sałatka z - 2821 przepisów (strona:70/189)

Sałatka z serem halloumi, chrupiącym boczkiem, pomarańczą, granatem i grzankami z miodowo-musztardowym dressingiem 126

Śniadanie da ukochanego to zawsze wyzwanie, bowiem niekiedy trudno zaspokoić męskie i damskie podniebienie jednocześnie. Idealnym rozwiązaniem okazała się sałatka z jego ulubionym serem halloumi, niewielką porcją mięsnego dodatku- czyli chrupiącym boczkiem, grubymi grzankami smażonymi na tłuszczu wytopionym z boczku oraz kwaśną pomarańczą i strzelającym pod naciskiem żuchwy granatem. Całość została uwieńczona miodowo- musztardowym dressingiem, który łączy wszystkie smaki powodując(...)pestki. Na dwóch talerzach rozkładamy mix sałat, rozkładamy filety z pomarańczy oraz grillowany ser halloumi, chrupiący boczek i grzanki. Całość posypujemy granatem. Składniki dressingu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. Podajemy od razu. Smacznego, Klaudia. Moi mili, serdecznie zapraszam Was na stronę http://mojpieknystol.pl

Mango Papaja
Sałatka z ryżem i kukurydzą 586

Sałatki to chyba każdy lubi. Przygotowujemy je często na rodzinne imprezy i cieszą się największym powodzeniem, przynajmniej u nas tak jest. Ta sałatka powstała w szybkim tempie i jest pyszna. Składniki: 1 woreczek ryżu (125 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 5-6 ogórków konserwowych 200 g szynki konserwowej 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki wody

Ala piecze i gotuje
Postna sałatka śledziowa 217

Prosta i smaczna sałatka, w której skład wchodzi zaledwie kilka składników. Tyle jednak w zupełności wystarczy. Śledź, ziemniaki, marchewka i jajko. Przepis na tę sałatkę rodem z Podkarpacia  znalazłam w książeczce „Tradycje kulinarne Wielopolszczyzny” (Wielopole Skrzyńskie i okolice). Składniki: 3 filety śledziowe (z octu) 6 średnich ziemniaków 1-2 marchewki 3 jajka 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki

Trzeci talerz
Sałatka z roszponką i tuńczykiem 153

Prosta, szybka i bardzo smaczna sałatka z roszponką, pomidorami, czerwoną cebulą i tuńczykiem z puszki. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Najlepiej przygotować ją przed samym podaniem i na pojedynczych talerzach.  Składniki: 150 g roszponki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe czerwone cebule 2 pomidory jogurt grecki (kilka łyżek) sól, pieprz ewentualnie oliwa z oliwek(...)talerzach (lub półmisku) ułożyć roszponkę, następnie dodać pokrojone pomidory, cebulę i kawałki tuńczyka. Całość posypać solą oraz pieprzem i ewentualnie polać oliwą z oliwek. Przed samym podaniem na sałatkę nałożyć jogurt grecki i całość posypać sezamem

Ugotować
Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką 1272

Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką - danie godne polecenia wszystkim zapracowanym. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek  2 cebule 1 papryka czerwona 25 dag

Salonik smaków
Warzywo - Dominika Wójciak i KONKURS!! 159

naszym domu nie ma dnia bez warzyw! Nie ma obiadu bez warzyw! A co więcej, zazwyczaj do obiadu jemy dwa rodzaje warzyw - jedne na surowo - np. w formie sałatki czy surówki, drugie po jakiejś obróbce termicznej - gotowane, smażone czy pieczone! Tak lubimy najbardziej - różne smaki i tekstury! Po prostu warzywa uwielbiamy! Wiecie jaka była nasza reakcja po przejrzeniu tej książki(...)pięknej książce i opatrzonych bardzo apetycznymi zdjęciami, które zresztą zrobiła autorka książki! Świetna robota! Nie myślcie, że w książce znajdziecie tylko propozycje warzyw jako dodatki do obiadu czy na sałatki/ surówki! W tej książce znajdziecie wiele ciekawych, świeżych i nowych przepisów na śniadania, obiady, przekąski czy nawet słodkości! Znajdziecie przepisy na croissanty z kremem migdałowym i rabarbarem, na kokosową owsiankę

Plate of Joy
Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 222

grupy z Angeliną z Trener Zdrowej Diety , Martą z Kolorowo-Torcikowo i Edytą z Pasja Smaku . Do przygotowania mieliśmy : Filety z pstrąga smażone bez panierki na papierze oraz dwie sałatki z soczewicą i świeżymi warzywami. Ja z Angeliną zająłem się pstrągiem, a Edyta z Martą sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem

Parowar Faceta
Sałatka ziemniaczana z łososiem i sosem pistacjowym 168

domagamy się tych informacji od nich kupując to co jest, "na chybił trafił", w efekcie czego nie zawsze wiemy co wyjmiemy z garnka :) Dla ułatwienia ściągawka oraz pyszna sałatka z fioletowych ziemniaków, dostępnych w Polsce :) Typy kulinarne ziemniaków Typ A - sałatkowy: Miąższ po ugotowaniu pozostaje zwięzły, ziemniak daje się łatwo pokroić w kostkę czy plastry, które nie rozpadną się(...)potrawie. Ziemniaki dobre na sałatki, do zup i smażenia. Odmiany: Anouschka, Belana, Regina Typ B  - ogólnoużytkowy Miąższ po ugotowaniu jest dość zwarty, ale łatwo go rozgnieść. To ziemniaki najlepsze do gotowania, do mięs i sosów. Odmiany: Vineta, Bellarosa, Catania, Red Sonia, Jelly, Marabel, Elfe Typ C - mączysty Ziemniak po ugotowaniu łatwo się rozsypuje. Dobre na placki, puree, frytki

SzczyptaSmaQ
Sałatka śledziowa 237

sałatka śledziowa to jedna z tych sałatek które szybko znikają ze stołu. Smaki które wzajemnie się przenikają tworzą coś co zaciekawi każdego gościa na przyjęciu. Składniki : 5 płatów śledziowych a'la matias 2 ogórki kiszone 1 duże jabłko (z tych kwaskowatych) 2 średnie cebule 2 jajka - ugotowane na twardo 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Matiasy moczę ok 30 minut

Mechanik w kuchni
Sałatka lodowa z tuńczykiem. 176

skórkę , pokrój na grube plasterki, dodaj do sałaty. Tuńczyka osącz z zalewy na sitku, lekko rozdrobnij palcami lub widelcem. Jajka pokrój na ósemki ( ósemki jajka możesz poukładać na wierzchu sałatki przed podaniem ). Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie razem, dopraw do smaku solą , sokiem z cytryny i mielonym pieprzem. Podawaj do obiadu razem ze ziemniakami ( frytkami ), mięsem lub jako osobne danie(...)Sałatka ta jest bardzo zdrowa i nie tuczy, ponieważ w jej skład nie wchodzi śmietana, ani majonez. Polecam ! :)                              Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Szybka WŁOSKA surówka 453

Polska tradycja surówek do obiadu i włoska inspiracja smakami, wynik = zupełnie nowe smaki do tradycyjnego obiadu. Powiew bazylii i rukoli oraz nierafinowany olej rzepakowy który szczerze

Kuchnia PROzdrowotna
Szarlotka 229

Lubię jak w domu pachnie ciastem, dlatego dzisiaj postanowiłam przygotować pyszną szarlotkę  - typowo jesienne ciasto.   Składniki: 1,5 kg jabłek 1 szklanka cukru 4

Salonik smaków
Wyjątkowa noc z ACCATA - 15-lecie Klubu Arco 194

Witajcie, niebawem szykuje się całkiem ciekawa impreza w uwielbianym przeze mnie stylu z dawnych lat. Taki chwilowy wehikuł czasu świetnie przygotuje Was do tego ciężkiego powakacyjnego

Kuchnia PROzdrowotna
Grzanki orzechowe z gorgonzolą i czekoladą 199

Hej! Czas na szybką, zaskakującą i ładnie prezentującą się przekąskę. Charakterystyczny smak sera gorgonzola przełamuje smak gorzkiej czekolady a całość zamyka orzechowy aromat. W 15 minut

Kuchnia PROzdrowotna
"Każde danie to nowe odkrycie"-Folwark 144

ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła. W duecie z sosem ostrym niezastąpiony(...)tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej sałatce z brokułami..ale o tym kiedy indziej...  SOS REMULADA DUŃSKA- skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu-Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. Taaak, wypróbowałam wszystkie

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania