sałatka - 52378 przepisów (strona:2123/3492)

Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym 145

Pojawiają się pierwsze, długo wyczekiwane nowalijki w tym szparagi - wiosenny smak luksusu! Niezwykle smaczne, niskokaloryczne i bardzo zdrowe. Świetnie komponują się kolorystycznie i smakowo z truskawkami, o […] Artykuł Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Ziołowy dip do warzyw 139

idealny! Szybki w przygotowaniu - tylko 4 składniki, dwie minuty i gotowe! Składniki: 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów Przygotowanie: Do jogurtu dodajemy przyprawę oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Mieszamy. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Lena Gotuje
Jajka nadziewane łososiem 161

pewnością posmakuje smakoszom wędzonego łososia Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole.   Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu sól

Kulinarny S.O.S.
Sos winegret 200

Winegret to spolszczona nazwa sosu vinaigrette, co z francuskiego oznacza po prostu ocet. Jest to zimny sos do sałatek wykonywany głównie z oliwy, octu, pieprzu i soli. Istnieje jego wiele odmian, w których jako dodatkowy element występuje: musztarda The post Sos winegret appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z wędzonym kurczakiem 145

Sałatka z wędzonym kurczakiem przygotowana z produktów ze spiżarni, ze składników, które można kupić wcześniej, a one spokojnie będą czekały na swój czas. 250 g kurczaka wędzonego (u mnie pierś), słoik (280 g) selera konserwowanego, puszka (340 g) kukurydzy, 3 – 5 ogórków konserwowych, 2 – 3 łyżki majonezu, Kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Kukurydzę i selera odsączyć. Ogórki pokroić

królestwo garów
Zasmażane buraczki 167

Jeśli będzie już gotować buraki zastanówcie się, czy nie ugotować dodatkowej sztuki lub dwóch, które będziecie mogli wykorzystać następnego dnia, np. do przygotowania buraczanych kopytek , buraczanego kotleta mielonego czy sałatki z białej fasoli i buraka

Z notatnika dietetyka
Kiszone ogórki. Dlaczego warto po nie sięgać? 159

zaskoczyć swą różnorodnością. Świetnie sprawdzają się one jako samodzielna przekąska, można je też wykorzystać jako dodatek do kanapek, farszów czy surówek. Ogórki kiszone będą też świetnym uzupełnieniem dla domowych sałatek, które tak często pojawiają się na naszych stołach podczas rodzinnych spotkań. Artykuł Kiszone ogórki. Dlaczego warto po nie sięgać? pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Cuda natury. Olej z konopi i jego właściwości 150

zabiegów z takim dodatkiem – stają się mniej widoczne. Olej konopny w kuchni może stać się cennym dodatkiem do koktajli, jego obecność często uwzględniają też przepisy na pyszne i zdrowe sałatki. Olej ten ma świetny wpływ na ogólny stan naszego zdrowia, zatem dania z jego udziałem pomogą nam na wiele sposobów. Mniej problemów ze stanami zapalnymi oraz groźnymi infekcjami, silniejszy układ

ProstePesto.pl
Wieprzowina słodko-kwaśna 157

makaronem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wieprzowina słodko-kwaśna pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami 231

Ziemniaki możesz po ugotowaniu obrać, ale nie musisz. Zwłaszcza, jeśli używasz młodych ziemniaków. Z czym ją podawać? Zapiekanka ziemniaczana może być podawana sama lub w towarzystwie Twojej ulubionej sałatki lub surówki. Idealnie do niej będzie pasowała klasyczna surówka z selera oraz surówka z marchewki 😍 Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Fasola pieczona w sosie pomidorowym 151

pieczoną fasolę? Najbardziej lubię zapodać ją sobie z pieczywem lub na pieczywie. Tak też Tobie polecam. Oczywiście możesz również do niej ugotować ziemniaki lub jakieś kluseczki. Ukręcić surówkę lub sałatkę. Stworzyć bogatszy obiad. Dla mnie jednak najlepszą opcją, jest ta najprostsza 😅 Jakiej fasoli użyć? U mnie była to fasola czarne oczko, ale możesz użyć dowolnej innej. Polecam w tym przypadku

Blendman
Salsa dodatkiem na grilla 150

ostrzejsze w smaku. Guacamole może posłużyć jako dip do chipsów, pasta do smarowania pieczywa albo sos do grillowanej ryby i chudego mięsa. Sos z awokado nadaje się też do sałatek, na przykład z pomidorków, zielonej sałaty i sera feta albo z rukoli, pomidorków koktajlowych, marchewki, pestek dyni, ryżu. Meksykańskie dania Trochę więcej pracy jest przy daniach typowo meksykańskich. Na majówkę

jakszef.pl
Rosół wołowy / Beef broth 135

przepisem na rosół jest tak samo jak z przepisem na sałatkę jarzynową – każdy ma swój. Dzisiaj zrobimy wołowy, który poza kilkoma szczegółami nie różni się specjalnie od każdej innej wersji rosołu w moim wykonaniu. Dobry, klarowny rosół zajmuje bardzo dużo czasu, ale wart jest każdej godziny wolnego gotowania, czekania. Składników niewiele, ale czasu potrzeba bardzo dużo! Mimo wszystko

Martyna Cooks
Burrito “z odzysku” / Resourceful burrito 128

Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno

Martyna Cooks
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 143

Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie ważne… Ważne, że są! Dzisiaj jako dodatek do makaronu z kurczakiem. Nie mogłam wymyślić lepszego dodatku niż grillowane szparagi! Na całość wystarczy około pół godziny, naprawdę! Miłego gotowania. Asparagus

Martyna Cooks