Pigwa to owoc, którego nie powinno zabraknąć w naszej diecie w okresie jesienno-zimowym, zawiera bowiem dużo witamin, głównie witaminy B i C oraz minerałów: wapnia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPYZY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI Jest to jedna z wielu tradycyjnych potraw na Podkarpaciu. Największą popularnością cieszą się w rejonie "Doliny Strugu", tam przepis
Moja Książka Kucharskanaszego) niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Martwisz się, że nie zjesz całej kaczki? Z resztek zrób pyszną sałatkę na lunch do pracy. Jak dobrze upiec kaczkę? To wcale nie jest trudne Jak dobrze upiec kaczkę, żeby wyglądała jak na zdjęciu powyżej i smakowała jeszcze lepiej? Sekret tkwi przede wszystkim(...)aluminiową i odstawiamy na 15-20 minut. Chodzi o to, żeby pieczyste nieco ostygło, a soki równomiernie rozłożyły się w mięsie. Okrywmy kaczkę i dzielimy na porcje. Pycha! Artykuł Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzznika błyskawicznie i wciąga jak chipsy:) Niech rekomendacją będzie to, że nie mogłam oderwać od tej przekąski mojej córki, która żadnych strączkowych nie jada:D Jako dodatek do sałatek i chrupanka na letnie grille i pikniki też będzie genialna:) "Nie należy mylić prawdy z opinią większości" Jean Cocteau Komentarze sylwiam7 2012/02/09(...)Haha, widzę, że się mocno napaliłaś. Daj znać jak wyszły:) zawsze.oliwek 2012/04/09 21:43:23 a jutro będą na moim blogu :) dziękuję za inspirację i życzenia świąteczne sówko :) n_ina 2012/04/10 10:40:03 znam taką wersję chrupek już od dawna i potwierdzam, że są b. dobre ktoś powiedział, że najlepsze są świeże... niekoniecznie. Owszem, na ciepło są super
Zdrowa Kuchnia Sowypierogów i bigosu - łazanki z kapustą i grzybami. Zamiast keksa - muffinki. Zamiast strucli z makiem - pierożki z gotowego ciasta kruchego i masy makowej... Takie moje własne polskie, współczesne potrawy świąteczne :) I... sama nie wiem, czy będę mieć 12 potraw... Będzie na pewno tyle, by nic się nie zmarnowało. Dlatego potraktowałam święta jak wyzwanie - co zrobić, by się nie narobić(...)szklanki wody i dusimy na małym ogniu 15 minut. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier do smaku. Mieszamy. Przykrywamy przygotowanymi warzywami rybę. I gotowe! 6. Sałatka śledziowa z burakiem Jaką sałatkę zrobić, by zmieścić się w czasie 30 minut? I by kojarzyła się ze świętami? To było wyzwanie! Spróbowałam zrobić warstwową sałatkę śledziową, też w wersji
dobra gospodyni dom wesołym czyniPyzy ziemniaczane z grzybami fot. Moja Książka Kucharska Pyzy ziemniaczane z grzybami. Przepis na pyzy ziemniaczane z grzybami z "Doliny Strugu." Jest
Moja Książka KucharskaWolnowar zagościł w naszym domu niemal cztery lata temu, o czym wspominała już na blogu. To wystarczający okres czasu, aby móc sprawdzić jego możliwości i uznać
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejny wpis z serii porady, który przyda się każdej osobie, która chociaż raz w życiu miała problem w stylu "Nie wiem, co dzisiaj na obiad" lub
Cooking MonsterTajlandia to raj dla miłośników pięknych widoków, wspaniałego jedzenia i relaksu! Znajdziesz tu nie tylko niezapomniane krajobrazy, ale i ultranowoczesne budynki stojące tuż obok buddyjskich świątyń
Cooking MonsterTakie malutkie, takie niepozorne, a jakie pyszne! Każdy maleńki trapezik (czy inna bryła przestrzenna) naszpikowany jest smakiem, i to nie byle jakim. Delikatne, rozpływające się w
Wypisz WymalujMoże nie mówię o tym wiele, ale myślę, że z tego, w jaki sposób gotuję, jakich składników używam i jak cenię sobie zdrowie i zdrowe odżywianie
Analiza Smaku