Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Warstwowa sałatka z tuńczyka i jajek to moja obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Bardzo szybko się ją przygotowuje, wystarczy wcześniej ugotować jajka a późnej juz tylko zetrzeć na tarce i ułożyć warstwami z innymi składnikami w salaterce. Taką sałatkę możecie zrobić nie tylko na święta
Marta GotujePoczątek roku to u mnie zawsze czas sałatek. To chyba kwestia chęci zmiany menu po tym świątecznym, które już nieco się nam przejadło. To także czas Karnawału, który do tej pory był dosyć hucznie obchodzony, ale niestety w tym roku będzie zupełnie inaczej. Kwarantanna zamyka nas w domu, ale kto nam zabroni zrobić sobie pyszna sałatkę na kameralnej
Kulinarne przygody GatitySałatka z selerem, porem i czerwoną fasolą to kolejna propozycja z serii moich ulubionych sałatek, które często goszczą u nas na stole. Dobra na śniadanie, zarówno to pospolite jak i świąteczne, na imprezę rodzinną jak i sylwestrową. Na pierwsze spotkanie, jak i spotkanie po latach :) Krótko mówiąc, polecam. SKŁADNIKI: • 2 jajka(...)sitko i przelać wrzątkiem. Ostudzić i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Do wszystkich składników dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz na moim fanpejdżu , dasz
Calzonella.comTaka sałatka być może nie jest polską tradycyjną potrawą. Ale pomyśleliśmy, że warto czasami nieco odejść od tradycji, chociażby po to, żeby urozmaicić ten świąteczny stół. Zresztą skoro tradycyjnie na stole zawsze znajduje się jakaś sałatka, zawsze jest jakaś ryba, to i sałatka z tuńczykiem nie będzie jakimś dużym faux pas. Jako, że w tradycji chrześcijańskiej ryba nie jest uważana
Marder&Marder ManufactureSałatka ziemniaczana jest idealna dla miłośników ziemniaków i czosnku. Pasuje do mięs, grilla ale oczywiście może być podawana jako samodzielne danie. Tylko cztery składniki
potrawyregionalnepora, z szynką, z bekonem , z kurczakiem wędzonym a nawet wersję fit z majonezem z kalafiora . Czy u was znajdzie się w tym roku na świątecznym stole? Jakie składniki wy koniecznie wrzucacie do tej sałatki? SAŁATKA JARZYNOWA TRADYCYJNY PRZEPIS Składniki sałatka jarzynowa tradycyjny przepis: 4 marchewki duże 2 korzenie pietruszki ćwiartka korzenia selera ok 150g 1 puszka groszku konserwowego
Dorota Smakujechili, oraz zielonych dodatków w postaci szczypiorku i natki pietruszki. To połączenie smakowe bardzo przypadło nam do gustu. Jest to jedna z klasycznych sałatek, które królują na naszych wszelakich imprezach, można ją podać też na świąteczny stół, z pewnością znajdzie się wielu chętnych, jest nie tylko kolorowa, ale i smaczna, do tego bardzo prosta do przygotowania 🙂 Sałatka z selera konserwowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŻółta sałatka ze śledziem będzie na pewno ciekawym i przepysznym akcentem na naszym świątecznym stole. Jest aromatyczna, pełna ciekawych smaków i tekstur. Delikatne ziemniaki, słonawy śledź, chrupka kukurydza a całość otula żółciutki sos. Taka sałatka śledziowa to po prostu pyszota! Lubicie kukurydzę z puszki? Kukurydza marki Bounduelle jest naturalnie słodka i nie dosładzana. Jej ziarenka są bardzo chrupiące i jest
Smaczna Pyzazbliżają się wielkimi krokami. W sklepach gorączka zakupów w domu szał prac porządkowych i kuchennych. A im człowiek starszy tym czas się bardziej kurczy. Na szczęście wykroiłam chwilkę, żeby świątecznie się tu pojawić. Oprócz szczerych życzeń ciepłych, rodzinnych świąt z czasem na chwile refleksji, radości a także tradycyjnego obżarstwa zostawiam Wam przepis na sałatkową wersję śledzia pod pierzynką. Prosto(...)ścieramy na tarce. Dodajemy posiekane drobno jajka oraz pora (ilość w zależności od upodobań). Doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy tyle majonezu by sałatka uzyskała puszystą konsystencję pierzynki. Mniam. Pomysłów i koncepcji świątecznego śledzia w pierzynce i nie tylko jest mnóstwo. Ta opcja jest jedną z najprostszych i najmniej wyrafinowanych. Zapewniam jednak, że walory smakowe wynagrodzą wszystko. A tak przygotowany śledź
Kuchnia po mojemuprostu wspaniała i najlepiej smakuje w czasie świąt Wielkanocnych czy Bożonarodzeniowych. Momentami lubię wracać do świątecznych potraw i robić je poza okresem świątecznym, lecz to zdarza się stosunkowo rzadko. Do tych potraw zaliczam między innymi sałatkę jarzynową, która świetnie sprawdza się podczas rodzinnych spotkań. Jednakże, bardzo nie lubię kiedy warzywa pływają w majonezie, a nie jest on jedynie dodatkiem "sklejającym
Be Fit Be Strongkonkretnie doprawiony, więc nie żałujcie octu balsamicznego i pieprzu, najlepiej młotkowanego. Z kromką pełnoziarnistego pieczywa to duet idealny. Taka salatka to świetna propozycja na świąteczny stół albo imprezkę. Jest dość wyrazista i zupełnie inna niż sałatka warstwowa z wędzonym łososiem, na którą przepis podawałam jakiś czas temu. Polecam wypróbowanie przepisu. Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą Składniki sałatki
Pieguskowa Kuchniadodatkowe kilogramy! Kontroluj porcję nakładaną na talerz Zgodnie z wigilijną tradycją trzeba spróbować wszystkich 12 potraw ze świątecznego stołu. Ale jak tego dokonać nie przejadając się?! Spokojnie! Możesz spróbować nawet wszystkich dwunastu potraw. Zastosuj technikę małych porcji. Gwarantuję Ci, że dwie łyżki sałatki smakują tak samo jak cała miska a kawałek ciasta jak cała blacha! Nakładaj małe(...)porcje potraw na talerz i ciesz się ich pysznym smakiem. Nie przejadaj się Pewnie nie raz przy świątecznym stole zdarzyło Ci się zjeść za dużo a później „cierpieć” z tego powodu. Jak temu zapobiec? Ucztując przy wigilijnym stole i kosztując pysznych sałatek czy śledzi staraj się kontrolować poziom swojej sytości. Odejdź od stołu bądź skończ jeść, gdy poczujesz, że jesteś
kuron.com.pldodatkowe kilogramy! Kontroluj porcję nakładaną na talerz Zgodnie z wigilijną tradycją trzeba spróbować wszystkich 12 potraw ze świątecznego stołu. Ale jak tego dokonać nie przejadając się?! Spokojnie! Możesz spróbować nawet wszystkich dwunastu potraw. Zastosuj technikę małych porcji. Gwarantuję Ci, że dwie łyżki sałatki smakują tak samo jak cała miska a kawałek ciasta jak cała blacha! Nakładaj małe(...)porcje potraw na talerz i ciesz się ich pysznym smakiem. Nie przejadaj się Pewnie nie raz przy świątecznym stole zdarzyło Ci się zjeść za dużo a później „cierpieć” z tego powodu. Jak temu zapobiec? Ucztując przy wigilijnym stole i kosztując pysznych sałatek czy śledzi staraj się kontrolować poziom swojej sytości. Odejdź od stołu bądź skończ jeść, gdy poczujesz, że jesteś
kuron.com.pl