Rozgrzewająca ciecierzyca w smakach orientalnych. Sałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i świeżej bazylii Kolorowa sałatka z ciecierzycą i fasolą Składniki: 200 g chińskiego makaronu 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki 1 por 1 łodyga selera naciowego 4 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 1 ostra papryczka 400 ml mleka kokosowego 1 pęczek świeżej kolendry
Wino Francja KuchniaSkładniki: 1 puszka mieszkanki groszek z kukurydzą Jamar 120 g kaszy kuskus 3 duże pomidory kawałek pora 1 słoik marynowanych pieczarek jarzynka 2 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Kuskus posypać jarzynką i … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i pomidorami
czarrna od kuchnipadło na pastę kanapkową która równie dobrze może być vege bigosem, gdyż smakuje niemalże identycznie. Na podkręconą bigosową wersję przyjdzie jeszcze pora, ale jeżeli szukasz innych inspiracji z wykorzystaniem cukinii zapraszam do pozostałych przepisów: Zapiekanka serowa z cukinii Sałatka z cukinii z marchewką Ananasy z cukinii Cukinia w zalewie do słoików Placuszki z cukinii Leczo do słoików Sałatka gyros
PychotkaaaZapraszam na szybką sałatkę z mango i awokado. niewielka polędwiczka wieprzowa mieszanka sałat 1/2 mango 1 awokado kiełki słonecznika kiełki pora balsamico di modena oliwa sezamowa Mieszankę sałat wymieszać z kiełkami słonecznika i pora. Dodać kawałki awokado (wymieszanego z sokiem z cytryny) oraz kawałkami soczystego mango. Do tego podsmażyć polędwiczkę wieprzową. Polać balsamico di modena i odrobiną oliwy sezamowej
Humanistka w kuchniIdealna na przyjęcie :) Składniki 1 opakowanie grzybowego tortellini 1 słoik selera w zalewie 1/2 pora 10 dkg szynki drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 30 dkg pieczarek majonez sól, pieprz Sposób … Czytaj dalej Sałatka z grzybowym tortellini
czarrna od kuchniStarty ser żółty 2. Seler konserwowy 3.Ananas 4. 3 łyżki majonezu 5. Białka jajek starte na grubych oczkach tarki 6. Por 7.Kukurydza 8. Czerwona fasolka 9. 3 łyżki majonezu 10. Żółtka jajka starte na małych oczkach tarki Sałatkę wstawić do lodówki na 2-3h aby składniki "przegryzły się". SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąBARDZO SZYBKA W PRZYGOTOWANIU SAŁATKA I BARDZO SMACZNA Składniki 4 - 5 MATIASÓW PUSZKA KUKURYDZY PUSZKA FASOLI CZERWONEJ PUSZKA GROSZKU KONSERWOWEGO PÓŁ PORY PIEPRZ MAJONEZ Sposób przygotowania FASOLĘ ODSĄCZYĆ I WYPŁUKAĆ GROSZEK KONSERWOWY ODSĄCZYĆ KUKURYDZĘ ODSĄCZYĆ PORĘ PRZEKROIĆ NA PÓŁ UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE MATIASY POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PIEPRZ I MAJONEZ, WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI
Darcia w kuchnicytrusami i alkoholem, polecił nam również przygotowanie w domu wersji na słono, z suszonymi pomidorami, czosnkiem i oliwą. Od tej pory, gdy tylko widzę lub słyszę i tym serze, kojarzy mi się z moim Mistrzem Kurtem Schellerem. Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem i ricottą z chia Składniki: 2 garście szpinaku baby 1/2 puszki konserwowej cieciorki 1/4 kubeczka sera ricotta
Moja smaczna kuchniaNastała pora na uzupełnianie zimowych zapasów i napełnianie piwnic i spiżarni domowymi przetworami. Ja na razie jestem na etapie czerpania ze spiżarni mojej ukochanej Mamy. Pewnie przyjdzie dzień, że to ja przejmę ten nawyk, ale na tą chwilę nie wyobrażam sobie, że mogłabym przygotować lepsze przysmaki niż mama Hania. Tym razem przedstawię przepis na domowe suszone pomidory. Może mniej tradycyjne(...)dużej mierze będzie zależeć od jakości samych pomidorów oraz dobrego ich wysuszenia. Pyszne. Już nie raz gościły w Kuchni po mojemu, bo stanowią pyszne uzupełnienie różnego rodzaju dań. Od sałatek począwszy na zapiekankach i roladkach mięsnych skończywszy. Ich smak urzekł również moją Teściową. Bardziej zachwalać nie będę - sprawdźcie sami
Kuchnia po mojemuwyraźnie wyczuwalne brandy, więc idealnie pasuje nie tylko do owoców morza, ale też do grillowanego hamburgera, innych mięs, czy nawet sałatek. Sos pierwszy raz zrobiła Fanny Cradock w 1960 do swojego słynnego dania z krewetek. Od tamtej pory jest klasycznym sosem kuchni brytyjskiej
Milion SmakówSałatka idealna dla osób lubiących połączenie kurczaka z ananasem. Jest delikatna a zarazem bardzo wyrazista. 1 duży por (biała część) 500 g makaronu muszelki 400 g ananasa z puszki 300 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g sera 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą
VioletoweKucharzenieulubionych. Takie sałatki przygotowuje się ekspresowo, są smaczne, kolorowe i świetne do podania na kolację lub domówkę. Kolorowa sałatka z groszkiem SKŁADNIKI: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1/2 puszki ciecierzycy 2-3 korniszony 1/2 pora 1/2 słoiczka papryki konserwowej (3 szt) 3 jajka 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimarchewkę, kapustę - sos majonezow-ketchupowy, ogórek konserwowy, znowu warstwę mięska, naszego sosu, wierzch posypujemy jajkiem startym na oczkach i posypujemy szczypiorkiem. Sałatka jest najlepsza po schłodzeniu 2h w lodówce - jak się przegryzie :) o ile zdołamy wytrwać do tej pory
Walijskie PichcenieStaram się ,,jeść zgodnie z porami roku", a przynajmniej używać produktów sezonowych. Zimą wybór świeżych, nieimportowanych warzyw jest dosyć ograniczony. Dlatego aby urozmaicić menu zestawiam różne warzywa i techniki przygotowania. Upieczone warzywa mają bardziej wyrazisty smak, niż gotowane i najczęściej stają się lekko słodkie (to wynik karmelizacji cukrów). Jeśli chcecie przygotować wyjątkowo smakowita zupę z 2-3 dowolnych warzyw(...)niewielką ilością wody, podgotować i zmiksować. Jest to ,,przepis" na przygotowanie zupy z pieczonych warzyw: marchew, pasternak, seler, kalafior, ziemniaki, brukselka, kapusta, cebula, czosnek, bataty, pietruszka, dynia. Wracając do sałatki będącej tematem wpisu, to jest dobra propozycją na kolację, obiad lub II śniadanie. Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. Jest lekko słodka z nutą goryczki (z brukselki
Codziennik Kuchennycząstki, przełożyć do pomarańczy i dodać miód (jeśli jest skrystalizowany, jak to bywa o tej porze roku, to właśnie na gorących burakach się rozpuści). Ser pokroić w kostkę i dodać do salaterki. Dołożyć chrzan i całość wymieszać. Polać oliwą i posypać porwanymi liśćmi mięty. Sałatka może być osobną przegryzką, ale też dodatkiem do obiadu (u mnie z pieczonym leszczem). Początkowo
Weekendy w domu i ogrodzie