Kapusta jest wartościowym źródłem witamin, składników mineralnych i błonnika. Szczególnie cenna jest kapusta pekińska, która zawiera bardzo dużo beta-karotenu (prowitaminy A). Pół szklanki pokrojonej kapusty
mojewypiekiinietylkoW stanie surowym zachowują swoje najcenniejsze właściwości, ale nie każdy takie lubi. Można je ugotować w wodzie, na parze albo też upiec. W każdym bądź razie
mojewypiekiinietylkoPonieważ sezon na jarmuż trwa do przymrozków, albo jeszcze dłużej, co jakiś czas pojawią się nowe, ciekawe potrawy z jarmużu. Sposobów na jego wykorzystanie i podanie
mojewypiekiinietylkoKimchi 김치 - tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z
mojewypiekiinietylkoNie każdy wie, że podczas przygotowywania potraw ważnym elementem jest odpowiedni dobór składników. Surówka z ogórka i papryki, mimo swojego apetycznego wyglądu, należy niestety do tych
mojewypiekiinietylkoJakiś czas temu stojąc przed lodówką i szukając inspiracji na kolację wpadłam na pomysł skomponowania tej warstwowej sałatki z tuńczykiem i jajkiem pod żółtą pierzynką. Ku
Anielska Kuchnia AniSkładniki: ½ białej części pora 1 mała marchewka 1 małe jabłko 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka sosu koperkowo-ziołowego Knorr Warzywa umyć i obrać ze skóry
kulinarnyswiatdomiW poprzednim poście proponowaliśmy przykładową surówkę do wątróbki.Bardzo prosta w przygotowaniu-surówka z białej kapusty.W zależności od tego, jaką ilość surówki potrzebujemy przygotowujemy
Maminek kulinarnyNic nie może lepiej smakować, niż surówka ze świeżej, kiszonej kapusty.Na dodatek jest bardzo prosta w przygotowaniu i pasuje niemal do wszystkiego.-ok. 30
Maminek kulinarnyProponowane buraczki są znakomitym dodatkiem do obiadu, zarówno na ciepłojak i na zimno.-4 średnie buraczki myjemy i gotujemy w skórce przez ok. pół
Maminek kulinarnyJest surówka z białej kapusty.Jest też surówka z czerwonej kapusty.Wystarczy:-połówka niewielkiej czerwonej kapusty-jedna marchewka-jedno jabłko-jedna czerwona cebulka-warzywko-sos sałatkowy
Maminek kulinarnyWykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych w zimie. Składniki:-kilka liści kapusty pekińskiej-marchewka-cebula-seler-por
Maminek kulinarnyKolejna prosta surówka do obiadu, wzbogacona ziarnami słonecznika.Składniki:-kilka marchewek-kawałek pora-łyżka lub dwie ziaren słonecznika-majonez-sól lub przyprawa warzywnaMarchewkę tarkujemy
Maminek kulinarnyBardzo smaczna i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem białej rzodkwii innych składników. Składniki:-kilka liści kapusty pekińskiej-pół białej rzodkwi
Maminek kulinarnyZapowiadana surówka z młodej kapusty.Składniki:-pół główki kapusty-jedna duża marchewka-jabłko-szczypior-koperek-sok z cytryny do smaku-2 łyżki oleju-przyprawa
Maminek kulinarny