sałatka z brokułem - 2138 przepisów (strona:129/143)

Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 194

Nie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 322

kilkoma przyprawami świetnie nadadzą się na bazę niemal każdej zupy oliwa z oliwek/olej kokosowy/olej rzepakowy/masło Te tłuszcze powinny być w każdym domu, oliwa z oliwek to baza do sałatek i tłuszcz krótkotrwałego smażenia, olej kokosowy to zdrowy tłuszcz niezmieniający smaku potraw, olej rzepakowy - używany do smażenia w wysokich temperaturach oraz masło, które nadaje niesamowity smak wielu daniom, nie wyobrażam(...)palce lizać gotowy :) warzywa na patelnię W sezonie najlepiej używać świeżych warzyw, ale gdy akurat nie macie ich pod ręką, to warto mieć w zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie

Cooking Monster
Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą 238

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kalarepa to warzywo zdrowe i smaczne 61

Kalarepa jest bulwą pędową, warzywem krzyżowym, należy do rodziny kapustowatych, rodzaju roślin zielonych, jest spokrewniona z kapustą, kalafiorem, brokułem, jarmużem. Kalarepa to pyszne, zdrowe warzywo, bogactwo witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy, które zapobiegają wielu chorobom, wzmacniają organizm. Pierwsze uprawy obejmowały obszary od Morza Śródziemnego do Azji Środkowej. W Europie kalarepa pojawiła się w XVI wieku. W XIX wieku stała się popularnym(...)się do surówek, zapiekanek czy zup. Twarde i mniej soczyste warzywo wyśmienicie smakuje podana na ciepło – gotowane, zapiekane, duszone czy faszerowane. Kalarepa jest znakomitym dodatkiem do rozmaitych surówek lub sałatek. Jest smaczna w połączeniu z kapustą pekińską, szalotką, selerem naciowym, jabłkami, marchewką. Pokrojona w cieniutkie plasterki i podana z twarożkiem i koperkiem stanie się, pysznym dodatkiem do pieczywa, smaczną przekąską

ProstePesto.pl
Makaron penne z pesto pietruszkowym 221

Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dobry catering dietetyczny w Warszawie 56

Catering dietetyczny w Warszawie jest moim zdaniem jedną z najpopularniejszych form jedzenia. Poza tym, że możemy się zdrowo odżywiać i dbać o formę, to jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad 136

Karkówka pieczona z warzywami w tzw. rękawie to pomysł na smaczny obiad, który nie wymaga wiele pracy. Wystarczy zamarynować mięso, a potem wrzucić wszystko do jednego

e-PrzepisyKulinarne
Jak gotować bób? 773

ugotować bób , by smakował doskonale za każdym razem! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowanie bobu – ogólne zasady Z gotowaniem bobu jest podobnie jak z gotowaniem innych warzyw, jak np. szparagów, brokułów, czy kalafiora. Jedni wolą gotować w wodzie, inni na parze. Są też takie osoby, które w ogóle go nie gotują i spożywają na surowo. Choć bób pojawia się tylko(...)starszy tym bardziej mączny i fasolowy w smaku. Poza tym młody bób ma tak miękką skórkę, że niektórzy w ogóle go nie obierają i dodają w skórce do sałatek np. zamiast zielonego groszku. Jeśli chodzi o starszy bób, to łatwiej będzie go pozbawić skórki, gdy jest jeszcze ciepły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak ugotować bób – krok po kroku Bób umieścić

Kulinarne Przeboje
Nie ogarniam! Co jeść? Przepisy oraz porady dla mam i zapracowanych 58

prostu w zamrażarce. Jednogarnkowe kaszotto z grzybami i mascarpone: ¾ szklanki surowej kaszy gryczanej (palonej) 1 szklanka dowolnych, mrożonych warzyw z mieszanki (u mnie “bukiet warzyw” – kalafior, brokuł, marchewka) garść suszonych grzybów (np.: borowików, podgrzybków, kurek, pieczarek) 3 łyżki mascarpone (ewentualnie gęstej śmietany) 1 łyżeczka suszonego tymianku pół łyżeczki soli morskiej szczypta świeżo mielonego pieprzu Do garnka wsypujemy(...)odpowiednie zbilansowanie posiłków, ale także kucharze, którzy wymyślają wyjątkowo różnorodne pyszności – pokażę Wam jak wyglądały moje dania przez trzy dni: Śniadanie: Pasta z białej fasoli z zaatarem, mini-sałatka z papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulką, pieczywo | II Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki

Poezja smaku
Ryż z kalafiora – szybko, tanio i fit! 272

Cudowny wynalazek dla wszystkich walczących o figurę na diecie – sam smak, z obciętymi kaloriami. Muszę do lata zrzucić kilka mocno nadprogramowych, kochanych kilogramów – pomagają mi w

Karo in the Kitchen
Dieta Ketogeniczna Śródziemnomorska 102

łosoś, sardynki, śledzie, mięso, jajka, sery, orzechy i nasiona awokado, oleje, np. oliwa, olej lniany, sezamowy. Nie można tez zapominać o warzywach, zwłaszcza tych o dużej zawartości błonnika, np. brokuły, kalafior, szpinak, szparagi. Chociaż większość owoców nie jest polecana z uwagi na dużą zawartość cukru, to raz od czasu możesz sięgnąć po owoce jagodowe, np. jeżyny, jagody, truskawki. Oczywiście(...)panieruj łososia i połóż na rozgrzanej patelni. Piecz z obydwu stron przez około 3 minuty. Jedna porcja to 812kcal. Tłuszcz: 60g, Węglowodany netto: 7.1g, Białko: 58g Kolacja – Sałatka z fetą i tuńczykiem 50g sera feta (nie typu feta) 100g tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oliwy 10 czarnych oliwek 0,5 główki sałaty rzymskiej pieprz do smaku Sałatę

ZGruntuFit
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 253

dania. Zupa, o niej napiszę  tak. Oprócz królującego wszędzie na weselach rosołu, są jeszcze takie zupy jak, krem ze świeżych  pomidorów z listkami bazylii, krem z borowików, brokułów, zupa cytrynowa i wiele innych. Ten sławny polski rosół różnie w różnych restauracjach wychodzi. Tylko niektóry prawdziwy gastronomik pojedzie na wieś i kupi kilka kur na rosół. Te sklepowe kury(...)półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych, pleśniowych, kozich do tego kiść winogron, orzechy;  4.dwa  rodzaje sałatek  np. tradycyjna jarzynowa - zawsze bardzo popularna, dla osób uważającą tę sałatkę za bardzo pospolitą ,proponuję podać na niej pół jajka owiniętego szynką i już będzie to się nazywało jajko

Kulinarny karnet Christophera
Szpinak – właściwości lecznicze 250

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!