Danie typowe dla mięsożerców, soczyste mięsko i do tego smażone rydze i sałatka. W rezultacie pyszny obiad na stole, lubicie steki? Każdy przygotowuje je na swój jedyny i niepowtarzalny sposób aby były pyszne i soczyste. Ja uwielbiam medium czyli średnio krwiste a Wy usmażcie sobie tak jak lubicie. Zapraszam do kuchni. Steki z antrykotu ze smażonymi rydzami. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieGeorge’a Colombarisa – tętniąca życiem, pełna przyjaciół, słońca, zabawy, przyjemnie pachnąca, smaczna, ciepła. Kupcie i zróbcie sobie pyszne Dionizja – spanakorizo, saganaki, patates tiganites, keftedes albo przynajmniej sałatkę grecką, mousakę i tzatziki. Książka jest tu. Smacznego
GRUBY WAŁEKmarchewki myjemy, obieramy a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Całość wkładamy do misy , dodajemy jogurt, majonez, sól oraz pieprz. Sałatkę odstawiamy na 15-20 minut w chłodne miejsce aby smaki mogły się połączyć, a następnie podajemy
Miód i pieprzWitajcie :) uwielbiam sałatki i mogła bym je jeść na okrągło, dzisiaj propozycja na słodko, skusicie się :) Zapraszam :) Składniki: 1 opakowanie mixu salat lub masłowa 1 pomarańcz 1/2 szklanki uprażonych orzechów włoskich 3 łyżki prażonego słonecznika kilka pomidorków koktajlowych przeciętych na pół 1 kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z limonki cukier do smaku Wykonanie: Pomarańczę sparzamy gorącą wodą, obieramy
Sama słodycz i szczypta chiliSałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna Placki z cukinii i makaronu Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino
Magiczne Życie Martyprzepis to moja wariacja na temat sałatki, którą kupuję czasami w biurze u "pana kanapki". I choć najbardziej kojarzy mi się właśnie z szybkim obiadem, to wygląda i smakuje tak ładnie, że i na świątecznym stole doskonale się zaprezentuje! Składniki: 0,5 szklanki kaszy kus kus 4 plastry wędzonego łososia garść pestek granatu 0,5 zielonego ogórka garść rukoli
Kulinarne Inspiracjepóźniej, ale też oszczędności na żywności i możliwość obdarowania najbliższych nawet, jeśli mamy ograniczony budżet. Co bym ukisiła z przepisów z tej książki? Dobrze wygląda kiszony soliród, rzodkiewki, sałatka z fenkuła i pomarańczy ze słoika, czy pikantne mieszanki warzywne typu piccalili. Smacznego! The Modern Preserver: Chutneys, Pickles, Jams and More Autorka: Kylee Newton Wydawnictwo: Square Peg Język: angielski Tekst
Ugotowane pozamiatane