Warto mieć w zanadrzu szybką sałatkę na Imieniny albo na każdą inną okazję. Ja polecam ostatnio sałatkę z porem, jajkiem i szynką. Całość bardzo prosta w wykonaniu. Składniki: - 1 duży por - 100 g szynki konserwowej - 2 jajka - 1 łyżka śmietany - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki tartego chrzanu - kolorowy pieprz Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo. Białą część pora dokładnie
Kuchnia co dniaczerstwego pieczywa. 3. Ziemniaczana zupa krem z pesto pietruszkowym Pesto to świetny dodatek do zupy, np. zmiksowanej na krem. Tu mamy przepis na zimowy krem ziemniaczany z dodatkiem porów. 4. Sałatka makaronowa z pesto alla calabrese , pomidorkami koktajlowymi i oliwkami Składniki / na 2 porcje: 200 g makaronu penne 4 łyżki pesto alla calabrese Monini 200 g pomidorków koktajlowych
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: jasna część pora 1 średnie jabłko 1 średnia marchewka 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki jogurtu greckiego 2
Qchnia po prostuCześć! Co roku o tej porze robię sałatkę z buraków przynajmniej z jednej porcji składników. Bardzo ją lubimy na zimno ze słoików i podgrzaną. Podaję ją do obiadu. Składniki: * 2,5- 3 kg ugotowanych czerwonych buraków * 1 kg cebuli * 1 kg papryki Na zalewę: * 250 ml oleju * 250 ml octu * 1 szklanka cukru (można odrobinę więcej
Pieprzyć z Fantazjąpołączone razem sosem czosnkowym to idealny dodatek do kiełbachy z grilla lub obiadu. Pierwszy raz takie połączenie jadłem kilka lat temu na grillu u znajomych i od tamtej pory taka sałatka gości w moim domu już na stałe, szczególnie w okresie letnim gdzie pomidorów mamy pod dostatkiem szczególnie tych polskich malinowych Polecam wypróbować ten przepis, naprawdę warto! (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLsosie własnym – czyli żeberka wieprzowe w pysznym, ciemnym sosie – aż rozpływają się w ustach :) Sałatka na talerzu obiadowym ze zdjęcia pochodzi z tego przepisu: Sałatka z pora. Żeberka duszone w sosie wła The post Przepis na duszone żeberka w sosie własnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDziś coś co sprawdzi się na kolację, do pracy czy na imprezce, czyli sałatka. Dokładnie to sałatka z pora, którą robię od lat o charakterystyczny ostrym smaku. Świetnie komponuje się np. z salami
Z Hrabiną w kuchniKiedy dostałam kolejny kosz z jabłkami do przerobienia, szybko zabrałam się do pracy. No bo przecież inne przetwory czekają w kolejce do zrobienia. Ogórki, pomidory, buraczki, sałatki... Przyszła pora na zrobienie musu z jabłek, który doskonale sprawdza się do naleśników, do pieczywa... Składniki: * 2,5 kg obranych oczyszczonych i pokrojonych jabłek (papierówki) 3 łyżki wody
Kuchnia u KrysiNieskomplikowana surówka z aromatycznych porów i słodką jabłkową nutą. Ekspresowe przygotowanie, intensywny smak.. Zdrowy dodatek do obiadu Polecam! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam
Za drzwiami kuchniPoczątek roku natchnął mnie do przygotowania ściągawki dla mnie i dla Was z sezonowymi warzywami i owocami. Na pierwszy ogień idzie zestawienie: Sezonowe... The post Sezonowe
Eksperymentalnie.comPrzedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb, oczywiście bezglutenową i do chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie
Kawa z mlekiemSezon na grzyby twa więc pora na sałatkę. Przygotowałam ja z pieczonych grzybów leśnych, jajek i warzyw. Wyszła smaczna i nawet szybka w przygotowaniu. Jeżeli lubicie grzyby to ta sałata przypadnie wam do gustu w dodatku jest bardzo efektowna. SKŁADNIKI : 300 -500 g grzybów leśnych 1 duża cebula
Kulinarne Fantazje Mariolidomowe "konserwy" na zimową porę. Ta domowa nie może równać się z fasolką z lady chłodniczej lub słoikową konserwą sklepową. Taka fasolka to świetna baza do przygotowania zimową porą szybkiej sałatki z tego przepisu. Trzeba tylko pamiętać, że fasolkę po uprzednim obgotowaniu powinno się przynajmniej dwukrotnie pasteryzować. Fasolka zawiera spore ilości białka i przy przygotowaniu przetworów traktujemy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tuż przed podaniem. Lekka sałatka to nie tylko najlepszy obiad latem. Zawsze można ją przyrządzić z sezonowych warzyw czy owoców. Nie brakuje ich przez resztę roku. Lekka sałatka pasuje o każdej porze nawet zimą. Lekka sałatka Składniki: 2 porcje 150 g gotowanej czarnej quinoa 1 batat, ok. 350 g 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 1 duże
codojedzeniapory uważałam, że sałatka grecka jest na bazie sałaty. Podczas pobytu w Grecji jadłam prawdziwą tradycyjną grecką sałatkę i bardzo zaskoczyło mnie, że podawana jest w małych porcyjkach (dla jednej osoby), a na wierzchu każdej sałatki leży plaster sera w jednym kawałku polany oliwą i posypany ziołami. W Grecji
To co kocham