sałatka z bobem - 550 przepisów (strona:29/37)

Sałatka z szynką i tortellini 527

Sałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowe ryżotto na winie 194

Ryżotto z warzywami jest kolorowym i smacznym daniem. Nie mylcie go z risotto bo nie jest takie kremowe i wilgotne, ale za to jest zdecydowanie łatwiejsze

Smaczna Pyza
81 pomysłów na ciepłe kolacje 430

brukselką Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanka z ricottą i sałatką z pomidorków Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Gulasz z żółtej fasolki szparagowej(...)papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z dyni 179

Zupy krem przygotowuję nie tylko ze świeżych warzyw - jeśli na jakieś nie ma akurat sezonu pokuszę się na mrożone. Kiedy najdzie nas ochota na dynię, bób, inne sezonowe warzywa czy owoce z radością kupuję te mrożone. Niczego im nie brakuje, a jak smakują! - można je smakować cały rok, więc to jest smaczna i przyjemna alternatywa tych sezonowych świeżych. Sezon(...)roślinnych. Około 80% kwasów tłuszczowych to kwasy nienasycone, z czego 50-60% to wielokrotnie nienasycone. A te są niezbędnym elementem do budowy m.in. witaminy D. Dodane do sałatek, deserów, płatków śniadaniowych dodatkowo wzbogacą nasze dania, desery czy przekąski. Dynie są jednymi z najzdrowszych warzyw. Wzmacniają system odpornościowy, obniżają poziom cholesterolu we krwi, zapobiegają mdłościom i wymiotom, działają uspokajająco

Zasmakuj Kuchni
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 199

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 381

ekologicznych hodowli): łosoś, śledź, makrela Owoce morza Warzywa niskowęglowodanowe, czyli w zasadzie wszystkie oprócz skrobiowych (rosnące pod ziemią np. ziemniaki, marchewka, buraki itp.) oraz strączkowych ( groch, fasola, kukurydza, bób itp.). Polecam te zielone oraz kiszonki, czyli ogórki i kapustę, sałaty, kapusty, cukinię, bakłażana, brukselkę, brokuły, kalafiora, fasolkę szparagową, szpinak, szparagi, grzyby, pomidory, ogórki, paprykę itp. Tłuszcze: smalec, masło ekstra(...)gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy ze szpinakiem i łososiem – bez nabiału Omlet z warzywami – bez nabiału Jajka sadzone na boczku Jajko w koszulce Śledzie po kaszubsku Pasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie Tatar wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona

Ola la LCHF
Hummus. Tradycyjny libański przepis. 180

przepis na klasyczny hummus jest już tak znany, że nie ma sensu go publikować na blogu i lepiej skupić się na jego oryginalnych wariacjach, jak tym hummusie z bobu czy "hummusie z południowych Włoch" . Co więc skłoniło mnie do zmiany zdania? W sobotę, z okazji końca karnawału, szykuję dla Was kolejny post z imprezowym menu. Tym razem będzie to orientalne(...)flatbread , a na szybko podpieczony kupny wrap/tortilla. Lubię smarować taki chlebek hummusem i zawijać z dodatkiem świeżego szpinaku. A najpyszniejsza, lecz wymagająca troszkę więcej pracy, jest wersja z dodatkiem sałatki z natki pietruszki i mnóstwem soku z cytryny <3 A Wy jak lubicie jeść hummus? Hummus tradycyjny  Składniki (ja robię z połowy porcji podawanej przez  Salmę

Chilli Czosnek i Oliwa
Falafele z kaszy jaglanej 101

danie to będzie hit, jestem o tym przekonana. Do tej pory najbardziej znane falafele to te z ciecierzycy oraz z bobu. Na festiwalu smaków w Łodzi jadłam również zrobione z grochu, każdego koloru soczewicy i przeróżnych strączków. Aromatyczne, chrupiące a w środku mięciutkie i bardzo smaczne. Polubiłam je od razu. Robiłam już falafele z ciecierzycy, które były bardzo udane(...)minucie z każdej strony następnie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy od razu lub po przestudzeniu. Można je podać z pitą i warzywami, w formie sałatki jak tutaj lub z ulubionymi sosami np. czosnkowym, pomidorowym lub maczając falafele w hummusie. Smacznego, Klaudia. Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym http://sklepagnex.pl/ Serdecznie zapraszam

Mango Papaja
Sałatka z quinoą, czarnym czosnkiem i kiszoną rzodkiewką 177

Jak już pewnie zauważyliście mam wyjątkową słabość do "dziwnego" jedzenia. Wszelkie nowości, które mogę jeść są natychmiast przeze mnie testowane i o ile będące obecnie na

Quinoa Raz!
Grzyby marynowane w occie – przepis 819

pełni i mamy wystarczającą ilość zasuszonych i zamrożonych leśnych grzybów, warto przygotować również na zimę kilka słoiczków grzybów marynowanych w occie, które doskonale pasują jako przekąska czy dodatek do sałatek. Do marynowania wyśmienite będą podgrzybki, prawdziwki, rydze i maślaki Poniżej sprawdzony przepis na grzyby marynowane w occie:   Grzyby marynowane w occie Składniki na 3 – 4 słoiki(...)occie będą dobre do spożycia już po tygodniu. Smacznego. Grzyby marynowane w occie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sos ze świeżych grzybów leśnych Sos grzybowy z bobem Zupa Pieczarkowa Krem   Artykuł Grzyby marynowane w occie – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Pasta z zielonego groszku bardzo wiosenna:) 173

konserwowego też pyszna. sowa_nie_sowa 2012/02/08 07:41:50 A ja sobie teraz uświadomiłam, że chyba nie robiłam nic ze świeżego groszku. Robiłam zupę i dodawałam do sałatek, ale to zawsze był puszkowy. Nawet nie wiem kiedy jest sezon na groszek;) Trzeba będzie to nadrobić:) Pozdrawiam dziewczyny! ren-ya 2012/02/08 08:18:34 A ja właśnie najbardziej lubiłam świeży(...)sowa 2012/02/09 10:49:16 Ren-ya, po Twoich wspomnieniach nabrałam ochoty, jeszcze większej, na taki świeży, słodki groszek! Może nawet sobie posadzę w ogródku, choć kiedyś miałam bób i niewiele z niego pożytku, bo okazało się, że jest ulubieńcem gąsieniczek i robaczków;) basia3005 2012/02/11 20:53:35 zrobilam i pieknie dziekuje za pomysl . Ja uzylam groszku mrozonego, ktory daje

Zdrowa Kuchnia Sowy
Mamma mia ! – makaronowy raj 243

swoją historię i na pewno większość krakowian odwiedziło to miejsce co najmniej raz w swoim życiu. Knajpka serwuje tylko i wyłącznie dania kuchni włoskiej. Pizza, makarony, owoce morza, ryby, sałatki, włoskie przystawki oraz desery to dania, które znajdziecie w czytelnie zaprojektowanej karcie. Wnętrze lokalu przypomina swoim wystrojem tradycyjną restaurację włoską. Ciepłe oświetlenie, kraciaste obrusy i zdjęcia na ścianach pozwalają poczuć(...)mascarpone ten makaron jest strzałem w dziesiątkę. Groszek cukrowy podany z łososiem idealnie podkreśla smak tagliatelle i podkreśla jego wyjątkowy charakter. Tagliatelle primavera (Makaron wstążki w sosie śmietanowym z bobem, szparagami, groszkiem cukrowym i serem Grana Padano) Dla wszystkich, którzy lubią wersje wegetariańską makaronu jest to bardzo fajna pozycja z karty, która jest smaczna, lekka i sycąca. Tagliolini alla

I LOVE LIFE
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 161

blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed smażeniem), frytek, pomidorów, sera feta i mozzarella. Do sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady(...)błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL MACHA – do ryb gotowanych na parze, ryżu, lodów i deserów z bitą śmietaną. Świetna do sera tofu, dań w tempurze i… do gotowanego bobu. Herbata zielona Matcha jest już rozdrobniona, ma postać zielonego pudru. Wystarczy ją wymieszać z solą, mieszanki tej nie trzeba już suszyć. Do mieszania z tak drobnym produktem polecam raczej drobno

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania