Składniki potrzebne na kruchą szarlotkę z zapiekaną pianą Krucha szarlotka pod pierzynką 4 – 5 dużych kwaśnych jabłek (najlepsze będą reneta szara lub złota, antonówki) 40 dag
Korniszonki2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki
Korniszonkibardzo zdrowa sałatka. Może być świetną propozycją na kolację lub drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko smaczna ale zawiera mnóstwo wartości odżywczych i witamin. woreczek kaszy jaglanej (100g) pęczek botwinki 2 łyżki siekanego koperku 1 dymka łyżka oliwy ząbek czosnku sól, pieprz do smaku łyżeczka soku z cytryny ser formaggio lub parmezan 3 jajka na twardo
Smakołyki Asiserem Sałatka ziemniaczana z parówką Naleśnik z warzywami i parówką Naleśniki z parówką i serem Naleśnik z warzywami i parówką Naleśnik z parówką i warzywami Fasolka szparagowa a’la gulasz Cukinia grillowana Składniki: Cienkie parówki – 8-10 sztuk ½ szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki mąki pszennej ¾ – 1 szklanki wody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki ostrej papryki 1 jajko sól i pieprz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękonserwowe lub sałatka. Wpis ten bierze udział w konkursie Braun "Z moim kuchennym pomocnikiem". Bez dwóch zdań użyłabym do zrobienia pasztecików blendera Braun MQ9 ;-) Z podanego poniżej przepisu wychodzi duża porcja. Można zrobić również paszteciki z 1/2 podanych składników. SKŁADNIKI 1,5 kg kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka majeranku 3 jajka 3 opakowania ciasta
Passions hobbies lifeprzygotowywaniu tradycyjnej sałatki jarzynowej była jednocześnie cudownym czasem spędzonym razem i nastrajającym na te najbardziej łączące więzi Święta. Mam nadzieję, że to mi się uda i Dziewczynki kiedyś tak samo ciepło jak ja będą wspominały Święta Bożego Narodzenia i okres przygotowań do nich. Składniki: Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 82% tłuszczu 2 jajka 3 łyżeczki cynamonu
Kolorowy Przepisownikrybami - sałatki, surówki, z dodatkami orzechów czy migdałów, warzywa na ciepło: gotowane, zapiekane, na parze. Np. brokuł z prażonym sezamem . 🍎 Dodałam zdrowe tłuszcze w postaci oleju kokosowego i domowej roboty masła klarowanego . Zwiększyłam ilość warzyw i owoców. Nawet bardzo! 🍎 Sery? Tak, ale nie żółte tylko kozie, które uwielbiam! Mleko kozie też jest smaczne. 🍎 Więcej jem jajek
Szczęśliwa kuchniaSkładniki: -200g gorzkiej czekolady -100g mlecznej czekolady -3 jaja -220g masła -170g cukru -140g mąki -szczypta soli -300g malin -cukier
Coś z niczegostylu jajka, bekon to na Zakynthos chleb powszedni. Ale w tym miejscu nie korzystałam z pewnością z oferty śniadaniowej. Tom&John położony bardzo blisko plaży, zwabił mnie podczas leżakowania głodnym brzuchem. Ze względu na porę lunchową wybór padł na TUNA SALAD. Świeże warzywa, rybka, oliwa z oliwek - niby proste ale jakie dobre. Byłam zachwycona :) Polecam sałatki w tym miejscu
Mój Smak na Życiesałatce jest wyczuwalny delikatny posmak sosu czosnkowego, jednak każdy zamawiający otrzymuje jego dodatkową porcję. Nie ukrywam wcale że jako fanka sosu czosnkowego całą tę porcję zużywam;) Składniki 1 główka sałaty lodowej 6 pomidorów 3 ogórki szklarniowe/ 6-7 ogórków gruntowych 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa kebeb/gyros kilka kromek chleba (ja użyłam pieczywa razowego) jajko i bułka tarta
Kuchenne aromatysurówek i sałatek robiłam kotlety z selera. Przygotowywałam je jednak z obgotowanych plastrów warzywa, panierowałam i smażyłam. Przekonałam się jednak, że placki z poszatkowanego selera są o niebo lepsze, gdyż łatwiej taką masę można doprawić przed smażeniem, co w poprzedniej wersji nie zawsze mi się udawało. Na 20 placków: 1 duży seler 1 duża cebula 3 jajka 3 łyżki
Jadło i czytadłomnie "sałatkę do ryby" robię bardzo często i nikt w domu nie protestuje. Moim zdaniem pasuje ona do ryb zarówno smażonych jak i grillowanych, spróbujcie polecam. SKŁADNIKI: filety z ulubionej ryby przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sól odrobina soku z cytryny mąka olej 5-6 ziemniaków 1 mała cebula 3-4 kiszone ogórki 2-3 jajka sól, pieprz
Kuchnia w opałachKroimy w kostkę 25 dkg boczku i jedną średnią cebulę. Z wystudzonych ziemniaków ścinamy wierzchołki. Środki ziemniaków wydrążamy (podpowiadamy: z pozostałych z wydrążenia ziemniakówmożna zrobić sałatkę ziemniaczaną). Rozbieramy ziemniaki z "mundurków". Boczek i cebulkę lekko podsmażamy na patelni i łączymy z kaszą.Nasz farsz przyprawiamy do smaku a ten musi być wyrazisty(...)Doły ziemniaków ścinamy, aby się nie przewracały.Napełniamy naszą kaszą ze skwarkami. Ustawiamy armię ziemniaków na blaszce z papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem z dodatkiem delikatu do mięs......i do piekarnika na 20 minut w temp. 160 st. C.Gotowe i pachnące. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty.Smacznego
Maminek kulinarnySoczyste i smacznego kotleciki mielone, chyba tymi słowami mogę opisać ten przepis. Naprawdę idealne kotlety, bo nie są, ani suche, ani twarde. No po prostu kotlety
Kuchnia ŁukaszaPyszna, soczysta, mięciutka pierś z kurczaka owinięta w chrupiące ciasto francuskie, to idealnie danie na kolację lub obiad. Z całą rodziną bardzo polubiliśmy to danie
Kuchnia Łukasza