwy
Taste Of My Daysałatka jest idealna na piknik ale można taką przygotować sobie również do pracy. Jest bardzo szybka w przygotowaniu. Lubella ma w swojej ofercie nowe wersje makaronów Lubella Mini, dzięki nim można pobudzić wodze fantazji i wyczarować wspaniałe dania. #lubelloveinspiracje i #lubella Składniki: - 250 g makaronu #Lubella mini rurki 5 warzyw - 100 g sera gouda (można użyć innego(...)twardo i pokrojone w większą kostkę. Dodajemy sól, pieprz i majonez, całość dokładnie mieszamy. Ogórki obieramy ze skóry, przecinamy wzdłuż i kroimy, pomidorki przecinamy na cztery części, dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy. Podajemy z posiekaną pietruszką. Życzę smacznego
Kulinarne życiekokosowym to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Jeżeli chcecie zabrać ją do pracy to owoców nie mieszajcie z sosem (najlepiej wymieszać ją przed samym zjedzeniem), ponieważ już po godzinie (po wymieszaniu z sosem) sałatka może wyglądać nieapetycznie. Składniki na 2 porcje: 4 brzoskwinie paraguayo 1/4 melona 150 g borówek 1-2 banany
Ugotowaćteraz nowe życie. Próbujący jej goście przyznali, że taka sałatka, choć znają ją od lat, ma jeszcze lepszy smak. Sekretem sałatki jarzynowej Gessler są bowiem warzywa gotowane w rosole ”. Brzmi to jak fragment kroniki filmowej o przodownikach pracy i racjonalizatorach – więc w sumie pasuje Ale rewolucja to to nie jest, bo w naszej rodzinie na przykład, ten sekret jest
Niedzielny kucharzprzetwory trwa,dlatego kolejny przepis na ogórki.Tym razem pyszne korniszony,które doskonałe są zarówno do obiadu ale też do sałatek czy wędlin.Przepis dostałam od mojej nieżyjącej już cioci i odtąd korniszony wychodzą najlepsze na świecie.Pracy jest przy nich więcej niż przy kiszonych,ale warto poświęcić trochę czasu by zimą rozkoszować się ich smakiem.Najlepsze są małe ogórki
Niespełnione zdolności kulinarne