salatka z kurczaka - 7291 przepisów (strona:357/487)

Restauracja Kashmir | Warszawa Wilanów 77

dwoma sosami oraz sałatką. Jeżeli macie mniejszy głód, może być nawet potraktowana, jako danie główne 🙂 Na jedną osobę to bardzo duża porcja. Zdecydowanie polecam! Następnie zamówiliśmy zupy, dla mnie Lamb Soup  czyli rozgrzewająca zupa z kawałkami jagnięciny i warzywami, a dla męża Hot and Sour Chicken Soup , kwaśno – ostra zupa z kurczakiem i sosem sojowym. Jeżeli miałabym wybierać

Kuchnia Bazylii
Kotleciki rosołowe 91

pozostałe warzywa albo wykorzystuję do sałatek, albo razem z mięsem używam do zrobienia farszu do pyz, krokietów czy pierogów. Tym razem jednak postanowiłam zrobić coś jeszcze innego, a mianowicie kotleciki rosołowe. Są one bardzo proste do zrobienia i smaczne, no i to coś odmiennego. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 podudzia z kurczaka (u mnie z wiejskiego koguta

Waniliowe Improwizacje
Sałatka z wątróbką drobiową, soczystymi owocami i chrupiącym słonecznikiem 112

Szybka w przygotowaniu, kolorowa sałatka na bazie bogatej w żelazo, cynk i zawierającej wysokojakościowe białko wątróbki, świeżych, soczystych owoców, i chrupiącego słonecznika to świetny pomysł na pełnowartościowy, letni obiad. Składniki: 600g wątróbki drobiowej 125g roszponki 4 kiwi 1 pomarańcz 1 granat 30g pestek słonecznika 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej sól i pieprz Dressing: 4 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
KURCZAK W CZOSNKU Z LION 139

płaska łyżka bułki tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka umyć ,osuszyć ,posolić z obu stron i popaprykować.Obtoczyć w mące ,strzepnać i włożyć na gorący olej.Obrumienić na złoty kolor,dodać masło i drobno posiekany czosnek,podlać 0.5 szkl.wody.Dusimy do miękkości pod przykryciem na małym gazie.Wsypujemy bułkę tartą i przykrywamy pokrywką ,dusimy jeszcze 10 minut.Podajemy z sałatką z pomidorów na ostro i salatką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki z botwinką i serkiem śmietankowym 187

Dodatkowo podałam je z lekka sałatką i kaszą. Takie obiady lubię najbardziej.  W sezonie używam świeżej botwinki, natomiast poza wykorzystuję swoje zapasy z zamrażalki. Od kilku lat nie może zabraknąć jej kilku paczuszek, które wykorzystuję potem do różnych dań i o dziwo najrzadziej do zupy. Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 pęczek botwinki świeżej

Fabryka pomysłów
Top 10, czyli co czytaliście najchętniej w 2015 roku 164

Miejsce 2 Sałatka pieczarkowo-jajeczna ( klik )  Miejsce 3 Karkówka pieczona na  świąteczny stół ( klik )  Miejsce 4 Placuszki bananowe z czekoladą ( klik )  Miejsce 5 Krewetki z patelni - walentynkowa kolacja ( klik )  Miejsce 6 Leśny mech ( klik )  Miejsce 7 Zupa krem z brokuła ( klik )  Miejsce 8 Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem ( klik )  Miejsce

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka z ziołami prowansalskimi 308

dente i przestudzić. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko schłodzić. Jeżeli chodzi

In my kitchen
Wegetariańskie penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 252

Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Teneryfskie jedzenie i wegetariańskie podróże 114

sałatki, które w zupełności wystarczą, żeby zaspokoić głód w upalny dzień, gdy słońce świecące prawie pionowo nad ziemią praży wszystko i wszystkich którzy staną mu na drodze. Osobiście polecam sałatki "kanaryjskie" które są mieszankami świeżych warzyw i owoców w lekkim vinaigrette.  Lokalnym przysmakiem, który dodaje się do wszystkiego od ryb po owoce jest sos mojo występujący w dwóch wersjach(...)można dostać też inne jego odmiany np.  z marchewką lub kolendrą.  Pamiątki z wakacji w tym sosy mojo Poza tym królują hiszpańskie tapas i wszelkie dania z kurczakiem i innym mięsem, a także paella - nic dla wegetarian :( Jednakże ze względu na duży przepływ turystów przez wyspę, w różnych jej zakątkach znajdziemy także kuchnię hinduską, chińską, tajwańską, austriacką

Pełna Lodówka
Moje #kuchenneskarby - Zakupy w sklepie z produktami arabskimi 175

chciałam pokazać Wam moje najnowsze nabytki pochodzące z tego sklepu.   Moghrabieh - izraelski kuskus O tych małych kuleczkach pisałam Wam już kilka słów w środę, przy okazji przepisu na sałatkę z warzywami, fetą i kuminowym jogurtem . Kupiłam je z ciekawości, bo zwykłego kuskusu używam dość często. Moghrabieh, moughrabieh, mograbie , ptitim , kuskus izraelski, libański, perłowy, a nawet gruby czy olbrzymi(...)minut. Słowo "moghrabieh" w języku arabskim oznacza "potrawę z krajów Maghrebu" i odnosi się nie tylko do samego makaronu, ale także tradycyjnej potrawy przygotowywanej z jagnięciną lub kurczakiem. Przeglądając Internet dowiedziałam się, że kuskus izraelski i libański to nie jest dokładnie ten sam produkt. Różnią się one metodą wytwarzania, wielkością kuleczek i podobno czasem gotowania. Jest też kuskus palestyński

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak gotować makaron? 176

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami w kremowym sosie 109

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i różnymi warzywami to pyszne sycące danie, które można podać na obiad oraz na ciepłą kolację

Korniszonki
Pizza farmerska z kurczakiem, jarmużem, kukurydzą i groszkiem 151

chcę Wam pyszną pizzę z całym mnóstwem warzyw : złocista kukurydza , pachnący zielony groszek i zdrowy jarmuż . W tle oczywiście sos pomidorowy z całym mnóstwem ziół, odrobina żółtego sera i kurczak dla równowagi. Koniecznie musicie spróbować, bo jest rewelacyjna w smaku. No właśnie... A jeśli chodzi o kukurydzę Bonduelle , to taki nawyk w domu mamy, że na pizzę kukurydzę zawsze damy(...)Aktualnie trochę się zmieniło, bo sera żółtego raczej unikam, ale kukurydza nadal króluje ;-) Jeżeli chodzi zaś o groszek Bonduelle , to w moim rodzinnym domu wędrował on zazwyczaj tylko do sałatek. Tymczasem odkryłam go "na nowo" dopiero ostatnio, bo zainspirowana przepisem z książki kulinarnej, wykorzystałam zielony groszek Bonduelle w potrawie z makaronem. Od tego czasu moje poglądy zmieniły się zupełnie

Passions hobbies life
Owoce grillowane, jako doskonały dodatek do mięs serów i ryb 78

jednak szybko to zweryfikowały. W ruch poszły warzywa, a nawet owoce! Zwykle te sezonowe, choć niekonicznie, o czym za moment się przekonacie. Dziś nie wyobrażam sobie już grilla bez sałatek, surówek, czy też grillowanych jabłek, kolorowej papryki, a nawet ananasów i bananów. Czasem na grillu ląduje też arbuz oraz szaszłyki m.in. z moreli i owoców egzotycznych- kiwi, mango, czy brzoskwini(...)grilla równie dobrze nadają się śliwki, np.węgierki. Idealnie współgrają np. z mięsem. Czego potrzebujemy do zrobienia szaszłyków ze śliwką? -śliwek -kilku plasterków szynki, np. parmeńskiej -piersi z kurczaka -czerwonej cebuli -oleju -ulubionych ziół, np chilli, czosnku, majeranku, czerwonej słodkiej papryki, itp -powideł Do oleju wsypujemy dowolne zioła i dodajemy łyżkę -dwie powideł. Mięso kroimy w drobne kawałki i smarujemy

Arbuziaki

Proponowane wyszukiwania