przygotowałam cudowną sałatkę! Ugotowany al dente makaron z kolorowymi warzywami świetnie smakuje na weekendowe, sobotnie, powolne śniadanie! Pełen witamin talerz doda energii na cały dzień! Kocham takie sałatki, nawet o tej porze roku, nie ma nic lepszego! Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 150 g ugotowanego al dente, zimnego makaronu penne (piórka) 1/4 małego, zielonego
Moja smaczna kuchniaChyba najlepsza sałatka jaką do tej pory udało mi się zmiksować :D Sałatki jem na prawdę dość często, ale nigdy nie łączyłam ich z komosą ryżową. Byłam bardzo mile zaskoczona jej smakiem! Jest na prawdę przeprzepyszna! Wszystkie składniki współgrają ze sobą idealnie. Niby nic trudnego, a jaki efekt :) Od teraz komosę do sałatek będą dawać częściej, o wiele częściej
Zdrowie na języku :PPrzepis na tę sałatkę dostałam kiedyś od mojej siostry. Robiłam ją wiele razy od tamtej pory. Jest to sałatka, do której zawsze wracam. Składniki: 1 kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, słoik ogórków konserwowych, mała śmietana 18%, 4 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki ketchupu, przyprawa do gyrosa, 550g piersi z kurczaka, 4 łyżki oliwy
W kuchni u Monikiodsączeniu) puszka kukurydzy (ok. 400 g) seler w zalewie (ok. 300g - ok. 150 g po odsączeniu) 5 jajek 1 por ok. 300-400 ml majonezu (lub mniej - według uznania) pieprz Sałatka z Szy n ką i Ananasem - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki. Kukurydze
Słodka Stronazrobić z włoszczyzną z rosołu? Sałatkę jarzynową? My wolimy wyczarować z nich pożywny, zdrowy pełnowartościowy obiad. Oto zapiekanka pasterska. Przez cały tydzień pokazywaliśmy Wam nasze ulubione przepisy na wykorzystanie resztek z kurczaka. M.in. makaron z kurczakiem w karmelu wietnamskim – patent na to, żeby udko z rosołu zamienić w coś pysznego. Teraz pora na warzywa z rosołu. Jednym z naszych(...)kuchni, który bardzo przypadł nam do gustu. Także dlatego, że to danie jest idealnym nośnikiem naszego credo – czyli twórczego przetwarzania raz przygotowanych produktów. Jeśli do tej pory Wasze warzywa trafiały do sałatki jarzynowej (która jest z kolei polskim klasykiem, choć o rosyjskich korzeniach) to może pora na małą odmianę? Stara, dobra, ale czy jedyna? Sałatka jarzynowa to temat rzeka
Niedzielny kucharzbardzo dużo rosnącej miety i brak jej pomysłów jak ją wykorzystać. Do tej pory ograniczała się jedynie do dodawania jej do herbaty. Zapodałam więc miętę w kilku sałatkach a teraz pora na coś na ciepło - biały ryż z mietą. Taki ryż można podać bez mięsa jako wegetariańską potrawę. Wystarczy w kilka minut przygotować Chińską kapustę Pak-Choy z zielonym groszkiem
Sztuka gotowania w/g Samiryalbo jak u Jamiego Olivera dodatkowo z anchois i pieczoną papryką. To dopiero smak! Sałatka jest niesamowicie lekka, czyli w sam raz na obiad lub kolację o tej porze roku. Przyrządzając sałatkę wykorzystajcie kromki czerstwego pszennego pieczywa typu włoskiego: np. ciabattę, rustykalne bagietki. Polecam dodatkowo podpiec je w piekarniku lub tosterze, żeby pod wpływem soku nie nasiąkły zbyt szybko
Obiad gotowybardzo przypadła do gustu naszym gościom. Trochę obwiałam się połączenia ananasa z tuńczykiem, ale całość wyszła pyszna :) Przepis na sałatkę znalazłam już kilka lat temu tutaj ( klik ) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka ananasa 2-3 małe pory 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 20-30 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo majonez(...)tarce o drobnych oczkach. Składniki układamy warstwami, najlepiej na zmianę warstwę "białkową" i warzywną. Ja ułożyłam tak: - jajka - kukurydza - ananas - tuńczyk - por - seler - ser żółty - majonez (rozsmarować) - por Następnie gotową sałatkę odstawić na kilka godzin do lodówki, aby składniki się przegryzły
My simple kitchenDzień dobry! Zaczynamy nowy tydzień propozycją smakowitej sałatki. Jej podstawą jest mizuna czyli japońskie zioło, nazywane też japońską musztardą. Pierwszy raz miałam okazję ją spróbować od
Pora coś zjeśćMamy kolejną propozycję na ciekawe wykorzystanie porów. Wczoraj była sałatka, a dzisiaj pokażemy Wam fajny sposób na naleśniki z nadzieniem, w którym głównym składnikiem jest por. Dla tych, którzy lubią pory to będzie pyszne danie, a mamy nadzieję, że wszystkim posmakuje :) My bardzo lubimy różne odmiany przyrządzania pora, bo to niezwykle smaczne warzywo, a można z nim robić naprawdę dużo
vegetanieroboty. Możecie też spróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić oferty w tym sklepie. Składniki – sałatka meksykańska 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli niewielki por papryka czerwona kumin, pieprz cayenne, papryka słodka 2 łyżki keczupu i majonezu tabasco (dowolne) pieprz i sól Przepis(...)Pierś kroimy w kostkę i smażymy ją dodając soli, pieprzu, kuminu, pieprzu cayenne, i papryki słodkiej. Z pieprzem cayenne obchodźcie się ostrożnie, by potem dla waszych gości sałatka była do zjedzenia. Por kroimy w cienkie krążki. Paprykę natomiast kroimy w kostkę. Do nich dodajemy kukurydzę, fasolę. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka, która musi być wystudzona. By stworzyć
Kuchennyviral.plroboty. Możecie też spróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić oferty w tym sklepie. Składniki – sałatka meksykańska 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli niewielki por papryka czerwona kumin, pieprz cayenne, papryka słodka 2 łyżki keczupu i majonezu tabasco (dowolne) pieprz i sól Przepis(...)Pierś kroimy w kostkę i smażymy ją dodając soli, pieprzu, kuminu, pieprzu cayenne, i papryki słodkiej. Z pieprzem cayenne obchodźcie się ostrożnie, by potem dla waszych gości sałatka była do zjedzenia. Por kroimy w cienkie krążki. Paprykę natomiast kroimy w kostkę. Do nich dodajemy kukurydzę, fasolę. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka, która musi być wystudzona. By stworzyć
Kuchennyviral.plCiężko mi przemycać pora w surówkach. Pan mąż nie przepada za nim specjalnie i koniec. Toleruje go jeszcze w sałatce z jajkiem, groszkiem i jabłkiem. W innych formach odmawia konsumpcji pora. Jednak tym razem surówka została spałaszowana w całości. Po raz pierwszy robiłam, niecodzienne jak dla mnie zestawienie kapusty kiszonej z porem. I wiecie co, na pewno powtórzę tą surówkę
Mieszam w GarnkuRewelacyjna sałatka, z makaronem, więc pożywna, nadaje się doskonale na sytą kolację jak i na przyjęcie gości, łatwa, prosta, tania - to jej zaleta!, a co dopiero smak.... Składniki: 1 duży por 200 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 3 ogórki kiszone 2 parówki z szynki 1/2 papryki czerwonej sos 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczka musztardy 2 łyżeczka miodu sól(...)paprykę kroimy w kostkę oraz parówkę. Wszystko przekładamy do miski. Podane składniki na sos łączymy ze sobą dokładnie mieszając i polewamy po sałatce. Delikatnie łączymy wszystko razem. Dekorujemy sałatkę zieloną częścią pory. Smacznego
kgwjanczewoSałatka idealna na drugie śniadanie jak i kolację. Połączenie mięsnego tortellini, świeżego ananasa, pora, kukurydzy i szynki. Poniższa sałatka świetnie smakuje i jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Składniki: 250 g tortellini trójkolorowego z szynką (waga przed gotowaniem) 1/2 świeżego ananasa (lub 1 duża puszka) 200 g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por (biała część) 1/2 pęczka koperku sól
Ugotować