Myślę że pomysły na surówki mamy przeróżne , często inspirowane tym , co mamy. Warto jednak po nie sięgać, mają sporo witamin i na pewno są zdrowe. Moja
W kuchennym oknie Ewyczasu do czasu mieszamy. Następnie nakładamy do słoików, zalewamy płynem - nie pasteryzujemy. Wariant mniej pikantny,to papryka słodka 1 łyżka i bez chili. Polecam również: Sałatka na zimę SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyDzisiaj przepis na bardzo prostą sałatkę z tuńczyka i kukurydzy. Jest naprawdę pyszna i bardzo pożywna. SKŁADNIKI
Moje Kuchenne Rewelacjenadchodzące upalne wieczory polecam bardzo prosty przepis na sałatkę caprese - caprese błyskawiczną SKŁADNIKI 1 opakowanie tartej mozzarelli (150g
Moje Kuchenne RewelacjeFajny pomysł na sałatkę śledziową - śledzie z papryką SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjeBardzo lubię wymyślać nowe sałatki. Tym razem błyskawiczny sałatkowy misz-masz ze słodko-pikantnym sosem chili :) SKŁADNIKI 1/2 opakowania mieszanki sałat z roszponką 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 100g szynki lub polędwicy 1 duży pomidor 3 jajka na twardo sos chili słodko-pikantny PRZYGOTOWANIE Sałaty przekładamy do miski. Szynkę i papryki kroimy w kostkę, pomidora
Moje Kuchenne Rewelacjezybka i pyszna sałatka makaronowa z brokułami i tuńczykiem na zimno, lub bezmięsne danie na ciepło :) SKŁADNIKI 200 g makaronu pełnoziarnistego świdry 2 puszki tuńczyka sałatkowego w oleju 1 duży brokuł (ok.500g) pół pęczka natki pietruszki sól pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy (najlepiej) na parze około
Moje Kuchenne RewelacjePyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem SKŁADNIKI 5 jajek puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy cebula dymka + szczypior 2 ogórki konserwowe lub kiszone kilka łyżek majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Dymkę siekamy, Dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Wrzucamy ogórki pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez
Moje Kuchenne RewelacjeWarzywa często goszczą na naszych stołach. Szybko i łatwo można przygotować sałatkę z białej kapusty "JAK U CHIŃCZYKA". Składniki: 1 średnia biała kapusta lub sałata lodowa 2 marchewki 2 cebule Zalewa: 1 szklanka octu winnego 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soli Białę kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę
Salonik smakówLekka i pyszna sałatka z mozzarellą - dla miłośników rukoli
Moje Kuchenne Rewelacjetalerz wylałem 2 łyżki sosu winno - śliwkowo - czekoladowego, na nich ułożyłem plastry polędwicy, które również z góry polałem tym sosem. Obok ułożyłem grillowane ziemniaki. Na talerzy wyłożyłem również sałatkę z sałaty rzymskiej i pomidorów, którą polałem wcześniej przygotowanym dressingiem z miodu, musztardy i soku z cytryny. Podałem z czerwonym wytrawnym winem
Wyprawy kulinarnedrugiej. Po usmażeniu placki wyłożyłem na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Na talerzu ułożyłem 2 placki ziemniaczane, które obficie polałem przygotowanym gulaszem. Obok ułożyłem niewielką ilość sałatki z marchewki i jabłka. Całość udekorowałem kleksami kwaśnej śmietany
Wyprawy kulinarnepiekarnika i odstawiłem na 10 minut do lekkiego ostygnięcia. Wierzch udekorowałem gałązkami tymianku. Tarta doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Proponuję podać ją w towarzystwie sałatki - na przykład taką
Wyprawy kulinarnepoczynającej sobie słonecznej aury. Dzisiaj przemyślenia przeszły w konkrety - stwierdziłem, że idealne będzie coś z młodymi ziemniakami. Przygotowałem do nich szaszłyki z kurczaka z dodatkiem szafranu oraz bardzo prostą sałatkę. Do przygotowania dania użyłem: 600 gram piersi z kurczaka, kilku młodych, małych ziemniaków, 500 gram pomidorów koktajlowych, sałaty roszponki, 1 limonki, pęczka świeżego koperku, 200 ml kefiru, 2 ząbków czosnku
Wyprawy kulinarneprzy włączonym termoobiegu przez 45 - 50 minut, aż do ścięcia się masy jajecznej. Po wyjęciu tarty z piekarnika udekorowałem ją zygzakiem z kremu balsamicznego. Danie doskonale komponuje się z sałatką z pomidorów
Wyprawy kulinarne