dodatkiem kapusty pekińskiej. Do niedawna jedyną sałatką z jej udziałem jaką przygotowywałam była sałatka „Gyros”. Ta jest równie dobra, choć moim zdaniem najlepsza jest tego samego dnia po przygotowaniu. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 2 wędzone piersi kurczaka (lub surowe) 5 jajek 5-6 ogórków konserwowych 3-4 płaty papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz
Smaki Na TalerzuDeser kawowy 2. Kulki migdałowo-kokosowe 3. Babeczki z mandarynką 4. Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową 5. Owocowe pralinki 6. Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek SAŁATKI 1. Sałatka z kurczakiem i camembertem 2. Kolorowa sałatka 3. Sałatka z kaszą bulgur i warzywami COŚ NA CIEPŁO 1. Buraczane naleśniki 2. Grzanki z kalafiorem 3. Tortille po meksykańsku
Z notatnika dietetykatakże grzyby. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarny S.O.S.także grzyby. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje. Polecam też… – Przekąskę z jajkiem – Sałatkę brokułową z papryką – Sałatkę z paluszkami krabowymi – Sałatkę z szynką i ananasem – Sałatkę jarzynową
Kulinarne S.O.S.Potrzebujesz tylko kilka łatwo dostępnych składników. Przepis jest dziecinnie prosty. Robienie majonezu to czysta przyjemność! Serdecznie zapraszam. - tylko kilka składników - majonez gotowy w pięć minut - idealny do wielu sałatek, jajek na twardo
AniaGotuje.pldużo lepszy niż taki ze sklepu i tańszy. Majonez naprawdę szybko i prosto się przygotowuje a w lodówce może stać ok. 1 tygodnia. Domowy majonez to świetny dodatek do sałatek, jajek czy wędliny. Polecam Składniki: 1 żółtko jaja 1 łyżeczka musztardy 1 szkl oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 2 łyżki gorącej wody sól Przygotowanie
słodkie i nie tylko historie kulinarneŚwiąt Wielkiej Nocy pozostało 10 dni, więc będzie coraz więcej propozycji na te niezwykłe Święta Zmartwychwstania Chrystusa. Będą sałatki, jajka, szynki, słodkości i wiele innych. Zapraszam do zaglądania na bloga. A dzisiaj różowe jajka z kawiorem. Dzięki uprzejmości sklepu internetowego IKRA SKLEP miałam okazję przygotować je z ikrą czerwoną , którą możecie tam nabyć. Gorąco polecam :) Składniki
Gosia gotujenadaje potrawom ciekawego smaku i jest zdecydowanie zdrowsza od zwykłej soli. Pierwszy przepisy to sól aromatyzowana papryczką chilli oraz skórką z limonki. Nadaje się zwłaszcza do dań z warzyw, sałatek, jajek oraz naleśników na słono. Ma orzeźwiający smak i zapach. Może stanowić też przyprawę do dressingów. Sól aromatyzowana chilli oraz skórką limonki Składniki: 250g soli himalajskiej pół małej papryczki chilli
Życie ze smakiemKASZA GRYCZANA - idealny dodatek do mięs, ryb, warzyw , sałatek, jajek. Pyszna o charakterystycznym zapachu i smaku. Dziś przygotowałam ją gotowaną w cebuli i podałam z jajkiem sadzonym. Polecam. SKŁADNIKI: 🍳2 cebule 🍳2 woreczki kaszy gryczanej 🍳Sól i pieprz do smaku 🍳1 łyżeczka czosnku granulowanego 🍳 Dodatkowo : 6 jajek i sól np. Czarna PRZYGOTOWANIE: 🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳 Cebulę obieram a następnie kroję w piórka
Gotowanie Patkiokresie wielkanocnym z pewnością jemy więcej jajek niż zwykle. Jajka faszerowane, sałatki z jajkami, żurek z jajkiem i różne przystawki. Na sobotnią kolację przygotowałam dla mojej rodzinki grzanki z pesto z dodatkiem jajek, rzodkiewki i szczypiorku. Składniki: 1 długa bagietka, najlepiej razowa kilka łyżek zielonego pesto bazyliowego 5-6 jajek ugotowanych na twardo kilka dużych rzodkiewek 1/3 pęczka posiekanego szczypiorku
Czerwień i błękitTelewizor, meble, mały Fiat ! Oto marzeń szczyt ! Powiało u nas PRL em :) nie dlatego, że komuna wróciła, ale taki był temat spotkania przyjaciół. Dania jak za PRL :) sałatka, jajka, metka, kiełbasa zwyczajna, pasztetowa i salceson z GS Pomidory z Bułgarii, korniszony z piwnicy, oranżada z PSS Społem. Masło Roslinne, rolmopsy, kwiaty w krysztale, musztardówki do napojów... "Cwaniak" - czarny
chleba naszegowątpienia mój ulubiony typ oleju. Ciemnozielony kolor, gęsta konsystencja i intensywny aromat z nutą świeżości bardzo dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi jak i słodkimi. Świetnie pasuje do jajek, sałatek, pomidorów czy... lodów waniliowych
Poranek na słodkonadeszła pora na pyszne, młode i jędrne szparagi. Szybkie w przygotowaniu a jakże pięknie prezentujące się na talerzu. Można je piec, grillować, gotować. Pysznie smakują z makaronem, z sosami, jajkami, sałatkami, zapiekankami. Wspaniały jest ich smak w postaci zup kremów. Idealnie pasuję do tart, pizz lub risotta. Możliwości i pomysłów na ich wykorzystanie jest bardzo wiele. Uwielbiam zielone szparagi
potrawyregionalnejedzenie przypominało mi że jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego
Codzienne Gotowanie