pyszność sałatką. Genialna na upały, jako dodatek do chleba, lub jako po prostu samotne danie,przekąska..ochłodzenie! Syta ,ale lekka. Pachnąca i aromatyczna. Orzezwiająca, gdyż pierwsze skrzypce gra tutaj ogórek, na którego właśnie w tym czasie mamy wysyp. Dobrego ogórka nigdy dość. Składniki -ogórki gruntowe -pomidory -oscypki lub inny ser mocno wędzony -twaróg w kostce -majonez -natka pietruszki -malutki ząbek(...)dużych oczkach, dodaj. Jeszcze na koniec natka pietruszki, wymieszaj delikatnie. Dodaj majonez i połącz wszystko. Wstaw do lodówki aby się przegryzła i wychłodziła. Międzyczasie zrób pastę z awokado. Awokado, łyżeczkę soku z cytryny, i oliwę z oliwek rozetrzyj na pastę...i gotowe! Nałóż na kanapki, podawaj z sałatką. Podałam na Porcelana Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikukurydzy 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz ziołowy Kapustę przekroić na pół i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i paluszki krabowe drobno pokroić. Kukurydzę odcedzić na sicie. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko połączyć z pozostałymi składnikami i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. sałatka z młodej kapusty
O kuchni z uczuciemodsączamy z sosu. Na talerzu układamy małą obręcz/pierścień do formowania sałatek, łyżką nakładamy warstwę ryżu, dociskamy do dna. Na ryżu układamy warstwę tuńczyka i także dociskamy. Potem nakładamy warstwę pora, następnie marchewki i ogórka. Delikatnie zdejmujemy obręcz. Wierzch polewamy sosem z mieszanki śmietany z majonezem i sosem sojowym oraz opcjonalnie posypujemy czarnym sezamem uprażonym na suchej patelni. #MasterTuńczyk
Bon appetit mon amie1 słoik konserwowej fasolki szparagowej 3 ogórki kiszone 1 cebulka pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz Fasolkę pokroić w większe kawałki, ogórek i cebulę w
Jadło i czytadło1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki 1 puszka ananas 1 słoik selera 1/2 szklanki ugotowanego ryżu majonez sól, pieprz Ananasa pokroić w paseczki, pozostałe warzywa dokładnie
Jadło i czytadłoSkładniki: 1 brokuł 3-4 jajka 200-250 g paluszków surimi sól, pieprz jogurt naturalny majonez Sposób wykonania: 1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1/2 szklanki kuskusa 1/3 średniego ogórka szklarniowego 1 papryka konserwowa 150g kukurydzy 2 plastry sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka sosu sojowego Sól, pieprz
Emcia Pichcichrupiące wykończenie :) Przepis na tę pyszną sałatkę znalazłam tutaj ( klik ), lecz zamieniłam mięso mielone na kurczaka i użyłam zwykłych chipsów. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 3 pomidory 3 piersi z kurczaka 30-40 dag pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 70 g żółtego sera chipsy o ostrym smaku 5 łyżek majonezu 3 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy
My simple kitchenteż: Sałatka brokułowa z serem feta i kukurydzą Przepis na sałatkę makaronową z brokułami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 200 g makaronu główka brokuła 4 jajka 10 pomidorów suszonych w zalewie garść pestek dyni Sos czosnkowy: mały jogurt naturalny, 2 ząbki czosnku, łyżeczka majonezu, łyżeczka musztardy, ulubione zioła, szczypta soli Przepis 1 Jajka, brokuły
Kuchnia BazyliiSałatka z brokułami i serem feta to idealny dodatek do Waszych potraw z grilla. Składniki : brokuły 4 duże pomidory 2 małe czerwone cebule puszka kukurydzy 200g ser feta 4 duże łyżki słonecznika łuskanego 150g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Sposób przyrządzenia : brokuły gotujemy al dente w osolonej wodzie(...)mieszamy z dwiema łyżkami majonezu, z czosnkiem wcześniej przeciśniętym przez praskę słonecznik prażymy na patelni ok 4 minuty, aż będzie miał złocisty kolor ser feta kroimy w kosteczkę w półmisku układamy brokuły, posypujemy kukurydzą, cebulą, pomidorami, serem feta, solimy i pieprzymy, a następnie polewamy sosem - czynności powtarzamy na przemian, a na koniec posypujemy uprażonym słonecznikiem sałatkę podajemy z pieczywem
zobacz ich smakWitam Was:) Dziś w Naszej rodzinie mieliśmy przyjęcie urodzinowe Miłosza. I z racji tego zrobiłam sałatkę;) Przepis 100% mojego autorstwa . Robi się ją szybko o jest łatwa w przygotowaniu . Sałatka z mięsem pieczonym i serem wędzonym Myślę, że smakowała bo bardzo szybko zniknęła.z Miski :) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki 🤗🤗🤗🤗🤗 https://m.facebook.com/gotowaniepatki/(...)posiekanego kopru Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę. Ser turę na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroję w kostkę. Do miski przekładam wszystkie składniki sałatki. Składniki sosu łącze ze sobą. Polewam sałatkę. Mieszam. Odstawiam do lodówki
Gotowanie Patkibrudzenia'). Dobrze jest mieć pod ręką przepis na taką ekspresową, smaczną i niebanalną sałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco! SKŁADNIKI: - kapusta pekińska, połowa, - puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje), - puszka kukurydzy, - torebka ryżu parabolicznego, - cebula czerwona - 3, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej), - opcjonalnie jajko. Dość drobno kroimy kapustę i cebulę(...)Mieszamy z wystudzonym, ugotowanym ryżem, z kukurydzą i z tuńczykiem. Dodajemy przyprawy i majonez - my dajemy go dość dużo, bo nabiera wtedy idealnego smaku. Jeśli dodajemy jajko, kroimy je w małą kosteczkę. Po sprawie. Zapominamy o robocie i delektujemy się pysznym smakiem naszego ekspresowego, mini dzieła sztuki. :) Ps. banalnie proste, a zobaczycie, że posmakuje każdemu. Można nas spokojnie nazwać "sałatkożercami
Wypisz Wymalujtego w jak dużej salaterce składacie sałatkę – odpowiednio słoną i kwaśną, robioną na białym winie (nieodmiennie polecam musztardę Maille). Musztardę dokładnie rozsmarowujemy po śledziach. Pieprzymy. Pokrywamy warstwę musztardy posiekaną cebulą. Na tą warstwę ścieramy ¼ ziemniaków i lekko przyklepujemy. Na ziemniaki wysypujemy kiszone ogórki i warstwę wyrównujemy – na ogórki kładziemy majonez wymieszany ze śmietaną w proporcji 2:1 (u mnie(...)oczkach ścieramy warstwę buraków – przyklepujemy, żeby wlepiły się w majonez i puściły trochę soku. Na buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałe ziemniaki, przyklepujemy. Znowu korzystamy z mieszanki majonezu i śmietany – polewamy nią ziemniaki i pieprzymy. Na wierzch, na drobnej tarce, ścieramy ugotowane jajka. Salaterkę przykrywamy folią spożywczą i zamykamy w lodówce. Szuba jest najlepsza dopiero po 24 godzinach
Karo in the Kitchen