sałatka - 51095 przepisów (strona:2033/3407)

TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI 80

świetnie smakuje na zimno, sprawdzi się jako genialna przekąska do pracy. Print TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI Jest to danie dla wytrawnych graczy. Course Dinner, Kolacja, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Cukinia, Tapenada, Oliwki, Orzeszki Prep Time 25 minutes Cook Time 25 minutes Servings 1 Author Globus Kulinarny Ingredients Cukinia – duża sztuka Limonka – 1 łyżka Oliwki zielone drylowane

globuskulinarny
Lasagne z Japońską nutą 72

niej napisała: „Gdy mieszają się kultury, fuzja jest nieunikniona” Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, proszę o łagodny wymiar kary i życzę Ci smacznego.  Już jutro wracają Sałatki Świata.  👥 – 2-3-4 ⏰ – 60 minut 🇮🇹 – Włochy 🇯🇵 – Japonia Oczywiście potrzebujemy kilku składników Włochy Płaty świeżego makaronu lasagne – 16-18 sztuk Parmezan – kilka łyżek Pomidory

RafalCook
Feta Pasta – makaron z fetą 96

Pomidory i ser feta to połączenie, które wielu z nas uwielbia. Tym razem będą pomidorki koktajlowe z serem feta, ale nie jako sałatka, tylko w formie pysznego sosu podanego z makaronem. Feta Pasta, czyli makaron z fetą zdobył ostatnimi czasu popularność na jednej z aplikacji społecznościowych. Byłam trochę zaskoczona tak małą ilością składników, ale postanowiłam sprawdzić jego smak i przygotować

Danka Pichci
Krem z brokułów (keto, low carb, wegański) 87

Gnocci kalafiorowe Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Jajeczne placki z cukinii Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Zobacz więcej keto przepisów Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto

WegePrzepis
Pesto z liści rzodkiewki 83

liście rzodkiewki jest pesto. Pesto z liści rzodkiewki jest zdrowe, smaczne a do tego łatwe do przygotowania. Sprawdzi się znakomicie podane na grzankach, jako dodatek do makaronów, mięs oraz sałatek. Już teraz zachęcam Was do zrobienia tego pesto. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pesto Składniki na pesto z liści rzodkiewki. 4 dkg migdałów

MeCooks
Carpaccio z buraka 480

buraka przez Paulina 2021-04-21 Jak wybielić poszarzałe ubrania? Najlepsze domowe sposoby przez Paulina 2021-04-19 Jak wyczyścić materac? Najskuteczniejsze domowe sposoby! przez Paulina 2021-04-18 Sałatka z buraków przez Paulina 2021-04-17 Nietypowe zastosowania soli. Na pewno o nich nie wiedziałeś! przez Paulina 2021-04-15 Jak wybielić firanki? 6 najlepszych sposobów! przez Paulina

To Musisz Wiedzieć
KEKS MIGDAŁOWO- CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI PEKAN 112

foliowego i fosforu. Poprawiają funkcje mózgu i wpływają korzystnie na serce. Ich subtelny, lekko słodki smak sprawia, że można je użyć zarówno w daniach wytrawnych (uprażone jako dodatek do sałatek i dań) jak i deserach, np. obtoczone karmelem do tarty czy do granoli. Chłodzenie: 1 godz. Proporcje na około 15-20 porcji (batonów): ● 200 g mielonych migdałów ● 100 g orzechów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Gdzie w Krakowie zjeść pyszne sushi? 78

jest restauracja sushi. Kraków oferuje wiele lokali, których główną specjalizacją jest kuchnia japońska. Obok sushi możemy w niej zakosztować także innych przysmaków rodem z Kraju Kwitnącej Wiśni. Przepyszne zupy, sałatki, a nawet desery pozwalają spróbować czegoś zupełnie nowego, odkryć nieznane do tej pory, ciekawe smaki oraz sprawdzić, co jedzą mieszkańcy tak odległego od Polski kraju. Każda krakowska restauracja sushi posiada

Żyję by jeść
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem 60

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Pstrąg z imbirem 68

naczynia żaroodpornego, a na nie połóż ryby. Ryby obłóż pokrojonym w plastry imbirem i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Rybę podawaj z pieczonymi warzywami, sałatką z pora i ziemniakami. Krok po kroku: 1. Przygotować rybę; doprawić 2. Polać olejem 3. Pokroić pora 4. Podsmażyć pora 5. Dodać paprykę i pomidory 6. Przełożyć warzywa do naczynia

KuchniaWeDwoje.pl
Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej 64

Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, a w smaku przypomina nieco ananasa lub brzoskwinię z puszki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 słoiki po 600 ml Składniki: 2,5 kg dyni 250 ml octu 10% 250 ml wody

KuchniaWeDwoje.pl
Cukinia w zalewie curry 64

Cukinia w zalewie curry to idealny dodatek do sałatki greckiej oraz niedzielnego obiadu. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 19 słoików 0,25 l Składniki: 2,8 kg cukinii (2,5 kg po obraniu) Zalewa: 2,5 litry wody 2 szklanki (460 g) cukru 2 szklanki (0,5 l) octu 10% 3 łyżki (15 g) curry 2 łyżki kremu

KuchniaWeDwoje.pl
Restauracja “Piwnica pod Galerią” Krynica Zdrój – recenzja 57

zaryzykować. Ale od początku pomidorowa z kluskami lanymi smakowały jak w domu (tylko chyba nie chciało by mi się robić do niej lanych klusek). Udko z ziemniakami przyzwoite, a sałatka z marchewki pyszna. Menu było dość spore (opasła księga oprawiona w skórę), chyba dlatego ja najczęściej decyduje się na danie dnia, no i może trochę, dlatego że mam pewność

KuchniaWeDwoje.pl
Restauracja “Karczma Pod Kogutkiem” Kraków – recenzja 76

cena za taki zestaw to 8 zł – dużo, ale do wyboru mamy około 10 różnych surówek w nieograniczonej ilości. Poprzednim razem dodatkowo zamówiliśmy plecionkę ze schabu oraz sałatkę z kurczakiem i grzankami. Polędwiczki wieprzowe były bardzo dobre, choć mogły by być nieco bardziej miękkie, za to sos kurkowy i kluseczki przepyszne. Placki ziemniaczane bardzo smaczne, świeże i przede wszystkim

KuchniaWeDwoje.pl
Młode ziemniaki w łupinach 72

łupinach. Młode ziemniaki gotowane w łupinach podawane z masłem i posiekanym koperkiem. Wypróbowany, pyszny przepis na ziemniaki w skórkach. Z przygotowanych w ten sposób ziemniaków przyrządza się również sałatki, kotlety, krokiety, ciasto ziemniaczane itp. Młode ziemniaki składniki: 1 kg młodych ziemniaków w łupinach sól masło posiekany koperek Przepis na młode ziemniaki w łupinach: Krok 1. Ziemniaki równej wielkości wyszorować starannie

Moja Książka Kucharska