Pasta z łososia 210przepyszne, idealne na chlebek. Do głębokiego naczynia wrzucić posiekany bardzo drobno czosnek,posiekany szczypiorek, serek, rozdrobionego łososia. Zmiksować wszystko na gładką masę, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Wyłożyć masę do miseczki i wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego, to jest bardzo dobra sałatka
Kuchnia Pokoleń
Cielęcina po holsztyńsku 308pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u nas z tostami. Składniki 4 kawałki cielęciny po 100 g każda sałata 2 łyżki oleju 4 jajka 200 g łososia wędzonego kilka filecików anchois 2 łyżki kaparów buraczki marynowane (plastry) natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchen
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y część 2. 129łososiem i sosem pistacjowym Czas wykonania: 10 min Składniki: 1 placek tortilla 75 g łososia wędzonego w plastrach garść mix sałat Sos: 30 g pistacji (po obraniu) 2 łyżeczki oliwy 1/3 łyżeczki miodu 1/3 łyżeczki soku z cytryny pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos zmiksować w blenderze. Placka do tortilli wysmarować sosem, posypać sałatą i wyłożyć kawałki łososia. Całość zwinąć(...)Czas wykonania: 5 min Składniki: 1 placek tortilla 3 łyżki humusu pomidorowego ( Przepis na humus ) kawałek papryki kawałek ogórka garść mix sałat Przygotowanie: Placka do tortilli wysmarować humusem, wyłożyć sałatkę oraz pokrojone w paski warzywa i zawinąć w rulon. Gotowe. Tortilla z szynką parmeńską i serem mozzarella Czas wykonania: 5 min Składniki: 1 placek tortilla 50 g szynki parmeńskiej
KuchniaWeDwoje.pl
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 333półmiski z daniami gorącymi, reszta bez zmian. Co podać w tych 5 rodzajach ,np. kotlet schabowy Rajców, kotlet de volaille, filet z kurczaka z pesto pod mozzarellą, filet z łososia na młodym szpinaku, staropolski zraz zawijany. Czyli mamy - wieprzowinę, 2 x drób, wołowinę i rybę. Teraz ilość dań które zamówimy. Przecież na 100 osób nie zamówimy(...)sałatek należy pamiętać, żeby nie zamawiać wszystkich z dodatkiem majonezu. Należy też pamiętać o ilości tych sałatek. Nie robić ich zbyt dużo, ponieważ następnego dnia już ich nie podamy. 5. ryba w galarecie, tutaj można połączyć na jednym półmisku dwa gatunki np. łososia i pstrąga, oczywiście można podać tylko jeden gatunek, albo podać je osobno, 6. ryba wędzona. Jeżeli
Kulinarny karnet Christophera
Carpaccio z gotowanym burakiem i malinami 139zależności od regionu także tuńczyka lub łososia. Plastry mięsa ułożone ściśle jeden obok drugiego na płaskiej paterze, wzbogacone liśćmi sałaty, tartym parmezanem, kaparami, skropione oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dzisiaj przedstawię inną słynną wersję włoskiego carpaccio, w której surowe mięso zostało zastąpione cieniutkimi plastrami gotowanego buraczka. Taka wytrawna sałatka umili Twoje śniadanie lub lunch. Wygląda obłędnie a połączenie
ProstePesto.pl
BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM 141PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
KACZKA W POMARAŃCZACH Z FASOLKĄ I KOPYTKAMI 154PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI 126PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ 140PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
FASOLKA Z EDAMAME I AZJATYCKIMI GRZYBAMI 159PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM 158PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE 152pieczoną na słodko z owocami. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE: ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM
globuskulinarny
Dukkah – egipska mieszanka przypraw 218potrawach. Dukkah może zastąpić część bułki tartej w panierce – pasuje w takim wdaniu do kurczaka, ryb (łosoś i dorsz w dukkah są fenomenalne!) i innych mięs (w Australii robi furorę jako panierka do jagnięciny i baraniny). Można nią posypać gotową zupę lub sałatkę – świetnie urozmaica wszelkie zupy-krem. Na śniadanie sprawdzi się do osypania jajecznicy, jajek w koszulce lub otoczenia
Karo in the Kitchen
Szybki sposób na chrupiące, blanszowane szparagi 241podsmażałam je około pół minuty. Przełożyłam na talerz, dodałam jajko w koszulce i plastry wędzonego łososia, oprószyłam solą i pieprzem. Wyszły przepyszne i chrupiące. Tak zblanszowane szparagi można owinąć wilgotnym ręcznikiem i przechowywać w lodówce kilka dni. Można je dodać do sałatek, bulionu, past, pizzy... Co kto lubi. Tym razem jednak całe przeznaczyłam do zjedzenia od razu :) Inne
Jemy Pijemy
ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII 198Smacznego! *Możesz ewentualnie użyć innego oleju, np. z pestek winogron. **Z cykorią możesz również komponować sałatki z dodatkiem jabłka, kiwi i sera pleśniowego (np. Roqueforta) lub sera koziego. Inne możliwe kompozycje sałatkowe: jabłko, marchewka, rodzynki i orzechy. A także: grejpfrut, wędzony łosoś, awokado i kukurydza
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska