dodatki, które sprawią, że sałatka nie będzie mdła i sucha to sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól i pieprz. Dodatki warzywne i ziołowe zależą już od naszych upodobań. Sałatka jest idealna jako dodatek do dań obiadowych np. ryby ( Smażony na maśle dorsz na kuskusie z warzywami ) oraz jako dodatek do dań z grilla. A sezon grillowy w pełni. SKŁADNIKI(...)międzyczasie: kroimy w kostkę pomidora (pomidorki koktajlowe na ćwiartki) i ogórka. Siekamy natkę pietruszki/miętę i pozostałe zioła. Oliwki kroimy w plasterki albo na połówki. Wszystko wrzucamy do miski z kaszą. Polewamy wszystko oliwą z oliwek i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Dodajemy sól i pieprz. Sałatkę dokładnie mieszamy
OstryKęsdodatki, które sprawią, że sałatka nie będzie mdła i sucha to sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól i pieprz. Dodatki warzywne i ziołowe zależą już od naszych upodobań. Sałatka jest idealna jako dodatek do dań obiadowych np. ryby (Smażony na maśle dorsz na kuskusie z warzywami) oraz jako dodatek do dań z grilla. A sezon grillowy w pełni. SKŁADNIKI(...)międzyczasie: kroimy w kostkę pomidora (pomidorki koktajlowe na ćwiartki) i ogórka. Siekamy natkę pietruszki/miętę i pozostałe zioła. Oliwki kroimy w plasterki albo na połówki. Wszystko wrzucamy do miski z kaszą. Polewamy wszystko oliwą z oliwek i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Dodajemy sól i pieprz. Sałatkę dokładnie mieszamy
OstryKęspara Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE Warzywa myjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat, dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z 3 łyżeczkami musztardy miodowej, tak powstałym dipem polewamy naszą sałatkę. Jeszcze raz wszystko starannie mieszamy i gotowe ☺ SMACZNEGO
Zdrowo i kolorowostały się żeberka mięsne pyszne aromatyczne, z młodymi ziemniakami i marchewką...i sałatka. Tak przygotowane jedzonko, na pewno wydobędzie max smaku i żadna witaminka się nie zmarnuje. Składniki -żebrka mięsne – ilość to zależy od apetytu -młode ziemniaki -marchewka -dużo koperku -zielona sałata, pomidor, ogórek , itd. -jogurt naturalny -sól, pieprz,oliwa z oliwek, czosnek -liść kapusty- genialny Najpierw(...)następnie pokrywką. Liść z kapusty ma ogromne znaczenie, wszystko się nam sparuje elegancko. Wkładamy do piekarnika na 200-220 stopni i pieczemy do miękkości żeberek. Podajemy z sałatką jaką chcemy. Obiad ma genialny smak , który zachowal się dzięki duszeniu w sosie własnym i pod liściem kapusty, który zobaczcie co się z nim stało! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniformie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :)Składniki:1 średnia cukinia250g mięso mielonego4 pieczarki1/2 dużej cebuli1 ząbek czosnku (u mnie duży!)1 ogórek konserwowy1 papryka konserwowa4 plastry
Kitchens Alphabetzapisków i już niejednokrotnie sprawdził się na imprezach okolicznościowych. Sałatka bardzo ładne wygląda i kroi się jak tort. Tym razem zrobiłam ją bez żadnej okazji - tak dla siebie, ponieważ w smaku również jest rewelacyjna. 80-100g ryżu (ugotować) 2 duże marchewki (ugotować, zetrzeć na dużych oczkach tarki) 3 ogórki korniszone (zetrzeć) 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka (użyłam
Di gotujemarynowane w oleju i occie karczochy, kolorowa sałata z pomidorami i ogórkiem , a także pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem oraz przypiekane na grillu lekkie pszenne pieczywo. Nie chodzi koniecznie o to, żeby zawsze stosować te dodatki w komplecie. O ile karczochy i sałatkę warto jednak podać, to pieczone ziemniaki będą najwłaściwsze w warunkach domowych, zaś pieczywo – podczas grillowania(...)Apetyczny rozmarynowo-cytrynowy kurczak z lekką nutą chili. Do grillowania na świeżym powietrzu lub pieczenia w piekarniku. Najlepszy z marynowanymi karczochami, pieczonymi ziemniakami oraz mieszanką sałat z pomidorami i ogórkiem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 średnie nogi z kurczaka (po ok. 300g) 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 łyżeczki soli
Kulinarna Pokusajarzynowej, która u mnie króluje pod nazwą "Kartoffelsalat" (czyli niem. sałatka ziemniaczana). Po dziś dzień serwuję się ją u mnie z kiełbaską lub parówkami na ciepło ;) Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 8 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku 2-3 ugotowane marchewki 3-4 ogórki konserwowe 1 mała cebula 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki
My simple kitchenCzasem wieczorem nie mam najmniejszej ochoty stać w kuchni. Nie lubię tych dni, bo zazwyczaj jestem bardzo rozdrażniona i nic nie sprawia mi przyjemności, a poprawa
Kitchens AlphabetBardzo smaczna i niesamowicie prosta do zrobienia sałatka makaronowa. Do tego bajecznie kolorowa, zachęcająca do spróbowania. Najwięcej czasu zabierze Wam tak naprawdę ugotowanie makaronu :) Z przepisu wychodzi faktycznie duża porcja, zatem jest najlepsza na rodzinne obżarstwo :) Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki(...)zalewy na sitku. Ogórki kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne i wraz z szynką i jajkami kroimy w kosteczkę. Do reszty składników dodajemy kukurydzę i fasolę. Całość dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy majonez, a także przyprawy (do smaku). Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut, aby smaki się przegryzły. Każda porcję sałatki możemy ozdobić dodatkowo
MyCookBook.pltwardo i pokroić w kostkę, ogórki i jabłko również. Buraka ugotować, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko delikatnie wymieszać. W oryginale jest szynka gotowana pokrojona w kostkę, ale nie jest to konieczne. To już zależy od Was. Ja osobiście wolę na wigilię bez szynki. Majonez wymieszać ze śmietaną i wlać do sałatki. Wstawić do lodówki, podawać
Kuchnia Pokoleńsałatka z porem i szynką Wykonanie tej sałatki zajmuje dosłowne kilka minut a jej smak, na długo pozostaje w pamięci. składniki dla sześciu osób 5 jajek 1 średni por 250 g groszku konserwowego 250 g kukurydzy konserwowej 150 g szynki wieprzowej ( konserwowej, lub wędzonej) 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 4-5 łyżek naturalnego jogurtu, lub kwaśnej śmietany sól, pieprz(...)sposób przygotowania W garnku gotujemy jajka na twardo. Szynkę wieprzową, oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę,wrzucamy do miski, dodając do nich dokładnie umytego i pokrojonego w półplasterki pora ( tylko białą cześć). Na sicie płuczemy i odcedzamy kukurydzę i groszek, a następnie również dodajemy do miski, dokładamy do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka
Miód i pieprzsałatka z awokado W smaku tej sałatki możemy odnaleźć wspomnienie minionego lata. Tym bardziej warto ją sporządzić w te chmurne jesienne dni, po pierwsze aby poprawić sobie humor, a po wtóre by wzmocnić własny organizm solidną porcją witamin. składniki dla trzech osób 1 dojrzały owoc awokado 2 pomidory 1 ogórek 1 papryka 1 niewielka główka sałaty ( lub pół większej) garść(...)cienkie plastry. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy go do sporej misy, dokładamy do niego pomidory pokrojone w plastry. Całość delikatnie mieszamy na koniec dodając oliwki, awokado, posiekany szczypior i sałatę porwaną w strzępy. W niewielkim naczyniu mieszamy emulsję z soku z cytryny, oliwy, soli, oraz pieprzu. Wymieszane składniki emulsji dodajemy do sałatki, jeszcze
Miód i pieprzcienkiego, podwędzanego kabanosa, nadaje jej niepowtarzalny charakter. A jeżeli w sałatce, znajdziemy również przesmażoną na maśle pieczarkę, to smak potrawy będzie wprost wyborny. składniki dla sześciu osób 5 jajek 500 g pieczarki 1/2 pęczka dymki ze szczypiorem 250 g groszku konserwowego 250 g kukurydzy konserwowej 150 g kabanosów 2 ogórki konserwowe 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 2 łyżki majonezu(...)wrzucamy na patelnię, ma której wcześniej rozgrzaliśmy dwie łyżki masła i łyżkę oliwy. Pieczarki przesmażamy przez pięć minut, na dużym ogniu, lekko je soląc i pieprząc Kabanosy, oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę,wrzucamy do miski, dodając do nich posiekaną, razem ze szczypiorem dymkę, oraz lekko przestudzone pieczarki. Na sicie płuczemy i odcedzamy kukurydzę i groszek
Miód i pieprzSałatka z kiełkami fasoli mung i gotowaną piersią kurczaka Kiedy zrobiłam tą sałatkę, nie miałam pojęcia, że wpisze się na stałe w moje menu. Jest świetna na obiad, i doskonała na kolację. Bez węglowodanów same warzywa i białko. Chude nie smażone białko. Jest ona zgodna z kuchnią pięciu przemian(...)Pomidor i ogórek pokrój na zapałki. 4. Kiełki i pokrojone warzywa wrzuć do misy, zalej sosem z podanych składników. Wymieszaj. 4. Ugotowana pierś pokrój pod kątem na plastry. 6. Rozłóż na talerzu do serwowania warzywa, obok ułóż pierś . Całość posyp sezamem i/lub świeżą kolendrą. Sałatkę dla niejedzących mięsa proponuję
AZgotuj!