stole gości tak przygotowane pieczywo. Idealnie prosto i genialne w smaku. Najlepiej smakuje bez dodatków, można zjeść z każdą sałatką. Używamy, najlepiej własnego pieczywa . Bułkę przekrawamy na pół, podgrzewamy w tosterze lub opiekaczu, skrapiamy łyżeczką oliwy i posypujemy suszonymi startymi pomidorami i ziołami. Niech wybór ziół będzie Wasz, ja używam oregano i tymianku. Spróbujcie i koniecznie dajcie znać jak smakowało
BaRepasSkładniki: 2 pęczki natka pietruszki, 1/2 szklanki oliwa extra vergin, 10 sztuk pomidory, 1 łyżka cukier, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżka musztarda sarepska pęczek
W Mojej Kuchni LubięLekka, pyszna i sycąca zupa krem z pomidorami i dynią. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bo jej przygotowanie zajmuje zaledwie 30 min. Zupa jest bardzo
Kuchnia ŁukaszaSkładnik (2 porcje): 120 gram mix sałat z rukolą 1 pomidor śliwkowy garść orzechów włoskich 1/2 zielonej papryki 50 gram sera koziego "Les Croises
Mango Papajadziś dzień chyba tuńczykowy ;) najpierw sałatka teraz obiad ale wyszło super.... 200 gram makaronu penne pól puszki tuńczyka w oleju garść pistacji pół szklanki przecieru z pomidorów 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego sera Makaron gotujemy według przepisu....ja użyłam woku ale zwykły garnek również sie sprawdzi....a więc przecier i czosnek podgrzewamy, następnie dodajemy makaron, tuńczyka i ser doprawiamy
NaKońcuJęzykachęci aby z prostych składników wyczarować lekką super smaczną i aromatyczną sałatkę. Sezon na szparagi jest krótki, korzystajmy póki czas. Na podwieczorek spisze sie doskonale, można też zabrać w słoiku do pracy. Składniki: ½ główki lodowej sałaty 1 kulka mozzarelli 10 sztuk zielonych szparagów 1 malinowy pomidor ½ ogórka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki płatków migdałowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy(...)pomidora, ogórka i rzodkiewkę, składniki mieszam w salaterce, dodaję ugotowane i ostudzone szparagi oraz osączony z zalewy pokrojony w kostkę ser mozzarella. Sos winegret: Kilka gałązek koperku siekam drobniutko , mieszam w słoiczku razem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, dodaję oliwę, sól, pieprz miód, wlewam winny ocet, słoiczek zakręcam i energicznie wstrząsam do jednolitego połączenia, sałatkę polewam
Wanilia i KardamonCzosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kuchni duże zmiany,a to za sprawą jesieni. Lekkie sałatki powoli zastępuję czymś bardziej pożywnym i aromatycznym. Tym razem padło na pasztet. I pomyśleć, że jeszcze całkiem niedawno warzywne pasztety były nam całkiem obce. Mój mąż zajadał się pasztetami mięsnymi gdy jeszcze mieszkaliśmy ze Francji, ale od dłuższego już czasu w naszej diecie dokonują się ciągłe zmiany. To co kiedyś(...)Nadają się na obiad czy kolację, można je też zabrać ze sobą do pracy. Kto jeszcze nie upiekł takiego pasztetu to czas to zmienić. Pasztet z fasoli i suszonych pomidorów składniki: 500 g białej fasoli 1/2 słoiczka puszonych pomidorów w zalewie 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju z pomidorów 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki oregano
Przysmaki Karolkisałatki skończył się jak każdej innej smacznej sałatki, a mianowicie szybko i bezboleśnie ;) Sałatka idealna na cieplejsze dni podana prosto z lodówki, znakomicie chłodzi przy wysokich temeparturach. Zważywszy na szybkość jej znikania zaleca się robić jej troszkę więcej :D Składniki: 6 dużych ziemniaków, 2 duże pomidory, 3/4 papryki czerwonej, duży zielony ogórek, garść oliwek, 1/2 cebuli, 1/2 puszki kukurydzy, opakowanie(...)miękkości, następnie studzimy. 2. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę, mieszamy wszystkie składniki z ziemniakami. 3. Ser kroimy w kostkę. Dodajemy do warzyw. 4. Przygotowujemy sos ziołowy dodajemy do sałatki. Odstawiamy do lodówki, na ok 1h;) Smacznego
Kuchnia Pełna PasjiSmak i konsystencja, chrupkość bez zarzutu. Idealnie wpasowały się w moją sałatkę. Składniki: 2sztuki makaronu z „zupek chińskich” 1 puszka mieszanki groszku z kukurydzą Jamar 30dag ulubionej wędliny kawałek białej części pora 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 4-5 małych ogórków konserwowych 2 twarde pomidory średniej wielkości 3-4 jajka na twardo/ opcjonalnie majonez natka pietruszki sól
W garach u GosiZapraszam dziś na niezwykły przepis - ryż po meksykańsku - jak sama nazwa wskazuje danie pochodzi z kuchni meksykańskiej . Jest to swego rodzaju risotto , ale bez ryżu arborio
Kawa z mlekiemDziś polecam kolejną naszą ulubioną zapiekankę, zapiekanki są chyba naszymi ulubionymi potrawami. W sklepach jest coraz większa różnorodność makaronów bezglutenowych, tym samym repertuar dań bezglutenowych staje
Kawa z mlekiemNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Humanistka w kuchnipiekarniku, by były gorące i chrupiące, a następnie napełniam je całą masą świeżych warzyw: sałatą lodowa, pomidorami, cebulką, papryką, oliwkami, papryczką jalapeño (w wersji dla dorosłych). Całość zwieńczam kiełkami brokuła, które od wielu lat namiętnie dodaję do wszelkich kanapek, surówek, sałatek i wielu przekąsek. Kiełki brokuła to ogromne źródło sulforafanu, dzięki czemu wykazują bardzo(...)plastry wędliny i jeden plaster żółtego sera. Zapiecz je przez 4-5 minut w piekarniku, tylko do rozpuszczenia się zera.Na gorące ciabatty ułóż kolejno sałatę lodową, plastry pomidora, cebulę krojoną w piórka, paprykę pocięta w słupki, drobno pokrojone oliwki i papryczkę jalapeño. Górę posyp sporą ilością kiełków brokuła i polej całość sosem. Złóż ciabattę na pół i gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilony