sałatka - 51333 przepisów (strona:2771/3423)

Cebulowa gradka – kuchnia podkarpacka 106

Cebulowa gradka - kuchnia podkarpacka Kuchnię Bieszczadów tyleż łączy z innymi zakątkami Podkarpacia, ile dzieli. Wywarli na nią silny wpływ Wołosi, pasterze z południa Europy, którzy zasiedlali

Trzeci talerz
Paluchy z sezamem 114

Paluchy sezamowe to super pomysł na przekąskę imprezową (lub przekąskę do serialu na Netflixie) 🎉 można je podać solo lub z dipem np. serowym, salsą lub guacamole

Czarnawisienka
Roladki z grillowanego bakłażana nadziane tuńczykiem, ciecierzycą, papryką… 92

Bakłażan, oberżyna, jajko krzewiaste, bakman… a może gruszka miłości? Jakie znacie jeszcze nazwy tego warzywa ? A może bakłażan to owoc? Za dużo pytań… zanim

Tajemnice Smaku
Kapusta czerwona kiszona 76

Czerwona kapusta dostępna jest w sprzedaży praktycznie cały rok. Dzięki temu możemy ją kisić w niewielkich ilościach, wtedy kiedy będziemy mieli na nią ochotę. Wystarczy dorodna

Tajemnice Smaku
Kiszone rzodkiewki z miodem 111

Fermentacja to smak, wartości odżywcze, to żywe kultury bakterii, to samo zdrowie! Żywność fermentowana  jest źródłem naturalnych antybiotyków, które możemy spożywać codziennie, bez recepty. Składniki

Tajemnice Smaku
Surówka z białej kapusty z suszonymi morelami, czerwoną cebulą 103

Surówka z białej kapusty to najprostszy i szybki w przygotowaniu dodatek do dań głównych. Proponuję dla odmiany tym razem surówkę z kapusty z dodatkiem suszonych moreli

Tajemnice Smaku
Grzanki z serem pleśniowym, szpinakiem, figami i miodem 86

Chrupiące grzanki z kremowym pleśniowym serem, szpinakiem, świeżymi figami i miodem. Jest to świetny pomysł na szybką i przepyszną kanapkę. Grzanki możemy przygotować z chleba, bułek

Tajemnice Smaku
Przekąska z oliwek i marynowanych papryczek z serem labneh lub z fetą 132

Przygotowanie marynowanych papryczek z oliwkami  w zalewie jest wyjątkowo proste.  Papryczki możemy podać do stołu na  przystawkę, ale jest to również pomysł na

Tajemnice Smaku
Kiszona kalarepa z burakiem 125

Uwielbiam kiszonki, szczególnie te z dodatkiem buraków. Czerwony burak, oprócz smaku nadaje kiszonym warzywom piękny kolor. Kalarepę kroimy w słupki, dzięki temu będzie chrupiąca i wyrazista

Tajemnice Smaku
Dyniowe kimchi 152

Co to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka składająca się zazwyczaj z kapusty, rzepy, ogórka i gochugaru. Gochugaru, czyli koreańskie chili w proszku, a raczej

Tajemnice Smaku
Surówka z kiszonej kapusty – zimowa rewelacja 171

Surówka z kiszonej kapusty – zimowa rewelacja – serio serio! Zimą mam wielką ochotę na jedzenie kiszonek, im bliżej wiosny tym bardziej Read More Artykuł Surówka

Thermomania
Surówka z sałaty lodowej z brokułem, papryką, ogórkiem, czosnkiem i kiełkami 126

Odkąd w prezencie od Mikołaja dostałam kiełkownicę, używam jej na okrągło. No, może z przerwą letnią, kiedy mam warzywka z własnej działki. Nie wiem, czy wiecie

Bułka z Chlebem
Prosta pasta jajeczna z kilku składników 120

Pasta jajeczna to często zapomniany pomysł na smarowidło do kanapki. Jest pyszna, prosta i zdrowa. Dodatkowo można do niej wrzucić to na co mamy ochotę - resztki

Czarnawisienka
Zdrowe frytki z pietruszki w stylu orientalnym 97

Czy istnieje ktoś, kto nie lubi frytek? Frytki to nie tylko ziemniaki smażone w głębokim tłuszczu. Do ich przygotowania możemy wykorzystać również inne warzywa korzeniowe, a

Flymetothespoon

Proponowane wyszukiwania